Pieros Νοέμβριος 10, 2011 Author #41 Νοέμβριος 10, 2011 Πριν αρκετά χρόνια, όταν ακόμα υπήρχαν 2-3 μαγαζιά στην Αθήνα που πουλούσαν έτοιμους υπολογιστές, είχε ο πατέρας μου ένα παρόμοιο πρόβλημα. Έχοντας καρκίνο και όντας συνταξιούχος λόγω αναπηρίας, τα πρωινά που όλοι δούλευαν, δεν είχε καμία παρέα εκτός από τον υπολογιστή. Ο υπολογιστής όμως φρόντιζε να του χαλάει τη διάθεση 2-3 φορές τη μέρα. Εκεί που δούλευε/έπαιζε/έγραφε ή θα κολλούσε, ή θα έκανε reset από μόνος του.6 μήνες μετά και έχοντας αλλάξει τα πάντα, εκτός από κουτί και οθόνη, τότε δεν είχαμε usb ακόμα, συνέχιζε να κάνει το ίδιο πρόβλημα. Τα νεύρα του είχαν σπάσει, το ίδιο και τα δικά μου. Πήγα και του αγόρασα ένα σταθεροποιητή τάσης, μήπως έφταιγε το ρεύμα, καθότι το σπίτι ήταν παλιό και ο πίνακας με τις βιδωτές ασφάλειες. Συνέχισε τα ίδια... 3 μήνες αργότερα κι αφού το πρόβλημα συνέχιζε, μπήκα κι εγώ στη διαδικασία του "τι παραμένει ίδιο". Η οθόνη και το κουτί. Του πήγα τη δική μου και στήσαμε το pc πάνω στο γραφείο, σα bench-table. Την πρώτη μέρα δούλεψε καλά και νομίσαμε ότι φταίει κάτι από τα δύο. Του είπα λοιπόν να βάλει την οθόνη του πάλι, για να δούμε τι από τα δύο το έκανε, αλλά τη στιγμή μου μιλούσαμε στο τηλέφωνο πάγωσε. Πάλι... Τι μπορούσε να φταίει...;;; Επειδή ήδη το τράβηξα πολύ, απλά ήθελα να καταλάβετε το πόσο πολύ ταλαιπωρηθήκαμε, η πέτρα του σκανδάλου ήταν το καλώδιο του τροφοδοτικού... Δεν ήταν κομμένο, αλλά είχε αρπάξει το βύσμα που μπαίνει στο τροφοδοτικό. Ήταν το μοναδικό πράγμα που δεν είχαμε αλλάξει για 9 μήνες... Τόσος κόπος, ταλαιπωρία, χρήματα για ένα καλώδιο των 100δρχ. Φίλε [MENTION=46]Pieros[/MENTION], βγάλε όλα τα περιφερειακά που δεν είναι απαραίτητα. Έλεγξε τα καλώδια ρεύματος και σήματος. Αν δεν έχεις, βάλε UPS. Πάρε πολύμετρο και μέτρα διαρροές στο κουτί σου, ακόμα και 1ν μπορεί να κάνει ζημιά. Υπομονή και backup τα δεδομένα σου. ωραια ιστορια κ εγω νομιζα οτι ηταν το psu γιαυτο το αλλαξα οπως εβαλα κ καινουριο καλωδιο τωρα για μετρησεις δεν εχω ιδεα για να τις κανω η αληθεια ειναι .... μαλλον θα παιξω με τις μνημες κ το μ/β οπως ειπε ο παραπανω φιλος μεγαλη ταλαιπωρια παντως ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.