Jump to content

Gaming pc με…. δόσεις!

Havic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω αρχίσει να ψάχνω μεταχειρισμένα κομμάτια για να στήσω ένα pc, αλλά οι γνώσεις μου δεν επαρκούν σε μερικά θέματα και γενικά θα ήθελα την γνώμη σας, δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποια θα είναι τα part αλλά στο περίπου, αρχίζω.

Τροφοδοτικό, λοιπόν πόσα watt περίπου πρέπει να ένα τροφοδοτικό εν έτη 2011-2012 που προορίζετε να τροφοδοτήσει ένα pc με ι7 2500κ, gigabyte z68 ud4 - ud3, 2 σκληρούς ας πούμε ένα black και ένα blue, ssd, μια high end κάρτα γραφικών, asus xonar d2 ή HDAV, 4x4gb ram και 4 ανεμιστήρα, δεν νομίζω να ξέχασα τίποτα, το τροφοδοτικό προορίζετε για “πάντρεμα” οπότε πρέπει να επαρκεί για sli σε περίπτωση που το θέλω και ακόμα και bulldozer που λέει ο λόγος :p, ιδανική τιμή περίπου 90-100€ μέγιστη 130€ άντε με τα βίας για κάτι που αξίζει πάρα πολύ 150€.

Και το επόμενο είναι το κουτί..προτείνω κάποια αλλά θα ήθελα και εδώ γνώμες, σημαντικό θεωρώ το χώρο που προσφέρουν, αν επαρκεί και για τα μεγαλύτερα vga τούβλα χ 2 (σλι), το airflow, ποιότητα και τέλος την ομορφιά και τιμή που θα παρακαλούσα να τα αφήσουμε τελευταία, αν δύο κουτιά προσφέρουν ακριβώς τα ίδια πράγματα και η μόνη διαφορά είναι η εμφάνιση με το πιο όμορφο να είναι πιο ακριβό ε τότε απορρίπτετε, το πιο σημαντικό θεωρώ τον χώρο να είναι άνετα και το airflow, εγώ τείνω προς το Haf 912 και μετά το 600T αλλά οπώς καταλαβένετε ανεβαίνω αρκετά.

Akasa Venom Toxic

coolermaster CM 690-II

Bitfenix Colossus Venom

Coolermaste Haf 912

Coolermaste Haf 912 plus

Graphite Series 600T

Cpu προσανατολίζομαι προς i7 2500k, χωρίς να αποκλείω τον 2600κ αν το βρω σε λογική τιμή, το ποιο βαρύ που με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά άριστα είναι τα παιχνίδια, για τα υπόλοιπα τώρα αν κάνει και λίγο παραπάνω δεν με πολύ νοιάζει, αλλά ούτε και για 3 fps παραπάνω.

Ram αρχικά 8gb (2x4), και αργότερα άλλα 8 gb (2x4), αλήθεια 8 Gb αρκούν για τα πιο απαιτητά παιχνίδια ή πρέπει να πάω στα 16 με τη μια?

Αυτά προς το παρόν για τα υπόλοιπα κομμάτια τα συζητάμε μόλις βρω τα παραπάνω κομμάτια. Τy. :)

Αφου το τροφοδοτικο προοριζεται για "παντρεμα" ψαχνουμε για κατι με τουλαχιστον 850W ισχυ. Προτεινω ενα απο τα παρακατω:

Corsair Enthusiast Series TX850 V2 | Skroutz.gr

Corsair Professional Series Gold AX850 | Skroutz.gr

Καλο το HAF, αλλα προτιμω το 600Τ

Με τον 2500Κ θα εισαι μια χαρα.

Και 4GB αρκουν, αλλα με τετοιες τιμες ειναι κριμα να μην πας σε 8GB. Προτεινω:

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr

Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP | Skroutz.gr

Το haf εχει καλυτερο air flow απο το 600τ εκτος αν βαλεις το πλαϊνο με τα ανεμηστηρια να φυσανε τις καρτες. δεν ξερω κατα ποσο το μαυρο εχει πλαϊνο με θεση για ανεμιστήρια οπως το λευκο.

+1 για το ΑΧ850

Για τροφοδοτικο βλεπεις μονο Corsair η Thermaltake προσωπικα στα χερια μου δεν ειχα ποτε Corsair αλλα στο μελλον αμα θα τα εχω τα λεφτα θα χτυπησω και ενα corsair ευτυχως ομως φετος εκμεταλευσα λιγο το χρηματακι και χτυπησα ενα thermaltake 1000w ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο θορυβο και απο θεμα ισχυς.

Οι περισσότερες εταιρείες δίνουν την απαιτούμενη ισχύ του τροφοδοτικού στα site τους, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε συστήματος. Για παράδειγμα : Thermaltake Power Supply Calculator. Τώρα όσο αφορά την αξιοπιστία, είναι μονόδρομος : PSU Review Database.

Για κουτί θα σου πρότεινα ως 1η επιλογή το 600Τ και ως 2η το CM 690 II Advanced. Στα HAF ως σουρωτήρια που είναι, πρέπει να καθαρίζεις την σκόνη 1 - 2 φορές τον μήνα.

Με 8GB RAM θα είσαι μια χαρά.

@The One Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω ακούσει καλά λόγια για την Corsair, το ΤΧ850 μου φαίνεται μια χαρά, αλλά στο link που έβαλε ο MicAn λέει 938w εδιτ 571 χωρίς overclock και water cooling… οι επιλογές μου ήταν (i7 2500k, 2x6970 αν και αν βάλω δεύτερη θα βάλω πολύ αργότερα, 2 ΗΗD, ssd, dvd-rw, xonar, 4x4gb, αρχικά 2χ4gb, 4xfans), προσθέτω και ακόμα λίγες επιλογές σε PSU όπως το OCZ ProXStream 1000W, Enermax Galaxy 1000W,Antec TruePower Quattro TPQ-1200, τα βρίσκω σε καλές τιμές, θα κοιτάξω και κάνα review να δω γιατί σαν να πετάω πολλές επιλογές, πάντως θα είναι σίγουρα κάποιο επώνυμο τροφοδοτικό.

Για μνήμη η Vengeance 8GB will do αν δεν έχει κάποιος κάτι άλλο να προτείνει, τότε οκ.

Για το 6οοΤ μαύρο έχεις δίκιο Linos δεν έχει πλαϊνό παράθυρο, για το HAf επίσης έχετε ένα δίκιο περί σουρωτηριού αλλά έτσι είναι και το CM 690 II.. πιστεύω περισσότερο μετράνε τα φίλτρα που έχει και από την στιγμή που θέλω να έχει θέσεις για ανεμιστήρα μπρος, πίσω , πάνω, πλάι ε δεν το γλιτώνω το σουρωτήρι… με όσους έχω μιλήσει μου προτείνουν το 6οοΤ για καλύτερο αλλά δεν έχει πλαϊνή θέση ανεμιστήρα και αναρωτιέμαι πόσο θα επιβαρύνεται η κάρτα γραφικών, πάντως αυτό που μετράει είναι να χωράνε τα πράματα μέσα άνετα και να μην βράζουν, ε τώρα στη ομορφιά θα κάνω παραχωρήσεις, εκεί που θα μπει το κουτί θα φαίνετε μόνο η πρόσοψη, οπότε τα πλαϊνά αν έχουν παράθυρα και τέτοια δεν με νοιάζει ( βασικά προτιμώ χωρίς παράθυρο και φωτιζόμενου ανεμιστήρες).

Για κάρτα γραφικών εσείς ποια λέτε? max τιμή νέου part 320€, ιδανικό 180€-250€, π.χ με μία 6870 θα είμαι καλυμμένος ή πρέπει να πάω σε 6950/6970? έχουν μεγάλες διαφορές?

Τέλος μητρική, προσανατολίζομε προς (κατά σειρά προτιμήσεις) ASUS Maximus IV GENE-Z, Gigabyte GA-Z68X-UD4-B, Gigabyte GA-Z68X-UD3Η-B, ASRock Fatal1ty Z68 Professional Gen3, ASUS P8Z68-V PRO, αν έχετε κάποια να προσθέσετε η να “θάψετε” PlZ do so.

Για οθόνη δεν ρωτάω καν, dell θα μου πείτε :p

Ότι λέω max τιμή δεν είναι ανάγκη να τα εξαντλούμε :p, θεωρώ ιδανικό ένα κομμάτι το οποίο είναι δύο-τρία σκαλοπάτια πιο ακριβό από το value for money, για να το πω διαφορετικά το προηγούμενο part από το οποίο η τιμή παύει να είναι ανάλογη με την απόδοση του καθώς θεωρείτε το καλύτερο και χωρίς λόγο είναι +100€.

-----εδιτ\

Ο σκληρός Samsung Spinpoint F3 HD103SJ είναι καλός? συγκρίνεται με τους WD black?

----Εδιτ 2 έκανα λάθος είναι 571w και όχι όσο είχα βάλει αρχικά,οπότε τα 850w είναι υπερ αρκετά.

Για μια οθονη και αναλυση μεχρι και full ΗD εισαι καλυμενος και με μια 6950/6970. Δεν υπαρχει λογος να μπλεξεις με CF. Η καλυτερη χρηματικα επιλογη στο θεμα καρτα γραφικων ειναι by far μια 6950 unlocked σε 6970. Και οταν θα θες να βαλεις και δευτερη για CF θα εχουν βγει οι καινουριες σειρες, οι οποιες θα εχουν πολυ καλυτερες επιδοσεις με μικροτερη καταναλωση.

Συνοψιζοντας, ιδανικο κομματι ειναι (για μενα) ο 2500Κ, η Gene-Z , μια 6950 2GB που να ξεκλειδωνει.

Οθονη Dell και ξερο ψωμι.

Αυτος ο Samsung ειναι πολυ καλος. Ειναι εξισου καλος με WD Black και αθορυβος, αλλα μην βιαστεις να αγορασεις σκληρο, αστο για το τελος μπας και πεσουν οι τιμες.

Τα παιδια σου ειπαν αυτα που ρωτας ,αν και για τροφοδοτικα επειδη σε βλεπω λιγο αναποφασιστο το corsair AX850 ειναι το πιο καλο σε αυτα τα watt (που εισαι καλυμενος και αν θες να πας για cf).Οσο για τα υπολειπα συμφωνω για 600τ 6950-->6970 .ι5 2500κ ,8gb ram ,και μονιτορ Dell u2412m/2312hm (προσωπικες επιλογες)

H cpu 2500k, μνήμες Vengeance 8GB και vga 6950 είναι σίγουρα, τώρα τροφοδοτικό θα κοιτάξω για τα corsair 850w που λέτε, (είχα κάνει λάθος στα wαττ που υπολόγισα πιο πάνω, είναι 571w περίπου) αλλά εξαρτάτε τι θα βρω πρώτα και σε τι τιμή, αν είναι κάποιο πιο μεγάλο σε καλή τιμή δεν θα πω όχι, μια από τα ίδια για την μητρική, για οθόνη σίγουρα 24" και γενικά από ότι διαβάζω η u2412m είναι μονόδρομος, για το κουτί όντως είμαι αναποφάσιστος, να πω τη αλήθεια τσιγκουνεύομαι την διαφορά που έχει το 600t με τα άλλα, τέλος για σκληρό θέλω μια καλή αποθήκη 1TB, λίγο πιο μετά θα προσθέσω έναν ssd και τέλος στο πολύ μακρινό πλάνο είναι μια καλή κάρτα ήχου και κάποια καλά ηχεία 5.1 (μακάρι να βγάλει η corsair 5.1! τα 2.1 που έχει πρέπει να είναι απίστευτα αλλά θέλω 5.1 :p).

Σας ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις τώρα αρχίζω το "δύσκολο" κομμάτι του ψαξίματος.

Αφου το τροφοδοτικο προοριζεται για "παντρεμα" ψαχνουμε για κατι με τουλαχιστον 850W ισχυ. Προτεινω ενα απο τα παρακατω:

Corsair Enthusiast Series TX850 V2 | Skroutz.gr

Corsair Professional Series Gold AX850 | Skroutz.gr

Καλο το HAF, αλλα προτιμω το 600Τ

Με τον 2500Κ θα εισαι μια χαρα.

Και 4GB αρκουν, αλλα με τετοιες τιμες ειναι κριμα να μην πας σε 8GB. Προτεινω:

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr

Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP | Skroutz.gr

+1 εδω

Στο σίτε της Corsair θα δεις πως τελικά έχει το μαύρο σε έκδοση με το πλαϊνό για ανεμηστήρια (Side Mesh εκδοση). Αν θες να πας πάντως σε 600τ, πάρε άσπρο. Έχει και το πλέξι και το πλαϊνο για ανεμηστιρια και είναι και τούμπανο.

Μου αρέσει που μιλάει για σύστημα στο οποίο καθαρά δεν υπάρχει πρακτικά περιορισμός budget και του προτείνετε 6950 που *ίσως* ξεκλειδώνει και *ίσως* χωρίς προβλήματα μετά από λίγο καιρό - ειδικά τώρα που στην αγορά πλέον έχει πέσει τσεκούρι στις *unlockable*:hang3:

Πάρε ρε άνθρωπε μου 6970 να συνουσιάζει και να ραπίζει και τελείνωνε λέμεεε:dance3:

Case Corsair 600T white owned

Psu Cooler master real power m1000w owned

Για τα υπόλοιπα στο ψάξιμο.

• 1 month later...

CPU i5 2500k owned

Άργησα να βρω το συγκεκριμένο κομμάτι πάρααααα πολύ, η ποσότητες που υπάρχουν σε μεταχειρισμένα είναι μικρές και συνήθως σε χάλια τιμές -30€ από τιμή καινούριου, anyway μετά από ένα μήνα τα κατάφερα…)

HD samsung f4 1 tb owned

Dell U2412M Rev. A02 owned

Το έχει προσφορά στο Msystems στα 220€ τελική τιμή (μεταφορικά-αντικαταβολή δωρεάν εντός αττικής)αν κάνεις like στο facebook μια συγκεκριμένη σελίδα.

Μένουν SSD και κάρτα γραφικών που θα αργήσω λίγο να πάρω, προς το παρόν θα βολευτώ με την ενσωματωμένη, μνήμες και μητρική που θα παραγγείλω μέχρι το βράδυ, μνήμες Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit όπως είχαμε πει (σκεφτόμουν και αυτές αλλά μάλλον δεν έχουν διαφορά)

• G.SKILL F3-14900CL9D-8GBSR 1866MHZ 8GB 9-10-9-28-2N 1.5 Volts (2X4GB) 60€
  • G.SKILL F3-12800CL8D-8GBXM 1600MHZ 8GB 8-8-8-24-2N 1.5 Volts (2X4GB) 64€
  • G.SKILL F3-12800CL9D-8GBRL 1600MHZ 8GB 9-9-9-24-2N 1.5 Volts (2X4GB) 40€
  • CorsairVengeance PC3 12800 1600MHZ 8GB 9-9-9-24 1.5 Volts (2X4GB) 46€

Και μητρική την Asus Maximus IV Gene-Z την απέρριψα λόγο Micro ATX και πλέον μπήκα στο δίλλημα PCI express 3.0 (gen 3) ΟR Not, σκέφτομαι ότι μάλλον αξίζει να το πάρω και ας φαίνετε να μην προσφέρει πολλά προς το παρόν, καλύτερα να το έχω παρά όταν το χρειαστώ να φάω κάνα άκυρο, οπότε σαν επιλογές απέρριψα και τις Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 € 138,92€, Asus P8Z68-V € 157€, Asus P8Z68-V Pro 164 και είμαι ανάμεσα σε μία από τις παρακάτω

• Asus P8Z68-V PRO/GEN3 186- 193€
  • Asus P8Z68-V/GEN3 182€
  • MSI Z68A-GD65 (G3) 187€
  • MSI Z68A-GD55 (G3) 182€
  • MSI Z68A-G45 (G3) 150 €

Δεν ξέρω η MSI τι λεεί…

Μητρική διαλεγεις μια απο αυτες τις δυο:

• Asus P8Z68-V/GEN3 182€

Μνημη πας εδω. Ετσι και αλλιως δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα με καλυτερα timings (κοινως, πεταμενα λεφτα):

Μητρική διαλεγεις μια απο αυτες τις δυο:

• Asus P8Z68-V/GEN3 182€

Μνημη πας εδω. Ετσι και αλλιως δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα με καλυτερα timings (κοινως, πεταμενα λεφτα):

Έχεις κάποιο λόγο που προτείνεις την P8Z68-V/GEN3 αντί της P8Z68-V PRO/GEN3 ή είναι καθαρά λόγο τιμής; γενικά ξέρω τι διαφορές έχουν (καποια σατα, usb, στην κάρτα ήχου DTS και άλλη μια).

Τy για το χρόνο σου :)

Βασικα λογω τιμης σου ειπα την V. Αλλα η διαφορα ειναι πολυ μικρη με την PRO. Οποτε μπορεις να πας στην PRO αν σε βολευει πιο πολυ.

Την έκανα (Asus P8Z68-V PRO/GEN3) παραγγελία χτές, ελπίζω μέχρι την τετάρτη να την έχω (αν και έλεγε μια με δύο ημέρες).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.