Jump to content

Όταν η RAM πετάει.. και παράλληλα ΖΕΜΑΤΑΕΙ!!!! (Νέα αποτελέσματα)

DMylonas

Recommended Posts

Σήμερα τελείωσα το burn-in στη μνήμη μου...... την έχω σταθερά 225 (2.5-3-2-5) και με 3v.

Το πρόβλημα είναι ότι η θερμοκρασία της φτάνει τα 42-45C σε memtest και 35-38C idle. Της έχω βάλει ψύχτρες και έναν fanny 8cm να την φυσάει αλλά και πάλι η θερμοκρασία της δεν με ικανοποιεί. Μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο, για να πέσει η θερμοκρασία της????

attachment.php?s=&postid=49810

post-419-1416071019,9951_thumb.jpg

’ρα να μην ανησυχώ? Σκέφτηκα να κολλήσω επάνω στα chipάκια της 2 ψύχτρες όπως οι παρακάτω.... Τις βρήκα μόλις 0,5 και μπορώ να τις κόψω και να τις πιάσω με τα σιδεράκια που έχω στις ψύχτρες Tt Blue DDR τώρα..... Θα δώ βελτίωση?

hjc10.jpg

Τελικά η λύση ήταν από εύκολη μέχρι κουτή........ ’λλαξα τον fanny που είχα και έβαλα έναν Tt Smart Fan2 να δουλεύει στις 3200rpm.....

Αποτέλεσμα: 32-35C σε memtest full load με 3.1v..........

Ναι όντος από καλώδιο υπάρχει μια ανακατοσούρα αλλά δεν είναι μπροστά από τα fan..... Συχνά πυκνά, δοκιμάζω άλλες μνήμες άλλα psu, άλλα dvd, cd-rw..... Και μάλιστα τώρα είμαι και υπό case modding, οπότε είναι πρόχειρα στημένο το μηχάνημα......

Αρχική απάντηση από DMylonas

Τελικά η λύση ήταν από εύκολη μέχρι κουτή........ ’λλαξα τον fanny που είχα και έβαλα έναν Tt Smart Fan2 να δουλεύει στις 3200rpm.....

Αποτέλεσμα: 32-35C σε memtest full load με 3.1v..........

Μιά χαρά είσαι ! Και άν έχεις και πρόβλημα θερμοκρασίας πάλι ο SmartFan II ρυθμίζεται και "απογειώνει και τον θόρυβο" παράλληλα :)

• 5 weeks later...

Αυτή η μνήμη είχε αποσυρθεί, λόγο των καινούριων μου εδώ και 2 βδομάδες....

Το πρωί που σηκώθηκα την είδα και την λυπήθηκα που ήταν μόνη της, στο κουτάκι, να κάθετε σκυθρωπή και παραπονεμένη (σαπουνόπερα το έκανα).

Έτσι πήρα την μεγάλη απόφαση... ’λλαξα τα Heatsinks με την παρακάτω ψύχτρα κομμένη σε μικρά κομματάκια....

hjc10.jpg

Τα κόλλησα με την μέθοδο του Voudas (σιλικόνη και ceramique), και την έβαλα στο μηχάνημα....

Πήγε μέχρι 235MHz, αλλά όχι stable. Με 0 σφάλματα, έκατσε στα 230MHz, από τα 166MHz, με 2ώρες το test#5 και άλλες 2ώρες το test#8 στο memtest+ 1.20. Παρατήρησα ότι το Performance Mode είναι Disable, με τον P4 3.0C. Για αρχή ένα CPU-z και σε λίγο και Sandra.

post-419-1416071102,3962_thumb.png

Εδω δείτε τρέλα με Lifetime άγνωστης προέλευσης μνήμες, χωρίς ψήξη πάνω σε ένα ECS με PIII. Κανονικα ήταν PC133 SDRAM και έγραφαν στο Memtest στα 117MB/s και τώρα λένε 217MB/s . Τα έβαλα όλα 2 αντι για 3 Timings και συνεχίζουν χωρίς σφάλματα και χωρίς την παραμικρή ψήξη! Χεχεχε! Στο memtest Ποια τεστ τρέχετε ; Και τα 12 ; Εμενα ποιάνει 3 ώρες...

post-364-1416071107,678_thumb.jpg

Ωχ δεν την αντέχω πια αυτή την μνήμη :confused: .... Με έχει τρελάνει..... με 2.8v και 3-3-3-6 ή 3-3-3-7 πάει σταθερά στα 240MHz :blink: .... Δοκίμασα και 245Mhz, αλλά βγάζει κάπου 2000error στο MemTest στο test #5..... Μερικές φωτό παρακάτω.....

post-419-1416071118,0097_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.