Jump to content

Επιλογή high end κάρτας γραφικών

jorj103

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους...... Εδω και καιρο εχω αρχίσει να φτιάχνω ενα high end συστηματακι ( high end κατα την γνώμη μου και τα ζητούμενα μου). Τα parts που έχει το συστημα είναι τα εξής :

Intel i7 2600k @ 5Ghz

Gigabyte P67 UD7 B3

8 gb ram 1600 @ 1866 Geil Corsa Xtreme

Thermaltake Toughpower 1000W

Full custom Υδρόψυξη με 2 χ τριπλά ψυγεία - EK waterblock fullcover για μητρική και Koolance 360 waterblock για CPU.

Εφτασα όμως στο φλέγων θέμα με την κάρτα γραφικών.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΤΑ ΠΆΝΤΑ FULL ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΧ ΣΕ ΜΙΑ LG FULL HD 32" ????????????????

Απο ΑΤΙ ειχα στο παρελθόν 3 χ HD5850 σε trifire και ημουν πληρως ευχαριστημένος. Πλέον όμως θέλω να πάω σε Single κάρτα αλλα να είναι τουμπανο. Είμαι αναμεσα σε 6950 ( που να ξεκλειδώνει ) - GTX 570 - GTX 580 και πάντα σε reference design για να μπεί στο νερακι με full waterblock.

Τα χρηματα είναι ένα θέμα αλλα πλέον με 350 ευρώ παιρνεις μια 580 μεταχειρα.

Θέλω μια κάρτα τουμπανακι βασικά να τα παιζω όλα φουλ και στη πορεία να βαλω και αλλη μια μετα απο λίγο καιρό.

Οποιαδηποτε γνώμη ευπρόσδεκτη......

Φιλε για μενα,εαν εχεις αυτα τα χρηματα και θες οπωσδηποτε single card τοτε η 580 ειναι μονοδρομος.Εκτος αν μπορεις να κανεις λιγο υπομονη να δουμε τις επομενες γενιες καρτων που θα βγουν συντομα.

Επειδη βλεπω οτι εχεις παρομοιo setup με το δικο μου , μπορω να σου πω οτι σε αναλυση 2560*1440 δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα , με τα παντα full.

Ποσο μαλλον εσυ που θα παιζεις σε 1920*1080.

Overkill ειναι η 580.

Και με 6950 μια χαρα θα εισαι.

reference 6950 που να ξεκλειδωνει σε 6970 και εισαι οκ πιστευω.Και μετα αμα θες αλλαζεις στις νεες καρτες που θα ερθουν αργοτερα.

Το θέμα είναι οτι ενω μεν με τισ ΑΤΙ έχω παρατηρήσει πολύ καλύτερη χρωματική αποδοση με την οθόνη μου , εχω κάποια θέματα με ορισμένα games ( ΑΙΟΝ - STARCRAFT) . Γιαυτό και κλίνω περισσότερο προς nVidia μεριά. Με μία 570 λετε να είμαι καλά?

Δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για την 570.

Οχι απο θεμα επιδοσεων , οσο στο οτι καιγονται.

Εάν μπορείς να βρεις μια φθηνή μεταχειρισμένη 580, τσίμπα την.

Αλλιώς, πάρε μια 6950 / 6970, με προοπτική αργότερα να πάρεις και μια δεύτερη για XfireX.

Φιλε για μενα,εαν εχεις αυτα τα χρηματα και θες οπωσδηποτε single card τοτε η 580 ειναι μονοδρομος.Εκτος αν μπορεις να κανεις λιγο υπομονη να δουμε τις επομενες γενιες καρτων που θα βγουν συντομα.

+1

Εάν μπορείς να βρεις μια φθηνή μεταχειρισμένη 580, τσίμπα την.

Αλλιώς, πάρε μια 6950 / 6970, με προοπτική αργότερα να πάρεις και μια δεύτερη για XfireX.

+1

Οχι πως η 570 ειναι ασχημη (αν βρεις καποια απο τις non reference, οι οποιες δεν καιγονται), αλλα νομιζω οτι οι ATI σε CF αποδιδουν καλυτερα απο τις nVidia σε SLI.

Το θέμα είναι πως παιζω κάποια games ( AION - STARCRAFT κ.α. ) στα οποια η ΑΤΙ απλα είναι απλα απαράδεκτη. Δεν ξέρω άν είναι θέμα DRIVERS αλλα έχω δοκιμάσει τα πάντα και σε διαφορετικά συστηματα. Στο starcraft πχ ακομα και μία gtx260 μου αποδιδει καλυτερα ( σε ποιοτητα) απο όσες της ΑΤΙ εχω δοκιμάσει. Η ΑΤΙ μου βγάζει spikes και glitches στην οθόνη και όχι μόνο στο δικό μου σύστημα. Είναι κοινό προβλημα της ATI και στα starcraft forums. Απο την άλλη στο δε AION ( το οποιο BTW δεν υποστηρίζει ουτε CF ούτε SLI "cudos NCsoft" ) οι επιδόσεις της ΑΤΙ είναι απαράδεκτες. Με όλα maxxed out με 6970 έχω 75 fps και με όλα maxxed out με GTX260 έχω 70 . Και μιλάμε για καρτες με διαφορα 4 χρονια αρχιτεκτονικής. Γιαυτό και κλίνω περισσότερο προς nVidia μεριά. Απο την άλλη όμως οι ρημάδες οι ΑΤΙ κλοκάρουν σαν τρελες.......

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.......

Ένα άλλο θέμα είναι πως όντας κάτοχος SLI και Triple SLI αλλά και CF και Trifire στο παρελθόν η Nvidia έχει καλυτερο SLI management απο την ΑΤΙ που μεχρι να βρεις σωστους stable drivers σου βγαινει η παναγία. Δεν έιναι απαραίτητο οτι θα παιζω συνεχεια τα συγκεκριμένα games που προαναφέρω αλλα τουλαχιστον να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ερώτηση 1. Με μια 570 θα είμαι κομπλέ στην ανάλυση που παίζω με τα πάντα στο φουλ?

Ερώτηση 2. Επειδή κατα κύριο λόγο θελω reference design κάρτα για να μπορώ να βαλω fullcover waterblock , είναι κοινό πρόβλημα να καιγονται οι 570 reference? να μην το ριψοκυνδινέψω?

Σας ευχαριστώ παρα πολυ για την βοηθεια σας.

Το οτι καιγονται οι reference design ισχυει ειτε σε νερο ειτε σε αερα οποτε και αφου θελεις full waterblock μαλλον ειναι καλυτερα να μην πας σε αυτη .Μια μεταχειρισμενη (αν βρεις)580 reference που θες για Full Waterblock,αλλιως πας σε amd 6950-->6970 ,η κατευθειαν 6970.Σε αυτα τα παιχνιδια που πεζεις τοσο χαλια ειναι η AMD?:wall: Μηπως φταινε τα παιχνιδια και οχι οι καρτες της ατι ?(μαζι με τα drivers).

Δοκίμασα starcraft II σε 5970+5870 trifire και παίζει νεράκι

Επίσης έβαλα και ΑΙΟΝ και παίζει επίσης απροβλημάτιστα

Εισαι σίγουρος οτι έχουν πρόβλημα με ΑΤΙ? Τα δοκίμασα να σου πω την αλήθεια ύστερα απο τα λεγόμενά σου και δεν διαπίστωσα κάτι

Τι να σου πώ φίλε H4ckerman... Εχω δοκιμάσει άπειρους drivers και άπειρες κάρτες απο φίλους και γνωστούς με τα ίδια πάντα αποτελέσματα και σε διαφορετικά setups ( ειτε INTEL είτε ΑΜD) πάντα με τα ίδια αποτελέσματα. Ενταξει μπορεί η graphics engine του ΑΙΟΝ να είναι

παλια και να μην αποδίδουνε τοσο καλα οι new generation καρτες αλλα στο starcraft που είναι και νεο παιχνίδι πιανουνε πάτο με τα προβλήματα τους. Αρχίζω και κλίνω προς 580 μιας και αργότερα μπορώ να βάλω αλλη μία και να ειμαι θεος.

Επισης μια σκέψη είναι για GTX480.... τι θα λέγατε? Ξέρω οτι ρουφάει ρευμα σαν ηλεκτρική σκούπα και οτι ψηνεις μπριζόλες αμα ζεσταθεί αλλα με νερακι και το τροφοδοτικό μου δεν νομίζω να έχω θέμα.

Πάρε μια GTX580 και θα παίζεις το 99% των games χωρίς συμβιβασμούς στην αναλυσή που θέλεις.

Αν θα είναι μεταχειρισμένη ή όχι, το αποφασίζεις ανάλογα με τα λεφτά που θες να ξοδέψεις.

Τώρα δεν ξέρω αν μπορείς να περιμένεις τα 28nm,

γιατί οι "κακές γλώσσες" λένε ότι η GTX680 θα αποδίδει σχεδόν όσο GTX580 SLi.

Αναμένουμε...

γιατί οι "κακές γλώσσες" λένε ότι η GTX680 θα αποδίδει σχεδόν όσο GTX580 SLi.

Ε είπαμε , όχι κι έτσι! Αν είναι κατά 30% καλύτερη μιας 580 θα είναι καλά.

το θεμα ειναι οτι οι νεες καρτες θα βγαινουν και θα βγαινουν αντικαθιστοντας τις προηγουμενες..αποψη μου 580 sli στην περιπτωση σου αν και ειμαι fun ATI..

Δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για την 570.

Οχι απο θεμα επιδοσεων , οσο στο οτι καιγονται.

Περασαν τεσσερις 570 απο τα χερια μου μεσα στο 11, καμια δεν καηκε ακομα και με αρκετα καλα OC.....Και δεν νομιζω ο φιλος να πειραζε τα ρολογια της οπως και να εχει.

[MENTION=17865]atome[/MENTION]

580 SLI Για 1920χ1080 ????

Ε είπαμε , όχι κι έτσι! Αν είναι κατά 30% καλύτερη μιας 580 θα είναι καλά.

Δεν είναι απίθανο γιατί γίνεται μετάβαση από τα 40nm στα 28nm.

NVIDIA Prepares 28nm Sample Chips for Next Generation "GTX680" GPU Codenamed KEPLER

"Kepler from Nvidia would be twice as fast as the Fermi chips and would also enhance performance per watt due to the smaller die size which would consume lesser power."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.