Jump to content

PC για Video Editing

jester7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

σήμερα έλαβα την απόφαση να αναβαθμίσω το pc μου γιατί με τα καινούργια format video (βλέπε avhcd) είδα οτι το 3χρον μηχάνημα μου (core2duo e8400, m/b asus p5k premium, gpu radeon hd4870, ram 4gb) δεν τα πάει καλά.

Το βασικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το Pinnacle Studio 14HD.

Μετά απο λίγο διάβασμα κατάλαβα οτι το video editing εξαρτάται περισσότερο απο τη cpu...

Για να μην μακρυγορώ,έχω καταλήξει οτι η νέα μου cpu θα είναι η i7-2600k.

Σκέφτομαι για αντικατάσταση των βασικών μερών του pc (λόγω budget) και θέλω την βοήθεια σας στα εξής ερωτήματα:

1) Το τροφοδοτικό μου λέω να το κρατησω (coolermaster 700w). Λογικά θα είμαι μια χαρά.

2) Δεν ξέρω τι είδους motherboard να πάρω (Η61, Η67, P67 ή Ζ68)?

3) Θα χρειαστώ ψύκτρα (αυτή που έχω ήδη είναι της πλάκας) γιατί ενώ δεν έχω ασχοληθεί με το OC ίσως με αυτόν τον επεξεργαστή να αλλάξω γνώμη.

4) Λέω να κρατήσω την κάρτα γραφικών μιας και τα τελευταία παιχνίδια (MW3, BATTLEFIELD 3) παίζουν άψογα στο υπάρχον σύστημα και απο την άλλη έχω την εντύπωση οτι η κάρτα παίζει ρόλο στο preview HD Video και όχι στο Editing.

5) RAM: Λέω να πάω σε 8gb τα οποία φαίνονται ικανοποιητικά. Προτείνεται μου κανα κιτ γιατί δεν σκαμπάζω.

6) Το λειτουργικό μου το έχω σε έναν RAPTOR 150GB. Αξίζει να πάω τώρα σε ssd ή όχι? Αν ναι, ρίχτε καμία ιδέα.

Αυτά σε πρώτη φάση.Παρακαλώ βοηθήστε με γιατί ο χρόνος με πιέζει και καίγομαι....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας...

Εχουμε και λεμε:

1) Ναι με το τροφοδοτικο θα εισαι ΟΚ.

2) Ζ68 θα παρεις για να εκμεταλευτεις και το quicksync, ενδεικτικα δες αυτες τις δυο, οι οποιες ειναι πολυ καλες:

Asus Maximus IV Gene-Z | Skroutz.gr

Gigabyte GA-Z68XP-UD4 | Skroutz.gr

3) Για ελαφρυ overclocking πας εδω: Corsair CPU Cooler Air Series A50 (Intel 775,1156,1366 & AMD AM2/AM3) - Ψύκτρες - plaisio.gr

για extreme overclocking πας εδω: eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

4) Το συγκεκριμενο προγραμμα νομιζω οτι δεν υποστηριζει gpu acceleration, οποτε μπορεις να μεινεις με την 4870

5) 8GB ειναι μια χαρα, στο κατω κατω ram μπορεις να προσθεσεις οποτε επιθυμεις, ενδεικτικα δες τα παρακατω:

Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP | Skroutz.gr

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr

G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL | Skroutz.gr

6) Ναι, αξιζει. Ο Vertex ειναι γρηγοροτερος απο τον Agility

OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB | Skroutz.gr

OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" 120GB | Skroutz.gr

Επισης πολυ καλος ειναι και ο 830:

samsung 830 - Εσωτερικοί Σκληροί Δίσκοι | Skroutz.gr

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.