Jump to content

AMD 955

nikos16717

Recommended Posts

Παιδιά έχω τον amd 955 με την αρχική του ψύχτρα στα 3,2 Ghz , μέχρι πόσα μπορεί να πάει σχετικά άνετα και ποια ψυχτρα θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό (όσο πιο ήσυχη γίνεται)??

πως την παλευεις με την μαμα ψυκτρα??!?!

δεν νομιζω πως εχεις πολλες ελπιδες κλοκαρισματος με την μαμα ψυκτρα....γιατι και στα μαμα κλοκια κανει θορυβο αρκετο

α κοιτα και τι revision ειναι ο cpu σου

Για να είναι σχετικά αθόρυβη η ψύκτρα θα πρέπει να έχει ανεμιστηρα (καλύτερα με μέγεθος 120mm) με ρυθμιζόμενες στοφες (PWN) έτσι ώστε όταν δεν είναι φορτωμένος ο επεξεργαστής να ρίχνει τις στροφές του.

Παράδειγμα:

Η corsair A70 έχει 2 ανεμιστήρες που δουλέυουν σταθερά στις 2000 στροφές (ή 1600 αν βάλεις τις αντιστάσεις). Έχει κάποιο (μόνιμο) θόρυβο.

Η Xigmatek Aegir SD128264 με 1 ανεμιστήρα δουλεύει από 1000 εώς 2200. Όταν δεν ζορίζεται ο επεξεργαστής και είναι στις 1000 περίπου στροφές πιθανόν δεν θα ακούγεται.

Λιγο γενικα τωρα σου τα γραφω, αργοτερα θα επανεθλω με εκτενεστερο ποστ. Αν εισαι C2 τοτε με μαμα ψυκτρα υπολογιζε 3500-3600 με ρευμα μεγιστο το 1,4 αυστηρα. Αν εισαι C3 τοτε ισως πας μεχρι και 3700-3800 με 1.4 αναλογα και το κομματι σου. Μετα θες αλλη ψυκτρα γιατι με 1,4+ ρευμα τους 55+ θα τους εχει ευκολα και θα τον "σκοτωσεις". Ενα παραδειγμα μονο: 955 C2 με 1,5 εμενα με δυνατη υδροψυξη παει 3800 με 50 βαθμους και 3900 με 1,55 και 54 βαθμους, παντα σταθερα. Βημα πρωτο κατα την ταπεινη μου γνωμη μια καλη αεροψυξη 50-60 ευρω και μετα παιξε... Παντα κατω απο 55 βαθμους με αερα γιατι αλλιως του τρως την ζωη του(955 C2 με αερα μαμα και 1,46 στα 3700 μου πεθανε στο 4μηνο γιατι χτυπουσε 60αρια.)

Παληκαρι εγω πηρα μια Xigmatek gaia 32.90 E καπου τοσο απο το πλαισιο... ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΨΥΧΤΡΑ.. εβαλα και εναν 120αρι που ειχα για pull & push και μια χαρα... προς το παρον.... Παει 4 GHZ με ανοιχτο το κουτι με 60 βαθμους περιπου ( μπορει και 58 )με ανοιχτο το κουτι ΑΛΛΑ 1.5 ταση καπως αμα ξεκλειδωνεις ειναι + 0.1 V... Αρα εσενα παει ανετα 3.7 GHZ με 1.35 ~ μe το cnQ ανοιχτο καθως μετα τα 3.8 δεν λειτουργει...

Επειδή τελικά σκέφτομαι να πάω σε έτοιμη λύση υγρόψηξης ,ποια προτείνετε ?

Η60 Η80 Η100 ?Θέλω να καλύπτει άνετα τον 955 , αλλά και να κρατάει δροσερό και τον επόμενο , όταν έρθει η ώρα του για αλλαγή ..

Μήπως πουλάει κάποιος καμία μεταχειρισμένη από αυτές?(κάπως offtopic )

Έχεις όντως θέμα με τις μνήμες!όντως πρέπει να πας σε κάποια έτοιμη λύση υδρόψυξης!Πληροφοριακά ο δικός μου 955BE C3 έιναι stable με την scythe mugen rev.b σε push pull στους 52-53 (μετρημένος τον αύγουστο χωρίς air condition κτλ-σε χώρο που καπνίζουμε σαν φουγάρα και σπαταλάμε ΟΛΗ την μέρα μας εδώ στα 10 τετραγωνικά) με 1.345->3.9GHZ και με 1.39 στα 4.0GHZ στους 54-55!Η μητρική είναι μια MSI 870A-G54 και οι ταχύτητες και οι θερμοκρασίες πειράζοντας μόνο multiplier!Από ότι όμως έχω καταλάβει έπεσα σε αρκετά καλό κομμάτι...εσείς τι λέτε παρεπιπτόντως?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.