Jump to content

PXE-E61 : Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting PXE ROM

komaster

Recommended Posts

Καλησπερα,

Έχω το εξής πρόβλημα σε ένα Laptop Toshiba Satellite L300. Κάθε φορά που ξεκινάω το μηχάνημα μου εμφανίζει το εξής μήνυμα:

PXE-E61 : Media test failure, check cable

PXE-M0F: Exiting PXE ROM

Άν κάνω Reset με την δεύτερη φορά μπαίνει κανονικά στα Windows(windows 7) αν κάνω restart ξανά το ίδιο πρόβλημα δηλαδή μια μπαίνει μια δεν μπαίνει. Ξέρει κανείς τι παίζει ;

Εγώ υποψιάζομαι ότι δεν είναι σκληρός διότι αν ήταν δεν θα έμπαινε καθόλου. Κάτι μου λέει για controler επισκευάζεται τίποτα τέτοιο σε laptop ;

Συμβουλές και βοήθεια κανείς ;

Τα προβλήματα συνεχίζονται πάλι δεν μπαίνει και εμφανίζει το αντίστοιχο μήνυμα οπότε το ερώτημα που έθεσα ισχυεί.

Ξέρει κανείς τίποτα να βοηθήσει ;

Απενεργοποίησα ότι έχει σχέση με Lan απο το Bios. Σταμάτησε να μου βγάζει το μήνυμα:

Συνεχίζει όμως να μου βγάζει το μήνυμα:

No bootable device -- insert boot disk and press any key.

Υπενθυμίζω ότι μια βγάζει αυτο το μήνυμα και αν ξανα κάνεις restart μπαίνει στα windows. Μια μπαίνει μια βγαίνει.

Ακούω συμβουλές και λύσεις.

εγω τι θα εκανα!

1ον , κανε ενα backup οοτι χρειαζεσαι απο το pcaki σε ενα εξωτερικο σκληρο(φωτο αρχεια σημειωσεις πραματα θαματα)

2ον κανε ενα καλο φορμα(τ)ρισμα να φυγουν τυχον αρχεια που εκανες εγκατασταση και προκαλουν το προβλημα.

3ον αν συνεχιζει να το κανει , τοτε βαλε το bios στα default settings.

4ον αν δεις και αποδεις και λυση δεν βρισκεις ορμα στο toshiba service και παρκαρε το, αυτοι θα ξερουν και απο την αλλη ειναι και Toshiba.

φιλικα.

έβγαλα ότι έχει σχέση με lan γιαυτό και μου βγάζει πλέον σκέτο το μήνυμα:

No bootable device -- insert boot disk and press any key

Ενώ πριν βγάλω τις lan επιλογές μου έβγαζε:

Realtek .....κτλ

αν είχε πρόβλημα το λειτουργικό δεν θα έμπαινε στο λειτουργικό αυτό μια μπαίνει και μια δεν εμπαίνει απο test στο λειτουργικό δεν ειδα καμια δυσλειτουργία.

Καμία άλλη ιδέα ;

Το BIOS έχει μια ρύθμιση η οποία ονομάζεται Boot Priority, σύμφωνα με την οποία κοιτάει από ποια συσκευή θα ξεκινήσει πρώτη. Αν δεν βρει την πρώτη κατά σειρά συσκευή, πάει στη δεύτερη, στη τρίτη, κοκ. Αν έχεις βάλει πχ boot from LAN σαν 4η επιλογή, για να φτάσει εκεί, αυτό σημαίνει ότι έχουν αποτύχει οι άλλοι 3.

Ωραία μπορεί να είναι ο δίσκος αλλα ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση πως πριν 3 μήνες περίπου άλλαξα δίσκο ο άλλος τα έπαιξε τώρα πάλι δίσκος ; δηλαδή θα μου καίει δίσκους κάθε 3 μήνες ή είναι κάπου αλλου το πρόβλημα ;

Τώρα που δούλευα στα windows μου εμφανίστηκε ένα μήνυμα ότι τα windows εντόπισαν πρόβλημα στον δίσκο και συγκεκριμένα αστοχία στον δίσκο C: WD.....κτλ.

Το θέμα είναι γιατί μου καίει δίσκους ; που οφείλεται το πρόβλημα ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.