argy1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2011 Οπως καταλαβαινεται θα αναφερθω στον θορυβο της καρτας και θελω να μου πειτε τι να κανω για να ηρεμησω.. Το συστημα της υπογραφης μου και καρτα η twintech 9800gt 512. Οverclock δεν εχω κανει στην καρτα.Προβλημα με θερμοκρασιες δεν υπαρχει,η καρτα ειναι στους 30 βαθμους idle και 40 full load.Το pc το εχω για download αλλα και για gaming.Το βραδυ λοιπον που δεν παιζω μειωνω τους ανεμιστηρες απο τον ρυθμιστη αλλα ακουγεται πολυ ο ανεμιστηρας της καρτας.Τι μπορω να κανω για να τον κοβω και αυτον ωστε να μπορω να κοιμηθω ενω το pc κατεβαζει?
Ερνεστος Νοέμβριος 14, 2011 #2 Νοέμβριος 14, 2011 Μπορείς να δοκιμάσεις software μαντζούνια όπως το π.χ. RivaTuner και να μειώνεις από κει τις στροφές του fan. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις έναν αποδοτικό και χαμηλόστροφο after-market cooler (με λίγα λεφτουδάκια) και να ησυχάσεις...
yanni Νοέμβριος 14, 2011 #3 Νοέμβριος 14, 2011 Εφόσον αποτύχει το Riva και εφόσον έχεις ρυθμιστή στροφών θα μπορούσες να δεις αν γίνεται να κάνεις καμιά πατεντιά βάζοντας τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών πάνω στον ρυθμιστή στροφών. Το που θα τον ρυθμίζεις για ήσυχη λειτουργία και που για gaming μπορείς να το διαπιστώσεις με λίγο πειραματισμό. Αν πάλι έχεις πρόγραμμα για την μητρική π.χ. speedfan, μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές του ανεμιστήρα με βάση την θερμοκρασία της κάρτας γραφικών, εφόσον το εν λόγω πρόγραμμα έχει την δυνατότητα και να διαβάζει την θερμοκρασία της gpu και να ρυθμίζει τις στροφές των ανεμιστήρων της μητρικής που έχεις.Αυτά σαν ιδέες μπας και βρεις λύση χωρίς να τρέχεις για aftermarket ψήκτρες.
argy1 Νοέμβριος 14, 2011 Author #4 Νοέμβριος 14, 2011 Θα προτιμουσα να ειναι κατι εκτος software.Εχεις καποιο cooler να προτηνεις για την καρτα μου εντος ελλαδος? Επισης σκεφτομαι και καμια μοντα με ενα Xigmatek Monocool Fan Controller που μου περισευει..EDIT: Ουπς με προλαβες, επισης περιμενω και εναν AEROCOOLX6XT αλλα προτιμω να πειραματιστω με τον αλλο της xigmatech.Που να ενωσω ομως, μπορει να βοηθησει καποιος σε αυτο?
argy1 Νοέμβριος 14, 2011 Author #5 Νοέμβριος 14, 2011 Αυτη ειναι μια φωτογραφια της καρτας που βρηκα στο δυαδικτυο αν βοηθαειImageShack
dangar Νοέμβριος 14, 2011 #6 Νοέμβριος 14, 2011 Το ανεμιστηράκι αν είναι ακριβώς αυτό που δείχνεις έχει 2 καλώδια οπότε παίζει και να μην ρυθμίζεται από το Riva ή speedfan . Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο , πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να το δοκιμάσεις . Αν δεν θέλεις Riva για fan control ίσως μπορεί να γίνει και μέσα από το bios - θα πρέπει να το δεις με το nibitor. Αν δεν θες ούτε bios mod τότε βάλε τον controller , δες πρώτα όμως τί ρεύμα τραβά ο ανεμιστήρας. Στο μικρό βύσμα πρέπει να συνδέεις με το τροφοδοτικό και στο 3pin το ανεμιστηράκι - στο μεσαίο το (+) και στο αριστερά από το μεσαίο το (-) του .Δηλαδή όχι αυτό που είναι απο το ποτενσιόμετρο μεριά , το άλλο . Αν προσέξεις τις φωτό στο link που δίνεις , φαίνεται. Θα χρειαστεί να κάνεις κάποια μαμουνιά στο βύσμα όμως. Καλή τύχη.
jax7480 Νοέμβριος 14, 2011 #7 Νοέμβριος 14, 2011 Τον θόρυβο τον έκανε από τότε που την αγόρασες; Μήπως απλά θέλει ένα καλό λάδωμα και καθάρισμα το ανεμιστήρι;
varachio Νοέμβριος 15, 2011 #8 Νοέμβριος 15, 2011 Αυτό θα ρωτούσα κι εγω όπως ο jax7480... Πάντως αν δεν σε ενδιαφέρει η αισθητική και η κάρτα είναι όπως την δείχνεις στην φώτο, τότε μπορείς να βγάλεις απο πάνω απ'την ψύκτρα το προστατευτικό μαύρο πλαστικό και το μικρό ανεμιστηράκι της ( με πλαστικά αυτάκια λογικά κουμπώνει πάνω στην ψύκτρα) και να προσαρμόσεις ένα μεγαλύτερο ανεμιστήρα 80-90 ή και 120 mm ή ακόμα και δύο ανεμιστήρες 60mm - 80mm που να ρυθμίζονται όπως θες... αισθητικά σου ξαναλέω δεν θα είναι top αλλα απόδοση θα έχει ασύγκριτα καλύτερη, ανάλογα βεβαια και τον ανεμιστήρα που θα σκεφτείς να προσαρμόσεις... και θα κρατήσεις ασφαλώς και το κόστος χαμηλά, ε; Αν τώρα αποφασίσεις να το κάνεις αυτό τότε να σου πω και 2-3 πατέντες προσαρμογής του νέου ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα και διαλέγεις τρόπο...
argy1 Νοέμβριος 15, 2011 Author #9 Νοέμβριος 15, 2011 Σας ευχαριστω για τις ιδεες σας.Μαλλον θα προχωρησω με τον controller.Λοιπον το ανεμιστηρακι της καρτας εχει 2 καλωδια οπως ειπατε και αυτα φαινονται στη φωτο.Ο controller της xigmatek εχει επισης 2 καλωδια (ενα μαυρο και ενα κοκκινο λεπτα) σε καθε ανεμιστηρα που θες να συνδεσεις και στο βυσμα του κουμπωνει μια χαρα το ανεμιστηρακι (με μαμουνια,το δοκιμασα με κλειστο το ρευμα αλλα θηλυκωνουν τα αγκιδακια) Για να μπορεσω τωρα να το δοκιμασω με ανοιχτο το τριφοδοτικο πως μπορω να δω τι ρευμα χρειαζεται ο ανεμιστηρας και τι ρευμα δινει ο controller?
yanni Νοέμβριος 15, 2011 #10 Νοέμβριος 15, 2011 Απλά άναψε το τροφοδοτικό. Κόκκινο στο κόκκινο, μαύρο στο μαύρο και καθάρισες. Το ανεμιστηράκι της κάρτας δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα της μητρικής.
Linos Νοέμβριος 15, 2011 #11 Νοέμβριος 15, 2011 Eγώ πάντως στο 2ο πισι που έχει 2 9800GTX+ έχω βάλει το Riva Tuner. Ανοίγει με το πισι και κρατάει τις κάρτες σε 55% load στα ανεμηστιρια, το μαξ για να μην ακούγονται.Επίσης κοίτα μήπως θέλει και καθάρισμα.
argy1 Νοέμβριος 15, 2011 Author #12 Νοέμβριος 15, 2011 Το εφτιαξα! εκανα και ενα καλο καθαρισμα στο pc με την ευκαιρια και τωρα το ρυθμιζω απο τον κοντρολερ.Παλι καλα που ειχε καλωδιο ξεχωριστο το φανακι και δεν ηταν κολλημενο στην πλακετα.Θερμοκρασια σαν μην αλλαξε τιποτα... Ο θυροβος ομως εφυγε!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.