Jump to content

H ABIT K8V Pro και τα ΠΡΩΤΑ BENCHES

Dagalidis

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 10:56]

Επιτέλους, η μητρική δείχνει να μην μασάει, απλά μένει να δούμε τι κάνει και με γρήγορες μνήμες...

Τον πολ/στή τον αλλάζεις κανονικά μέσα από bios?

NAI με το ΒΙΟΣ 14 και ΒΕΤΑ 15 μέσα από το ΒΙΟΣ ;)

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

να ρωτήσω κάτι?

αξίζει η μετάβαση απο Athlon Xp τσιτωμένο σε A64?

oi επιδόσεις που βλέπω στα νούμερα δε μου λένε και πολλά

σε συμπεριφορά διαφέρει το σύστημα?

και αν ναι τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί?

αν είμαι οφ τοπικ σορρυ,διαγράψτε το

Και ένα παράξενο SHORT HDTACH3.0 στο RAID που μοιάζει κάπως παράξενο αλλά θα το εξετάσουμε αργότερα.....

post-153-1416071096,282_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 11:03]

να ρωτήσω κάτι?

Εαν λάβεις υπόψιν σου ότι στα 2600 που είχα τον BARTON είχα 3000 επιπλέον 3DMARK01με τον Α64 στα 2300 νομίζω ότι κάτι λέει...

ΑΠό την άλλη όμως είναι λίγο υποκειμενικό για τον καθένα τα κρητήρια που θέτει....

Εγώ έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος......

ΘΑ ΦΥΓΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...... :(

ΥΓ.... Εκείνο που ξέχασα να σας πώ είναι ότι το ΒΙΟΣ έχει μέχρι 300 ΦΣΒ μέγιστο για τώρα..... :T:

Τι stripe size έχεις; Το HDTach δεν τα πάει πολύ καλά με τα μεγάλα stripe size. Δοκίμασε και ATTO.

Αρχική απάντηση από DarkSaga

να ρωτήσω κάτι?

αν σκευτης οτι η διαφορα ξεπερναει και τα 300 mhz . ποσο δηλαδη θα τον πας το xp? ο α64 θα ειναι πολυ πιο γρηγορος

την απαντηση αυτην σκοτεινε μονο εσυ μπορεις να την δωσεις οταν φυσικα εχεις δει εναν Α64 να παιζει.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό προτού συνεχίσω να πώ σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την ABIT KV8 PRO να προσέξουν να είναι ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ Revision 1.1 και ΟΧΙ 1.0 για να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο RMA και ταλαιπωρίας σε περίπτωση που πέσουν σε μούφα 1.0 και δεν έχει AGP / PCI lock....

Λοιπόν είχαμε μείνει σε κάτι SCREENS που διακόπηκαν λόγο εργασίας...

Ας Συνεχίσω λοιπόν με την ελπίδα αυτή τη φορά να προλάβω να ολοκληρώσω....

Ενα HD tach σε IDE Western Digital 80 GB 2mb cache δείχνει ότι τα πάει πάρα πολύ καλά σε απόδοση αν υπολογίσει κανείς ότι ο δίσκος είναι 32% Fragment......

post-153-1416071097,7042_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Dagalidis

.................

Ενα HD tach σε IDE Western Digital 80 GB 2mb cache δείχνει ότι τα πάει πάρα πολύ καλά σε απόδοση αν υπολογίσει κανείς ότι ο δίσκος είναι 32% Fragment......

Στο hdtach δεν μετραει το Filesystem (δηλαδη ουτε το fragmantation, κανει bench σε raw data;) :cool:

Exθες δοκίμασα βάζοντας LTD x 5 = HTT 1000 να ανεβάσω το FSB kai να βρώ μέχρι που είναι σταθερό με μεγάλο ΗΤΤ....

Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσω μέχρι 240 ΦΣΒ = 1200 ΗΤΤ με 240 οι μνήμες 1:1 και δεν μπορούσα να πάω παραπάνω μάλλον λόγο μνημών χωρίς να είμαι σύγουρος.....

Αυτό δείχνει ότι η μητρική έχει τα κότσια να πάει ψηλά και να μας δώσει πολύ καλό Λόγο Overclock / Performance αρκεί κανείς να έχει μνήμες που πηγαίνουν ψηλά και CPU που έχιε τις δυνατότητες.....

Μην ξεχνάτε ότι έχω από τα πρώτα Stepping CPU C0 και όχι CG που θεωρητικά τουλάχιστον μπορόυν να τα πάνε ακόμη καλύτερα.....

Σας δίνω κάποια SCREEN με ΗΤΤ 1150 (230 FSB) 1:1 οι μνήμες....

Προσέξτε το ΗΤΤ στο Screen που ακολουθεί........

post-153-1416071097,8158_thumb.jpg

Σε αναμονή του WATERCOOLING και των μνημών ADATA VITESTA PC4000 αποφάσισα να μείνω προσωρινά σε χαμηλό Overclock και από εδώ και πέρα τον λόγο θα έχει το νέο Setup Μου στο οποίο με το κατάλληλο STRESS ελπίζω να πάρω καλά αποτελέσματα...

Ετσι λοιπόν μένω στα 275 FSB @ LTD X 4 @ 230 MEM @ 1.5 Vcore @ X 10 multi = 2060 MHZ @ 1.5 SB @ 2.5 NB @ 2.8 VDRR @ 1.42 VTT @ 32 C IDLE - 43 C FULL LOAD ......

Kαι μερικά SCREENS.....

Πρώτα παρατηρήστε διαφορά στις μνημες πάλι με 230 @ 2.5 3-3-3-7....

post-153-1416071098,096_thumb.jpg

Και ένα FAST PI με 2062 ΜΗΖ @ 275 FSB.....

Exω ξεχάσει να φέρω το Super PI στα ίδια settings αλλά αυτό που θέλω να σας πώ είναι ότι πάει στα 42 SEC με 275 Χ 7.5 και 41 SEC με 280 Χ 7.5 :worship: :worship: :worship:

Αν τώρα λάβετε υπόψιν ότι με Default 200 X 10 = 2000 MHZ έχω 44 PI @ 275 X 7.5 = 2062 έχω 42 PI @ 280 X 7,5 = 41 PI ίσως βγάλετε και εσείς τα συμπεράσματα που έβγαλα και εγώ....

1) Το multi x 7,5 πάει μαμιώντας την μητρική - Μνήμες - CPU

2) Aυτή η μητρική ΑΓΑΠΑΕΙ ΦΟΒΕΡΑ τα μεγάλα FSB......

Eίμαι περίεργος να δώ τι BENCH θα πάρω με 300 χ 7.5 ή και παραπάνω FSB μόλις βγεί νέο BIOS που να υποστηρίζει 1.0 Revision σε συνδιασμό με μνήμες που μπορούν να πάνει τουλάχιστον 280 1:1 αφού απ'οτι βλέπω ο A64 γράφει στα απαυτά του τα χαλαρά timmings και τρελένεται για HARD CORE FSB :D :D :D ....

post-153-1416071098,3674_thumb.jpg

Ενδιαφέροντα αποτελέσματα Dag, η μητρική δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα...

Αν δεν είναι κόπος, μπορείς να τρέξεις 2-3 γνωστά προγράμματα(superpi 32Μ, pifast, 3dmark και memtest-να σημειώσεις το bw) με διάφορες τιμές του ldt σε σταθερό htt για να δούμε τελικά πόσο ρόλο παίζει?

Ευχαρίστως ROOTX ,

είχα σκοπό να το κάνω όταν παραλάβω μνήμες + watercooling για να έχω μεγάλο Bandwidth μνημών και ΜΗΖ στην CPU......

Ομως μπορώ να κάνω μερικές δοκιμές και τώρα με κάποια μετροπρογράμματα......

Εκείνο που δίχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι οι μνήμες με Ασύγχρονα 230 και 7,5 multi (275 FSB)......

Oπως βλέπεις παίρνουν αέρα πάνω από 100 SANDRA BENCH.... και αυτό βγαίνει και στο SUPER PI.....

Θα βάλω και 32ΜΒ PI σαν σύγκριση για να δούμε τις σχετικές αποκλήσεις γιατί εκεί θα φαίνονται καλύτερα...... :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.