Jump to content

Πρόγραμμα ελέγχου διεργασιων σκληρού δίσκου

Telumetar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι ψάχνω ένα πρόγραμμα που θα ελέγχει ποιες εφαρμογές τρέχουν κάποιες δεδομενες στιγμές στο σκληρό μου δίσκο (κυρίως στο παρασκήνιο)

Αν εννοείς ποιες εφαρμογές είναι φορτωμένες στη μνήμη, θέλεις το Task Manager, που έχουν όλα τα Windows και ανοίγει εύκολα πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl+Shift+Esc.

Αν εννοείς ποιες εφαρμογές γράφουν ή διαβάζουν στον/από δίσκο σου ανά πάσα στιγμή, χρειάζεσαι το Resource Monitor, το οποίο ανοίγει από ένα κουμπί που βρίσκεται στο ταμπελάκι Performance του Task Manager στα Windows 7 (και πιθανόν και Vista).

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Ανά άσχετα διαστήματα (αλλα τακτά) ακούγονται ήχοι φόρτωσης δεδομένων απτο σκληρό. Έλεγχο για bad clusters έκανα και ηταν σε υπεράριστη κατάσταση. Επειδη λοιπόν αναρωτιέμαι τι τον βάζει να διαβάζει θέλω ένα πρόγραμμα να κανω monitor τι ακριβώς γίνεται τις στιγμές θορύβου. Κοινώς δεν μου αρκεί ένα σκετο "system" ότι εκτελεί κάποια διεργασία. Ήθελα κάτι πιο συγκεκριμένο . Ο δίσκος είναι εντος εγγυησης αλλα δε νομιζω να μου τον αλλάξουν επειδή ορισμένες φορές κάνει θόρυβο

Resource Monitor, το οποίο ανοίγει από ένα κουμπί που βρίσκεται στο ταμπελάκι Performance του Task Manager, όπως περιγράφω παραπάνω.

το Task Manager, (...) που (...) ανοίγει εύκολα πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl+Shift+Esc.

10 χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές και windows, πρώτη φορά το διαβάζω αυτό. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!:T:

10 χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές και windows, πρώτη φορά το διαβάζω αυτό. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!:T:

Και εγώ! Είχα μείνει στο Ctl + Alt + Del !! :T:

Εγω ήξερα το crl + shift +esq ,το αλλο όμως δε το γνώριζα. Ευχαριστω για το Resource Monitor, αν και νομίζω οτι τελικα ο δίσκος μου ειναι θορυβώδης απο κατασκευης = /

Παντως η κατασταση με το δισκο μου ειναι τραγικη. Σε φασεις κανει σαν αλετρι, αλλα οσα τεστ κι αν ετρεξα τον εδειξαν σε καλη κατασταση. Μαλλον πρεπει να βαλω το λειτουργικο σε αλλο δισκο, κ μαλιστα κανενα ssd:shout:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.