Jump to content

Ερώτηση για αναβάθμιση μνήμης

bi171184

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα έχω το παρακάτω σύστημα:

intel i7 920 OC 3.33GHZ(TURBO ON), KINGSTON 3GB DDR3 1333MHZ, MSI X-58 PRO, SAPPHIRE RADEON 5850, SCYTHE MUGEN 2, THERMALTAKE V9 CASE, 2X640GB WD CAVIAR GREEN, THERMALTAKE TOUGHPOWER 650W, SAMSUNG 23' LCD-TV MONITOR (2333HD)

και θα ήθελα να περάσω σε 64bit windows 7 με παράλληλη αναβάθμιση μνήμης.Η μητρική μου είναι msi x-58 pro και υποστηρίζει triple channel.Το ερώτημα μου είναι άν μπορώ να τοποθετήσω ένα ζευγάρι dual channel μνημών ddr3 ή αν θα έχω πρόβλημα συμβατότητας και θα πρέπει αναγκαστικά να περάσω σε triple channel..

Σκέπτομαι για παράδειγμα να αγοράσω:

http://www.plaisio.g...R3-1333-Kit.htm

ή

http://www.mgmanager...r3-1600mhz.html

διαφορετικά να πάω σε:

http://www.electrowo...0&cmicc=skroutz

τι λέτε??

Πάρε 3 τέτοιες και καθάρισες. Corsair Cerulean Blue Vengeance 4GB DDR3-1600 Dimm - Μνήμες - plaisio.gr

Διαφορετικά οι kingston που έδωσες στο link είναι μια χαρα.

Αν πάρω 3 απο αυτές που μου προτείνεις,καθάρισε και η τσέπη μου!:p

Δεν θέλω να δώσω τόσα πολλά χρήματα,άσε που η συγκεκριμένη δεν θα κουμπώνει στην μητρική γιατί θα "βρίσκει" στο ανεμιστηράκι της ψύκτρας..

το ερώτημα μου όμως είναι αν θα έχω πρόβλημα σε περίπτωση που θέλω να πάω σε duo και όχι σε triple channel..:)

Κανένα απολυτως. Απλά θεωρώ κρίμα να χάσεις το 3-channel. Στη θέση σου θα έπαιρνα τις kingston.

Κανένα απολυτως. Απλά θεωρώ κρίμα να χάσεις το 3-channel. Στη θέση σου θα έπαιρνα τις kingston.

Απ'οτι διάβασα σε κάποια άρθρα, η διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ dual και triple channel είναι πολύ μικρές,σχεδόν αμελητέες για τον μέσο χρήστη όπως εγω.Με αυτή την λογική είναι κρίμα για 2 ευρώ που είναι η διαφορά των δύο kingston να χάσω 2gb περισσότερης μνήμης..:)

To θέμα είναι ότι πρακτικά δεν χρειάζεσαι παραπάνω απο 4. Εκτός κι αν κάνεις τίποτα εξεζητημένο. Ασχετα που εγώ στην αρχή σου πρότεινα 12.

Να ρωτησω και εγω με τη σειρα μου κατι;

Εχω αυτη τη στιγμη ενα κιτ μνημων της Corsair 6gb (3x2gb) με cpu voltage 1.65v.

Εαν θελω να προσθεσω αλλο ενα κιτ των 6gb (3x2gb), πρεπει να ειναι και αυτο 1.65v ή μπορω να βαλω και 1.5v;

Επηρεαζει ή θα εχω προβλημα;

Εαν θελω να προσθεσω αλλο ενα κιτ των 6gb (3x2gb), πρεπει να ειναι και αυτο 1.65v ή μπορω να βαλω και 1.5v;

Εξαρτάται από το πόσο καλά θα μπορούν να δουλεύουν όλες στα ίδια Volt και με τι timings. Το ρεύμα θα είναι το ίδιο για όλες τις μνήμες (δεν μπορείς να δώσεις 1.5 στις 3 και 1.65 στις άλλες 3). Προσωπικά δεν θα το επιχειρούσα.

δεν σου φτανουν τα 6GB? :)

Φτανουν και με το παραπανω...

Ακαδημαικη καθαρα ηταν η ερωτηση γιατι το εχω απορια...

Καλό θα είναι οι μνήμες που θα προσθέσεις να έχουν όσο το δυνατό πιο κοντινές ρυθμίσεις. Δηλαδή μη βάλεις μνήμες που θέλουν 1,5 volt γιατί αφού οι προηγούμενες που έχεις θέλουν 1,65 είναι πιθανόν να τις χαλασεις. Ούτε μπορείς να τις βάλεις στα 1,5 γιατί μετά δεν θα δουλεύουν σωστά οι πρώτες που είχες.

Φτανουν και με το παραπανω...

Ακαδημαικη καθαρα ηταν η ερωτηση γιατι το εχω απορια...

αν σε τρωει το πορτοφολι σου να αναβαθμισεις κατι, καλυτερα να πας σε εναν ssd :)

Ναι, συμφωνω... Ειναι σιγουρα η επομενη αναβαθμιση που θελω να κανω.

Αλλα αυτο το διαστημα δεν εχω τοσο μεγαλη "φαγουρα"...!!!

Το triple channel ισχύει και στην περίπτωση των 6 dimm? Ψήνομαι να παραγγείλω άλλα 3χ2gb και αναρωτιέμαι τι επιπτώσεις θα έχει!

Εννοείται πως ισχύει. Αν παίζεις default καμία. Αν έχεις κάνει OC μπορεί. Εξαρτάται απο το πόσο ζορίζεις τον mc.

Εννοείται πως ισχύει. Αν παίζεις default καμία. Αν έχεις κάνει OC μπορεί. Εξαρτάται απο το πόσο ζορίζεις τον mc.

Δεν έχω κλοκάρει τις μνήμες, λες να έχει θέμα και να μου βγει από τη μύτη η αναβάθμιση?

Αν δεν κλοκάρεις δεν έχεις πρόβλημα. Έλεγξε μόνο ότι οι μνήμες που θες να πάρεις ότι είναι συμβατές με την μητρική σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.