Jump to content

αυριο αγορα ssd! την γνωμη σας παρακαλω (καθαρό)

d@mi@NOS

Recommended Posts

NoS[/MENTION];1063101279]ρε παιδια τωρα με τον agilty 3 που ειναι και sata iii

πρεπει να βαλω και καποιο controller pci sata iii για να παιρνω ολη την

ταχυτητα??

νομιζω λεει 6 Gbit/s ενω οι sata ii einai 3 Gbit/s

εεεεεεε??

οεο??:hmm:

Για να εκμεταλευτεις το sata III 6GBps interface ναι, θα πρεπει να βαλεις καρτα επεκτασης. Το θεμα ομως ειναι οτι καμια καρτα επεκτασης δεν προσφερει αυτα που υποσχεται, (εκτος απο αυτην που ειναι και η πιο ακριβη απ' ολες ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS U3S6). Σε καθε περιπτωση διαφορα θα καταλαβεις μονο σε benchmarks και μεγαλα σειριακα αρχεια. Για καθημερινη χρηση δεν αξιζει να ξοδευτεις για sata III.

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply
Για να εκμεταλευτεις το sata III 6GBps interface ναι, θα πρεπει να βαλεις καρτα επεκτασης. Το θεμα ομως ειναι οτι καμια καρτα επεκτασης δεν προσφερει αυτα που υποσχεται, (εκτος απο αυτην που ειναι και η πιο ακριβη απ' ολες ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS U3S6). Σε καθε περιπτωση διαφορα θα καταλαβεις μονο σε benchmarks και μεγαλα σειριακα αρχεια. Για καθημερινη χρηση δεν αξιζει να ξοδευτεις για sata III.

ναι αλλα βλεπω στο Compatible Models πως την μητρικη μου δεν την υποστηριζει αυτο το μικρο πραγματακι!

το ειχα δει και εγω αυτο απο την asus. το μονο που βρηκα!

Βασικά με τον ssd με sata III σε sata II θα έχεις καλύτερες ταχύτητες από ότι με έναν ssd sata II σε sata II!Οπότε πα΄ρτον και πάλι κερδισμένος θα είσαι.Μπορεί να μην έχεις ταχύτητες sata III αλλά θα είσαι καλύτερα από sata II.

Αν δεν έχεις SATA3 controller στο M/B σου κακώς πήρες agility 3 , έπαιρνες VERTEX 2 120GB με λιγότερα λεφτά ή 240GB με περίπου τα ίδια...:yu:

Απο πιο καταστημα θα τους επαιρνε?:confused: η μαλλον καλυτερα απο πιο γαλαξια?????:tomato:

Πες μου απο πιο καταστημα εχεις βρει τον vertex 2 240Gb ιδια λεφτα με τον agility 3 120Gb (ή και λιγο παραπανανω) να παω να παρω τωρα 10 κομματια και θα σου κανω και σενα δωρο ενα....:flower:

Παιδια μην λεμε οτι θελουμε και τρελενουμε κοσμο....:slap:

Ontopic: Εκανες την καλυτερη αγορα με τα λεφτα που εδινες.Καλοδουλεφτος και βαλε και κανενα αποτελεσμα οταν σου ερθει με το καλο....

EDIT:

Φιλε chrkon τελικα εχεις δικιο.Τα 300€ του vertex 2 240Gb ειναι λιγο παραπανω απο τα 155 € του Agility 3 120Gb...

Απο πιο καταστημα θα τους επαιρνε?:confused: η μαλλον καλυτερα απο πιο γαλαξια?????:tomato:

Πες μου απο πιο καταστημα εχεις βρει τον vertex 2 240Gb ιδια λεφτα με τον agility 3 120Gb (ή και λιγο παραπανανω) να παω να παρω τωρα 10 κομματια και θα σου κανω και σενα δωρο ενα....:flower:

Παιδια μην λεμε οτι θελουμε και τρελενουμε κοσμο....:slap:

Ontopic: Εκανες την καλυτερη αγορα με τα λεφτα που εδινες.Καλοδουλεφτος και βαλε και κανενα αποτελεσμα οταν σου ερθει με το καλο....

EDIT:

Φιλε chrkon τελικα εχεις δικιο.Τα 300€ του vertex 2 240Gb ειναι λιγο παραπανω απο τα 155 € του Agility 3 120Gb...

Εντάξει έχεις δίκιο δεν κοίταξα τιμές , είχα μείνει με την εντύπωση λόγο του οτι είναι sata2 έχουν βγει sata3 θα του έβγαινε πιο φθηνά αλλά νόμιζα...

Ελπίζω να ικανοποιήθηκες!:clap:

καλα και εγω για sata 2 πηγαινα αλλα αφου κανει και σε 3 γιατι να μην τον παρω και να τον εχω για μελλοντικη αναβαθμιση μιτρηκης το 2019? χαχα :mobile1:

η π@π@ρι@ ειναι πως δεν υπαρχει πραγματικα controller..δεν πειραζει θα το υποστουμε και αυτο

καλημερα,για λαπτοπ ποιον 120αρη ssd θα προτεινατε?το λαπτοπ εχει sata II...

Αν δεν σε καλύπτει η επιλογή του d@mi@nou ,

θα προτείναμε να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα, για να διευκολυνθούν και όλοι οι επόμενοι που θα ψάχνουν κάτι αντίστοιχο :hi:

• 4 weeks later...

Καλησπερα παιδες , γραφω μεσα στο αντιστοιχο ποστ για να μην ανοιγω αλλο μιας που θα ρωτησω και εγω κατι παρομοιο....Ψαχνω και εγω δισκο στα 120 και ειμαι αναμεσα στους :

Corsair Force GT 120GB SSD w/Bracket (2.5", Sata III, CSSD-F120GBGT-BK) - Solid State Drives - plaisio.gr

και

OCZ Vertex 3 Series 120GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, VTX3-25SAT3-120G) - Solid State Drives - plaisio.gr

,αναροτιεμαι ομως γιατι εχω ακουσει πολυ κακα σχολια για τους vertex...πολλες βλαβες ενω οι corsair ειναι πολυ καινουριοι και δεν γνωριζω για το ποσο εμπιστοι ειναι !

Εαν μπορειτε να μου δοσετε τα φωτα σας η ακομη και να μου προτινετε κατι αλλο σε αυτην την χωριτηκοτητα και οχι παραπανω απο αυτες τις τιμες....:wassat:

Καλησπερα παιδες , γραφω μεσα στο αντιστοιχο ποστ για να μην ανοιγω αλλο μιας που θα ρωτησω και εγω κατι παρομοιο....Ψαχνω και εγω δισκο στα 120 και ειμαι αναμεσα στους :

Corsair Force GT 120GB SSD w/Bracket (2.5", Sata III, CSSD-F120GBGT-BK) - Solid State Drives - plaisio.gr

και

OCZ Vertex 3 Series 120GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, VTX3-25SAT3-120G) - Solid State Drives - plaisio.gr

,αναροτιεμαι ομως γιατι εχω ακουσει πολυ κακα σχολια για τους vertex...πολλες βλαβες ενω οι corsair ειναι πολυ καινουριοι και δεν γνωριζω για το ποσο εμπιστοι ειναι !

Εαν μπορειτε να μου δοσετε τα φωτα σας η ακομη και να μου προτινετε κατι αλλο σε αυτην την χωριτηκοτητα και οχι παραπανω απο αυτες τις τιμες....:wassat:

Πάρε αυτόν Intel X25-M SSD 160GB Postville MLC/34nm | Skroutz.gr σε μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά και πιο κάτω και ξενοιάζεις :dance3:

ΥΣ. Εκτός βέβαια αν θές SATA 3 οπότε το θέμα περιπλέκεται λίγο..

Πάρε αυτόν Intel X25-M SSD 160GB Postville MLC/34nm | Skroutz.gr σε μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά και πιο κάτω και ξενοιάζεις :dance3:

Έχεις δει καμιά αγγελία και που να τον δίνουν τόσο αλλά κια πιο κάτω που λες???

@rYuv@dV8e

Χ25Μ 250MB/s read - 100MB/s write

Force GT 555MB/s read - 515MB/s write

Ακομα και αν παντα οι SandForce δεν κρατανε τα νουμερα που δινει ο κατασκευαστης ακομα και 400-400 να ειναι παλι η διαφορα ειναι τεραστια.

@JohnyMontana

Οι Force GT ειναι σχεδον ιδιοι με τους Vertex 3 (διαφορες στα firmware). Οσο για τις βλαβες οι περισσοτεροι εβγαζαν μπλε οθονες αλλα πλεον με τα νεα firmware αυτα εχουν εξαλειφθει.

@venom7

Αν οντως σε ενδιαφερει δες τις αγγελιες εδω και στο insomnia και θα βρεις αρκετους SSDs (μπορει βεβαια να μην βρεις συγκεκριμενα τους Χ25Μ).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.