Jump to content

Πρόβλημα με συνδεσμολογία DVD-RW

μανθος

Recommended Posts

παιδιά καλησπέρα έχω το εξής θέμα. έχω την μητρική abit p35 pro και έχω συνδέσει πάνω της δυο σκληρούς sata. αγόρασα ένα dvd rw που έχει σύνδεση sata για το ρεύμα και για το data.να σημειώσω ότι έχω ήδη ένα συνδεδεμένο dvd rw με σύνδεση ide στο pc .το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχω συνδέσει όλα κανονικά δεν δουλεύει το sata αντιγραφικό ούτε καν δειχνει ότι έχει ρεύμα. δοκίμασα να του βάλω ρεύμα από άλλο βύσμα του τροφοδοτικού,να το συνδέσω σε άλλο sata port αλλά τίποτα νεκρό.να σημειώσω ότι ενώ πριν στο bios στο boot priority δεν μου εμφάνιζε κάτι τώρα μου λέει εκκίνηση από sata cd rom και τρελαίνομαι!!!!!!! καμιά βοήθεια:fie::fie::fie::fie::fie::fie::fie::fie::fie:?

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε. Έχεις 2 δίσκους sata, και ένα ide αντιγραφικό. Πήρες τώρα και ένα sata αντιγραφικό, το σύνδεσες κανονικά, αλλά δε στο αναγνωρίζει;

Αν είναι αυτή η περίπτωση, αρχικά βγάλε το ide dvdrw, αφού δεν έχει νόημα να έχεις 2. Στην συνέχεια, δοκίμασε πάλι τα διάφορα sata ports/ρεύματα. Δοκίμασε και άλλο καλώδιο, να είσαι σίγουρος. Δες στο μήπως bios έχεις απενεργοποιήσει τον sata controller που είναι το drive πάνω. Στο post (όταν boot-αρει), ανάβει το φωτάκι του drive?

οσο αναφορα τον τιτλο συγνωμη αλλα δεν ξερω πως αλλαζει..πειτε μου πως αλλλαζει να το αλλαξω ευχαριστως..

οσο αναφορα το προβλημα μου πηρα απο το πρωτο αντιγραφικο μου που δουλευει κανονικα το καλωδιο ρευματος και το εβαλα στο καινουργιο και δεν αναψε το λαμπακι καθολου.επισης εβγαλα τον σκληρο που εχω τα windows απο το sata port του (ο οποιος δουλευε κανονικα) και εβαλα το καινουργιο αντιγραφικο αλλα παλι τιποτα.σκεφτομαι ι το αντιγραφικο ειναι ελλατωματικο ή χρειαζεται καποια ρυθμιση το bios...?εβαλα τον σατα controller απο ide σε ahci αλλα μετα δεν μπουταρε καθολου.παιζει οι θυρες σατα να ειναι μονο για σκληρους δισκους γιατι το ακουσα και αυτο...?επισης στο bios γραφει sata hdd controller... και σκεφτομαι μηπως παιζει τιποτα τετοιο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.