VladimiR Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2011 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον εξωτερικό μου σκληρό δίσκο. Είναι ένας Maxtor Desktop Basics usb 2.0 500GB. Το πρόβλημα είναι το εξής. Δούλευε κανονικότατα στο laptop μου. Ένα Sony Vaio me Windows 7 Home edition 32bit. Για πρώτη φορά τον έβαλα στο desktop μου πριν μία εβδομάδα για να περάσω κάποια αρχεία. Το desktop τρέχει Vista Professional 64bit. Σήμερα που τον ξανασύνδεσα στο laptop, μου βγάζει μήνυμα ότι η διαδρομή G:/ δεν είναι προσβάσιμη, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. -Το δοκίμασα σε άλλο laptop με Windows 7 επίσης, και λειτουργεί κανονικά. -Δοκίμασα να αναθέσω διαφορετικό drive letter, αλλά τίποτα.-Έλεγξα τις θύρες usb με άλλες συσκευές, κανένα πρόβλημα.-Το Disk management τον βλέπει κανονικά, με status: healthy ως ενεργό βασικό δίσκο.-Η συσκευή είναι ενεργή από το Device manager. -Δοκίμασα να αλλάξω τα user permisions χωρίς καμία τύχη.-Έκανα απενεργοποίηση και ενεργοποίηση, τζίφος. Επίσης έκανα απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση, επίσης τζίφος.-Χρησιμοποίησα το εργαλείο της Seagate για error checking, τον έδειξε λειτουργικό χωρίς προβλήματα.-Και στο desktop, αλλά και στο άλλο laptop ο σκληρός λειτουργεί κανονικότατα χωρίς λάθη (έκανα check disk χωρίς αποτέλεσμα)Έχω απελπιστεί. Σκέφτηκα να το μετατρέψω σε dynamic αλλά είπα να ρωτήσω μήπως έχετε να προτείνετε κάτι άλλο. Τώρα θα μεταφέρω τα δεδομένα του σε άλλους σκληρούς, για να είμαι έτοιμος και για τυχόν αναγκαίο format. Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 12, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2011 Έχεις πρόβλημα λειτουργικού και ΟΧΙ δίσκου.Αφού σε άλλα μηχανήματα τον βλέπει κανονικά και λειτουργεί κανονικά σταμάτα να τον ταλαιπωρείς άδικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Νοέμβριος 12, 2011 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2011 το owner το τσεκαρες? αν δεν σε αφηνει να αλλαξεις permisions τοτε δεν εχει σωστο owner. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VladimiR Νοέμβριος 12, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2011 [MENTION=13849]Linos[/MENTION]: Νομίζω το τσέκαρα σωστά. Είχε System και το λογαριασμό μου. Έβαλα να έχει full permisions για το λογαριασμό μου. Θα κοιτάξω μπας και θέλει στο System.[MENTION=416]dpolal[/MENTION]: Απλά μου φαίνεται περίεργο επειδή το laptop δεν υπέστη καμία αλλαγή στο ενδιάμεσο διάστημα. Ούτε καν άνοιξε... Μήπως να ρυθμίσω το δίσκο να φαίνεται σαν USB mass storage device και όχι σαν δίσκος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos Νοέμβριος 12, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2011 To owner oμως τι λεει? ειναι 1 tab πιο περα απο τα περμισιον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.