Thomasb Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21, 2011 Είμαι κάτοχος αυτού - - E-SHOP.GR του τροφοδοτικού και έπειτα από 3,5 χρόνια ήσυχης συνύπαρξης άρχισε ο θόρυβος.Οι ενδελεχείς μελέτες μου αποκάλυψαν πως αυτό οφείλεται στις προστριβές του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού με το προστατευτικό κάλυμμα μπροστά του με χαμένο στην μάχη τον ανεμιστήρα που προσμετρά απώλειες στην φτερωτή του (-1 φτερό). Η έρευνα επίσης αποκάλυψε τον καταλυτικό ρόλο της βαρύτητας στην όλη κατάσταση με αποτέλεσμα την τοποθέτηση του κουτιού σε πλάγια θέση για την επανάκτηση της ησυχίας.Όπως θα καταλαβαίνετε η αντικατάσταση του ανεμιστήρα είναι εντελώς τελείως απαραίτητη και τώρα έρχομαι πραγματικά στο θέμα μου.Ψάχνοντας στα γκουγκλζ και τα γιουτιουμπζ κατάλαβα το όλο εγχείρημα είναι απλή υπόθεση ακόμα και για ένα σκράπα σαν εμένα (αλλά πολύ σκράπα λέμε) μέχρι την στιγμή που ψάχνοντας από που θα αγοράσω τον απαραίτητο ανταλλακτικό ανεμιστήρα είδα πως οι διαστάσεις του που επίσημα αναφέρονται 135 mm δεν αντιστοιχούν στις διαστάσεις που βλέπω στα ηλ. μαγαζά.Βλέπω 120 mm ή 140 mm και τίποτα στη μέση.Σας είπα πως είμαι σκράπας πείτε μου κι εσείς ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΩ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 21, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2011 140χιλιοστά είναι ο ανεμιστήρας του. Hiper 880W Double Header Review Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomasb Νοέμβριος 21, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2011 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση:dance3:Δεν κατάλαβα γιατί αλλού διαβάζω για 135mm αλλά ας είναιΚαι μια που σας παιδεύω που σας παιδεύω υπάρχει καμιά πρόταση για αγορά ή παίρνω ότι να΄ναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Νοέμβριος 21, 2011 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2011 135mm είναι από τρύπα σε τρύπα ενώ 140mm είναι όλο το πλάτος του ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Νοέμβριος 21, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2011 Βγαλε τη ζελατινα ASAP.Στο προσφατα ρημαγμενο Hiper 780 την ειχα βγαλει -μαζι και το fan guard- και ηταν πολυ πολυ πιο ησυχο.-και γω το ειχα σε κουτι που το τροφοδοτικο μπαινει καθετα- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomasb Νοέμβριος 21, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2011 [MENTION=105]qwerty[/MENTION] Τι ντροπή θα έπρεπε να το σκεφτώ μόνος μου αυτό.Όνειδος[MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] Φτου 2η φορά χαζός μέσα σε λίγες ώρες.Ζελατίνα;Τε σπα "κανονικά" είναι τοποθετημένο στο κουτί το ψου (PSU) αν έχει κάποια σημασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 21, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2011 Για να εισαι 100% σιγουρος απλα μετρα τις αποστασεις που εχουν μεταξυ τους οι βιδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zook Δεκέμβριος 14, 2011 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 παιδιά καλησπέραήθελα να σας κάνω μια ερώτηση για ενα θεμα που εχω με το τροφοδοτικό μου και κατα 99% ειναι ο ανεμιστήρας. εχω ενα deer dr-8600btx 600w, περιπου 1 χρονο. λογο του κουτιου μου nzxt m59 το τροφοδοτικο μπαινει κατω και με τον ανεμιστηρα πρως τα κατω. αυτο εχει σαν αποτελεσμα να κανει ενα θορυβο σαν να δουλευει ο επεξεργαστης. αν ομως το γυρισω αναποδα τοτε ο θορυβος σταματαει. αξιζει να δοκιμασω λιγο λαδι στον ανεμιστηρα ή να τον αλλαξω?? η αληθεια ειναι το ειχα παρει σε προσφορα επειδή ειχε καει το προηγουμενο. εχω επιπλεον και ενα ενα 400w αλλα δν ξερω αν θα σηκωσει τους 2 * 140 και 2 *120 ανεμηστηρες που εχει του κουτι. ρωτησα πολλα, το ξερω, αλλα εχω μπερδευτει....ευχαριστω εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 14, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 καλώς όρισες στο thelab Το 400άρι που λες παρόλο που δεν αναφέρεις μάρκα σίγουρα δεν θα ζοριστεί από τους ανεμιστήρες. Θα το ζορίσει το Hardware που έχεις μέσα και κατα κύριο λόγο vga και cpu Για το deer είσαι σίγουρος ότι όταν το έχεις ανάποδα το θόρυβο τον κάνει ο ανεμιστήρας και ότι δεν έχεις κάποιο συντονισμό, παρόλο που βλέπω ότι το case σου έχει 4 κομμάτια λάστιχου για τους κραδασμούς ; Ισως να μην κάθεται καλά; Επίσης αν το deer τροφοδοτικό είναι σε εγγύηση και το ανοίξεις να ξέρεις ότι την χάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zook Δεκέμβριος 14, 2011 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 καλως σας βρηκα:) wow τοσο γρηγορη απαντηση ειλικρινα δεν την περιμενα :clap: :clap: απο cpu εχω εναν core 2 quad q8400 και η καρτα γραφικων ειναι nvidia 9500gt την οποια ισως την αλλαξω και παρω μια GeForce GT 440 . Και 2 σκληρους δισκους... η αληθεια ειναι πως το ανοιξα... αλλα δεν ξερω τι να κανω. να βαλω το 400 να παρω αλλο, να αλλαξω ανεμηστηρα ή να δοκιμασω με λαδι (στον ανεμηστηρα) ???? παντως τα εχω δοκιασει ολα. και με τις βιδες και χωρις και παλυ τπτ. ο θορυβος παραμενει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Δεκέμβριος 14, 2011 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 Θα σου έλεγα είτε να βάλεις WD-40 είτε κόκκινο γράσο που μένει περισσότερο. Πρόσεχε μόνο την πασαλείψεις τον κόσμο όλο Το κλείνεις και το δοκιμάζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
zook Δεκέμβριος 14, 2011 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 ok θα το δοκιμασω μεσα στο σκ και θα σας πω τα νεωτερα απο βδομαδα!!!1000 ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
zook Δεκέμβριος 15, 2011 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2011 καλησπεραλοιπον το προβλημα λυθηκε. ανοιξα το τροφοδοτικο και λαδοσα τον ανεμιστηρα αρα οταν το κουμποσα παλυ εκανε τον ιδιο θορυβο. οποτε αποφασισα και το γυρισα αναποδα. δηλαδη ο ανεμιστηρας να κοιταει προς τα μεσα του κουτιου. τα ανοιγματα που ειχε το κουτι ομως για να βιδωνει το τροφοδοτικο δεν τεριαζανε πλεον οποτε στις κοντινοτερες τριπες της πισω γριλιας περασα σιρματακι και μετα αυτο το περασα απο τις κανονικες τρυπες. και τωρα ειναι μασιφ!!!!!δεν κουνιεται καθολου. ακολουθωντας λοιπον το γνωμικο της IBM (if does not crash do not touch) σκεφτομι να το αφισο ετσι. ψυχεται και πολυ καλλιτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.