Jump to content

H ABIT K8V Pro και τα ΠΡΩΤΑ BENCHES

Dagalidis

Recommended Posts

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Φίλοι μου ....

Τα νέα είναι ευχάριστα...

Η μητρική έχει τελικά AGP/PCI Lock και είμαι αυτή τη στιγμή στα 280 - 285 FSB Σταθερός χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με 7 mutli = 1995 MHZ και με 8 multi = 2280 MHZ.....

Oι μνήμες είναι με GAY timmings 2.5 3-3-3-7 αλλά το SUPER PI πετάει ....

Ενώ είχα με την ASUS K8V Deluxe σαν παράδειγμα 44 SUPER PI 1MB στα 200 Χ 10 =2000 ΜΗΖ με 2 2-2-2-5 τις μνήμες, στα 280 Χ 7 = 1960 ΜΗΖ με 2.5 3-3-3-7 έχω 42 SEC Super PI 1MB ....

Yπάρχουν αρκετά θετικά με το ΑΒΙΤ και μερικά αρνητικά τα οποία και θα σας παρουσιάσω σε λίγο καθώς και θα σας δώσω μερικά Πρώτα Screens Aπό BENCH το απόγευμα ( όσα προλάβω Δηλαδή ) γιατί αύριο το Πρωι θα φύγω για διακοπές μιάς εβδομάδας.....

Σε λίγο περισσότερες περιγραφές.....:clap: :T:

Επιτέλους, άντε να σου φύγει και σένα το άγχος :T:

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Φίλοι μου ....

Τα νέα είναι ευχάριστα...

...........

Ενώ είχα με την ASUS K8V Deluxe σαν παράδειγμα 44 SUPER PI 1MB στα 200 Χ 10 =2000 ΜΗΖ με 2 2-2-2-5 τις μνήμες, στα 280 Χ 7 = 1960 ΜΗΖ με 2.5 3-3-3-7 έχω 42 SEC Super PI 1MB ......:

Οι μνημες στα 280 ΜHz ετσι?

Οι μνημες στα 280 ΜHz ετσι?

OXI οι μνήμες είναι ασύγχρνα επιλέγοντας DDR333 αντί του DDR400 και αυτό είναι το καταπληκτικό..... :D

φιλε μου ευχομε οτι καλητερο. θα τα σπασεις τα 300 θα δεις

Υπάρχει κανένα πρόβλημα στον SERVER ??????

Προσπαθώ να ανεβασω SCREENS και αφού κάνει πολύ ώρα κρασάρει λέγοντάς μου ότι είναι αδύνατο να βρεί την σελίδα και μου χαλάει τα IMAGES ?????

WTF ??????

Eίμαι σε INTERNET CAFE και τα SCREENS τα ανεβάζω από ένα USB DRIVE αλλά δεν έχει πρόβλημα το USB....

Oταν πάω να ανεβάσω εικόνα τότε κάνει τα παλαβά του.......

Θα ρωτήσω μήπως υπάρχει πρόβλημα με κανένα Firewall του Internet Cafe

Αν σε εξυπηρετεί στείλτα μου με ένα mail να τα ανεβάσω και να σου δώσω τα links

To Guru δεν δείχνει πάντα τις σωστές ενδειξεις αλλά κάνει καλά την δουλειά του....

post-153-1416071079,2785_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Dagalidis

OXI οι μνήμες είναι ασύγχρνα επιλέγοντας DDR333 αντί του DDR400 και αυτό είναι το καταπληκτικό..... :D

Και παλι η μνημη ειναι αρκετα πιο πανω οποτε η διαφορα φενεται σχετικα λογικη

Δέστε τι μου κάνει τώρα .....

Οταν πάω να ανεβάσω image βγάζει αυτό το μύνημα..... No thread specified. If you followed a valid link, please notify the webmaster

Eβγαλα και 300 ΦΣΒ αλλά μάλλον λόγο μνημών μόλις πάω να τρέξω κάτι κάνει αμμέσως Restart...

μπραβο ρε dag και εις ανωτερα. ευτυχως που ειχε τα locks γιατι τραβηξες τετοια ταλαιπωρια μεχρι να την παραλαβεις δεν αξιζε τον κοπο να περιμενεις να σου την αλλαξουν.

Λοιπόν θα αφήσω κατά μέρος τώρα τα SCREEN και θα σας κάνω μια περιγραφή πώς τα πάει μέχρι τώρα το ABIT....

Με το που παρέλαβα την μητρική και είδα ότι είναι REVISION 1.0 πήγε η καρδιά μου στην κούλουρι αφού στα Forum της ABIT όσοι είχαν αυτό το REVISION είχαν πολλά προβλήματα με το AGP/PCI γιατί δεν κλείδωνε.....

Είχα την πίστη λοιπόν ότι την έκανα την μ@Μ@κία μου μέχρι που από το πρώτο ΒΟΟΤ διαπύστωσα ότι φοράει επάβ\νω το ΒΙΟΣ 14 το οποίο είναι και το προτελευταίο.....

Αμέσως λοιπόν άρχισα τα παιχνίδια με το FSB και πήρα μεγάλη πίκρα....

Ηταν σχεδόν αδύνατο να μπουτάρω σταθερά ακόμη και με 220 ΦΣΒ 1:1 ακόμη και με 3.0 VDDR.....

Διαπύστωσα λοιπόν ότι αυτό το BOARD δεν γουστάρει με τίποτα τα BH-5 ......

To είχα διαβάσει στα φόρουμ της ΑΒΙΤ και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω εκτός το ένα DIMM 512ΜΒ με ΒΗ-5 DDR 3200 και να αφήσω μόνο την OCZ 3500 EL.....

Ως δια θαύματος όλα τα προβλήματα λύθηκαν και μπόρεσα με την μία να πάω 240 FSB X 9 και 1:1 οι μνήμες με 2.5 3-3-3-7......

Τα Τιmmings δεν μπορούν να γίνουν καλύτερα σε 1:1 αφού στα 220 με CL 2 2-3-3-7 έχω λάθη στο MEMTEST και δεν ρισκάρω να τρέχω με λάθη μέσα στα WINDOWS......

A΄πό εκεί και πέρα ΄'αρχισα τα παιχνίδια με LTD και διάφορα timmings για να καταλήξω τελικά σε 280 FSB μέχρι τώρα ασύχρονα @ LTD 600 MHZ όπου όλα πάνε ρολόι χωρίς κανένα πρόβλημα....

Εκανα έλεγχο σταθερότητας χρησιμοποιόντας PRIME - MEMTEST - SUPER PI - 3D MARK01 - 3D MARK03 - AQUAMARK - WINRAR - SISOSFT SANDRA - CPU BURN και όλα πέρασαν με επιτυχία ......

H μητρική είναι πολύ καλής ποιότητας από πλευρας κατασκευής και το uGURU κάνει πάρα πολλά πράγματα αφού σου δίνει μέσα από τα Windows να ρυθμίσεις τα πάντα on the fly......

Aυτή την στιγμή έχω βάλει επάνω το BETA 15 BIOS και ΟΧΙ το 15 FINAL γιατί το ΒΕΤΑ μου δίνει την δυνατότητα επιλογής MULTI από το ΒΙΟΣ.......

Το ωραίο με το uGURU ειναι ότι μπορώ να σώσω μέχρι 4 διαφορετικά ΠΡΟΦΙΛ OVERCLOCK και να κάνω κάθε εφαρμογή να τρέχει ανεξάρτητα με το δικό της ΠΡΟΦΙΛ.......

Το κακό όμως είναι ότι το BIOS θέλει αρκετή δουλειά ακόμη για να πούμε ότι είναι το καλύτερο αφού υπάρχουν αρκετά που πρέπει να διορθωθούν όπως πχ, το πρόβλημα με της ΒΗ- 5 μνήμες......

Ακόμη ένα πράγμα που δεν μου άρεσε είναι η απόδοση του SATA RAID της VIA.......

στο HD TACH βλέπω ότι έχω πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στο γράφημα και ο μέσος όρος απέχει κατά πολύ από τον PROMISE Controller που είχε το ASUS K8V DELUXE......

Ομως σύγουρα ακόμη δεν μπορώ να πώ με ακρίβεια τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ αυτού του BOARD γιατί ακόμη δεν έχω βρεί τα ανώτερα όριά του.....

Θα κάνω σήμερα το βράδυ πολλές δοκιμές και BENCH και θα προσπαθήσω να τα ανεβάσω αύριο το ΠΡΩΙ πρωτού φύγω για διακοπές.......

Αν θελετε να ρωτήσετε κάτι ..... ευχαρίστως να σας απαντήσω όσο θα είμαι στο INTERNET CAFE...... :T:;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.