Jump to content

AMD Phenom II X4 960T BE 3GHz 95W

paris

Recommended Posts

Αγορασα προσφατα τον καινουργιο phenom2.

Εχω καποιες ερωτησεις

- Εγκαθιστωντας αυτον τον επεξστη στη θεση καποιου αλλου, θα πρεπει να κανω bios reset?

- Aυτος ο επεξστης εχει turbo boost 3.4GHz. Ο προηγουμενος δεν ειχε. Ποια επιλογη πρεπει να ρυθμισω για να ενεργοποιηθει?

- Αν θελω να κανω o/c θα πρεπει να απενεργοποιησω το turbo boost και το cool&quiet, σωστα?

- Σχετικα με το voltage. To bios λεει οτι το normal ειναι στα 1,475V... Ειναι στ αληθεια αυτο το normal? Στο newegg διαβαζω οτι χρηστες εκαναν ευκολο o/c με μολις 1,2V. Δηλαδη κατεβασαν τη ταση? Συνηθως την ανεβαζουν

1 οχι BIOS reset, αλλα αναλογα τη μητρικη, μπορει να χρειαστει Bios Update! να περασεις δλδ το τελευταιο BIOS για να υποστηριζει πληρως ολες τις λειτουργιες του CPU!

2 99% θα λυθει με το BIOS UPDATE!

3 το CnQ οχι, το turbo boost ισως! το δοκιμαζεις!!

4 δεν νομιζω να εχει default voltage 1,475!!! τοσο V θα επρεπε να εχεις καπου στα 4+ghz!! το νορμαλ πρεπει να ειναι καπου στα 1,3-1,35!! ισως δεν διαβαζει καλα η μητρικη! ισως η μητρικη δινει και λιγο παραπανω! ισως συνδυασμος και των 2!! καποιος που τον εχει, ας αναφερει σε τι V παιζει!!

Φιλε μου, εχω εγκατεστημενο το τελευταιο bios της μητρικης.

Γενικα στο o/c πρεπει να εχει κανεις disabled το cool & quiet? Εγω να δοκιμασω δε θα βγαλω συμπερασμα, το μονο που θα δω ειναι τη θερμοκρασια να μη πεφτει στο idle.

Συμφωνεις κι εσυ οτι 1,475V ειναι υπερβολικο για default!

Kαι βλεπω τη ταση μου να παιζει απο 1.3-1.5V(cool&quiet enabled) ενω θα περιμενα να πεφτει στο 1.0V!

Τι μπορει να φταιει, τι μπορω να κανω? :/

ποια μητρικη εχεις?

το cool n' quiet, για μενα, καλο ειναι να το απενεργοποιεις οταν θες να κανεις extreme overclocking. οταν θες να φτασεις στα ορια τον επεξεργαστη!

αν απλα θες να ανεβασεις λιγο τη συχνοτητα, αστο ενεργοποιημενο. σε βολευει οταν το συστημα δεν δουλευει full, να κατεβαζει συχνοτητα και ρευμα, ωστε το πισι σου και να μην καταναλωνει και να μην θερμαινεται τσαμπα!!

επισης σου ειπα οτι μπορει να μην διαβαζει εντελως σωστα τα V!! βαλε και 1-2 αλλα προγραμματα πχ everest, και κοιτα και αυτα να δεις τι σου βγαζουν!

Διαλευκανθη σχεδον η υποθεση, 1.475V ειναι το default για το turbo boost. Αν απενεργοποιησεις το turbο boost τοτε εχεις 1.35V... Ωστοσο, με το cool&quiet enabled το Εverest μου δειχνει σταθερα 1.3V ενω θα περιμενα να κατεβασει στο idle(γιαυτο ειπα "σχεδον").

Δεν θελω να κανω extreme o/c, ουτε να φτασω στα ορια του τον επεξστη! Οσο παει βασικα στο default ρευμα, και αποκει και περα βλεπουμε αναλογα αν χρειαστω:)

Εσυ εχεις επεξστη με turbo boost, ετσι? Αν το κανω enabled υπαρχουν διαθεσιμες 2 επιλογες, το CPB Ratio(Αuto ή τιμη που επιλεγεις) και το Turbo CPB. Πως τα ρυθμιζω αυτα για βελτιστο αποτελεσμα?

Εσυ εχεις επεξστη με turbo boost, ετσι? Αν το κανω enabled υπαρχουν διαθεσιμες 2 επιλογες, το CPB Ratio(Αuto ή τιμη που επιλεγεις) και το Turbo CPB. Πως τα ρυθμιζω αυτα για βελτιστο αποτελεσμα?

αν εννοεις εμενα, οχι! ο επεξεργαστης μου δεν εχει T-Boost!! δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο!! μονο οι 6πυρηνοι εχουν!! και φυσικα ο 960Τ που στην ουσια ειναι ενας κλειδωμενος 6πυρηνος!!!

αν εννοεις εμενα, οχι! ο επεξεργαστης μου δεν εχει T-Boost!! δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο!! μονο οι 6πυρηνοι εχουν!! και φυσικα ο 960Τ που στην ουσια ειναι ενας κλειδωμενος 6πυρηνος!!!

ξέρουμε σε τι ποσοστά μπορεί να ξεκλειδώσει ? έχει ακούσει κανείς?

EDIT

ξεκλειδώνουν!!!!, όχι όλοι αλλά στα 16 κομμάτια ξεκλείδωσαν τα 6 (κατά asrock)!!!

http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-ii-x4-960t-zosma-core-unlocking,2627-2.html

ο 940τ δε θα είναι λογικά κάπου στα 90 ευρώ..... value for money τρελό... φυσικά με 140 παίρνεις 1055τ αλλά όπως και να το κάνεις κοστίζει 25% πάνω από τον 960 και κοντά 805 πάνω από 940 όταν έρθει!

Άλλο ξεκλειδώνουν οι πυρήνες, άλλο δουλεύουν σωστά.

Παραθέτω κείμενο από άλλο post μου για Sempron 140 (βαριέμαι να ψάχνω αν κάπου αλλού τα είχα γράψει ποιο αναλυτικά αλλά θα πάρεις μια ιδέα του τι εννοώ)

Ο επεξεργαστής ξεκλειδώνει κανονικά, ανεβαίνει με έναν ή δύο πυρήνες στα 3.2-3.3GHz χωρίς extra ρεύμα, αλλά υπάρχει ένας μικρός αριθμός εφαρμογών που δεν τρέχει στον δεύτερο πυρήνα. Windows πάντως εγκαθίστανται κανονικά και αλάνθαστα με δύο πυρήνες ενώ χωρίς πρόβλημα παίζει και ταινίες. Γενικά σαν διπύρηνος κάνει το 90% των εργασιών χωρίς πρόβλημα. Σαν μονοπύρηνος προφανώς δεν παρουσιάζει κανένα θέμα. Είναι 100% λειτουργικός, τρέχει τα πάντα.

Έχω διαβάσει περιπτώσεις που ξεκλειδώνει ο πυρήνας και το μηχάνημα τρώει κατευθείαν κόλλημα όχι να δουλεύουν το 90% των εφαρμογών. Έχω βέβαια και άλλον Sempron που ξεκλειδώνει και τρέχει τα πάντα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.