Jump to content

Μπαταρίες για UPS

Wizard!

Recommended Posts

Μετά από 6-7 χρόνια, οι μπαταρίες του MGE Pulsar Eclipse 1200 αποφάσισαν να μας αφήσουν και να πάρουν το δρόμο της ανακύκλωσης. Πήγα λοιπόν κι εγώ στο Δήσιο που είναι κοντά μου και έχει τα πάντα να τις πάρω. Δυστυχώς δεν τις είχε διαθέσιμες και μου είπε να πάω μετά από 10 μέρες. Οι 10 μέρες πέρασαν, πήγα σήμερα και πάλι το ίδιο... Σε 10 ημέρες και δε μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα φέρει, γιατί και στη σημερινή παραγγελία τις περίμεναν, αλλά δεν παρέλαβαν.

Γενικά πρέπει να υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν τη βρίσκω πουθενά ετοιμοπαράδοτη.

Η μπαταρία που έβγαλα από το UPS είναι αυτή (3 τέτοιες) : CSB μπαταρία UPS Lead acid HR 12V 24W(6Ah)

Η πιό κοντινή που βρήκα σε ετοιμοπαράδοτη είναι αυτή Winner Apollo 12V 7Ah και αυτή BP Μολύβδου 12 volt / 7,2Αh

Είναι κατάλληλη; Θα τη φορτίζει σωστά; Θα έχω κάποιο πρόβλημα με το UPS; :hm:

Όχι πρόβλημα δεν θα έχεις , επειδή όμως αυξάνεις κατά τί την χωρητικότητα ( σύνολο 3 ή 3,6Ah ) θα έχεις μία μικρή αύξηση στον χρόνο φόρτισης αλλά και στην διάρκεια παροχής ισχύος από τις μπαταρίες.

Ο χρόνος δε με πειράζει, το θέμα είναι να μη γίνει κάποια ζημιά, γιατί δεν είμαστε για καινούριο ups τώρα...

Σε διαστάσεις δεν ξέρω τι γίνεται... Η CSB είναι 151x51x90mm (ΜxΠxY) χωρίς τους ακροδέκτες ενώ η Winner Apollo γράφει 150x65x94mm. Αν το 94 είναι με τους ακροδέκτες, οκ, λογικό. Το 65 όμως είναι θέμα, αφού έχει θήκες το UPS και είναι ακριβώς... :nothing:

Τελικά δεν ταιριάζει η Winner Apollo γιατί όντως είναι 65mm πλάτος ενώ η παλιά είναι 51mm.

Μου πρότειναν να βάλω την Winner Apollo 12V 5Ah όπου οι διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες με της CSB, λέγοντας μου ότι είναι ίδια μπαταρία αλλά κάποιοι (η CSB) λένε περισσότερα Αh για λόγους marketing κι ότι αυτό φαίνεται κι από τις διαστάσεις, για αυτό η 7άρα είναι φαρδύτερη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.