Jump to content



windows 2008 server


blade_pan

Recommended Posts

Πριν προχωρήσουμε σε αναλυτικές απαντήσεις, θα το κάνεις για να παίξεις-μάθεις ή για να το στήσεις σε εταιρεία;

Server 2008 R2 --> Active Directory--> MS Exchange 2010

Δεν ειναι κατι απλο, οποτε αν δεν ξερεις και το κανεις σε εταιρια, θα σου προτεινα να ρωτησεις ειδικους.

Θέλει να το εγκαταστήσει η εταιρία στην οποία δουλεύω αλλά θέλω να έχω και μια άποψη για να μην μας λένε ότι θέλουν.

Γενικώς να ξέρεις η εγκατάσταση AD και exchange server στον ίδιο σερβερ δεν προτείνεται. Νομίζω κιόλας από την τελευταία έκδοση του exchange ειναι και non supported configuration από την MS αν έχεις προβλήματα.

Οπως το λες δεν προτεινεται κ αν θυμαμαι καλα οταν πας να τα βαλεις μαζι σου λεει οτι δεν ειναι προτινωμενο.

Οχι οτι δεν γινεται ομως...Εχω πελατες με DC και ES | και σε 2003, και σε 2008 windows χωρις προβληματα

Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Στην περίπτωση εγκατάστασης DC και Exchange, όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, το best practice σύμφωνα με την MS είναι ΟΧΙ εγκατάσταση στον ίδιο server.

O SBS σου το δίνει αυτό από μόνος του, που σημαίνει πως για τον SBS είναι δοκιμασμένο.

Αν τώρα κοιτάτε τα κόστη (αγορά h/w, s/w,κόστος εγκατάστασης και μετά ετήσια κόστη συντήρησης) και ΔΕΝ έχετε αγοράσει τίποτα ακόμα ίσως συμφέρει πολύ περισσότερο μια λύση cloud για ολόκληρο το setup.

Δηλαδή virtual servers και για το active directory και για τον exchange server.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.