anonymous-root Νοέμβριος 10, 2011 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2011 Λοιπόν, λύθηκε το μυστήριο και είναι τελικά πρόβλημα του chipset Από το manual: PCI Express X16_3 slot (black) bandwidth [Auto] Allows you to select the PCI Express X16_3 slot (black) bandwidth [AUTO] -------- PCIeX16_3 slot runs at x1 mode for system resource optimization. PCIeX1_2 will be disabled. [x4 MODE] ----- PCIeX16_3 slot runs at x4 mode for high performance support. USB3_34 ports, eSATA ports, PCIeX1_1, PCIeX1_2 will be disabled. [x1 MODE] ----- PCIeX16_3 slot runs at x1 mode with all slots enabled. USB3_34 will be disabled. Επειδή έχω τον Perc5/i στο PCIeX16_3 και την ταχύτητα στο x4, λογικό είναι να έχει disabled τα USB3_34 σύμφωνα με το manual. ένας λόγος που δεν πήγα σε Asus (για Ζ68 μιλάω αλλά έστω). οι περισσότερες μητρικές της έτσι είναι. και δεν πρέπει να είναι limitation του chipset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Νοέμβριος 10, 2011 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2011 είναι περιορισμός του chipset, γιατί έχει 8pci-e lanes όλα κι όλα και έχουν να "τροφοδοτήσουν" Lan(x2 πολλές φορές), extra sata3, usb3(x2-x3) + το pci-e 4x και ίσως και την κάρτα ήχου. Στην Asrock μου π.χ. έχω πετύχει μερικές φορές στον dev manager, να έχει θαυμαστικό το 1 από τα 3 ζευγάρια usb3, επειδή δεν βρίσκει πόρους το σύστημα -και υποθέτω η αιτία είναι τα λίγα lanes- (έχει και υποτίθεται το PLX που κάνει τη δουλειά του nf200..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
woody_alex Σεπτέμβριος 19, 2013 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 Γεια χαρα|Εχω τo ιδιο προβλημα. μητρικη asus m4a87td/usb3. πως θα ενεργοποιησω τις θυρες δε καταλαβα ομωςΤο περιεργο στη περιπτωση μου ειναι οτι οταν βαζω usb2 stick το διαβαζει. οταν βαζω usb 3 τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 19, 2013 Author #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 Το περιεργο στη περιπτωση μου ειναι οτι οταν βαζω usb2 stick το διαβαζει. οταν βαζω usb 3 τιποτα.Βάζεις συσκευή στη USB3.0 θύρα και τη βλέπει σα USB2.0 ;Ή βάζεις USB2.0 stick στη θύρα USB3.0 και δουλεύει, ενώ αν βάλεις USB3.0 στην ίδια, δε δουλεύει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
woody_alex Σεπτέμβριος 19, 2013 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 το 2ο Βαζω USB2.0 stick στη θύρα USB3.0 και δουλεύει, ενώ αν βάλω USB3.0 στην ίδια, δε δουλεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 19, 2013 Author #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 το 2ο Βαζω USB2.0 stick στη θύρα USB3.0 και δουλεύει, ενώ αν βάλω USB3.0 στην ίδια, δε δουλεύειΕδώ μπορείς να έχεις διάφορα θέματα.1. Προβληματικό stick - Δοκίμασέ το αλλού2. Κομμένο καλώδιο - Οι 3 χρησιμοποιούν 9 καλώδια. 4 της 2 και 5 καινούρια. Αν κάποιο από τα 5 είναι κομμένο, δεν παίζει σαν 33. Πρόβλημα στο βύσμα ή τη μητρική - Αν έχεις κι άλλη θύρα usb3.0 πάνω στη μητρική, δοκίμασε να βάλεις εκεί το 20pin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woody_alex Σεπτέμβριος 19, 2013 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 το stick πρεπει να το δοκιμασω και αλλου πραγματι. ειναι το επομενο βημα μου2 θεσεις εχει μονο η μητρικη μου για usb3, πανω στη μητρικη που βγαινουν πισω. οποτε δε ειναι θεμα καλωδιου λογικαπαντως δε ειναι θεμα drivers η οτι πρεπει κατι να ενεργοποιησω λες?windows 7 τρεχω οι Drivers ενημερωμενοι θα ναι. η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 19, 2013 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 είναι περιορισμός του chipset, γιατί έχει 8pci-e lanes όλα κι όλα και έχουν να "τροφοδοτήσουν" Lan(x2 πολλές φορές), extra sata3, usb3(x2-x3) + το pci-e 4x και ίσως και την κάρτα ήχου. Στην Asrock μου π.χ. έχω πετύχει μερικές φορές στον dev manager, να έχει θαυμαστικό το 1 από τα 3 ζευγάρια usb3, επειδή δεν βρίσκει πόρους το σύστημα -και υποθέτω η αιτία είναι τα λίγα lanes- (έχει και υποτίθεται το PLX που κάνει τη δουλειά του nf200..)Επικοινωνουν και τα USB 3.0 με το PCI-E(x4) και γι'αυτο δε μπορουν να ενεργοποιηθουν ολοι οι διαυλοι ταυτόχρονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_mystery Σεπτέμβριος 19, 2013 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 μου εχει τυχει και εμενα με το asus που εχω ειχα συνδεσει τον σκληρο δισκο και δεν τον εβλεπε και δεν εβλεπε επισης και τις sd καρτες και δε λειτουργει και η πινακιδα αφης Link to comment Share on other sites More sharing options...
woody_alex Σεπτέμβριος 19, 2013 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2013 ωχ παιδια. τελικα το usb3 stick ειναι μια χαρα. το δοκιμασα σε αλλο pc κ το βλεπει οπως πρεπει.γιατι οι usb3 θυρες μου δε το βλεπουν καν, ενω τα usb2 stick τα βλεπουν. καμια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woody_alex Σεπτέμβριος 21, 2013 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 παιδια λυθηκεπαπαρια ενημερωσεις κανουν τα win7. κατεβασα latest driver για usb3 και το διαβασε το usb3 stickπαντως πολυ αργα μεταφερει. 1,5 στη καλυτερη 2 φορες πιο γρηγορα απο usb2. 5.5-7 ΜΒps write επιασε.βεβαια ισως φταει και το stick που πηρα που τωρα καταλαβα οτι ειναι γτπ. kingstone dt 100 G3 8 gb. ψαχνοντας στο site τους τωρα καταλαβα οτι απο τα 16 gb Stick και πανω ισως πιασει 10ΜΒps writeread ειναι αξιοπρεπες πιανει 40ΜΒpsαξιζει να το στειλω πισω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Σεπτέμβριος 21, 2013 #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 Αυτο ειναι αξιοπρεπεςSanDisk 64GB Extreme USB 3.0 Flash Drive Review - Legit ReviewsSanDisk USB 3.0 Drives Go ExtremeΑν σου επιστρεψουν χρηματα, δωσε και παρε κατι αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
woody_alex Σεπτέμβριος 21, 2013 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2013 σιγα μη μ δωσουν χρηματα. στη καλυτερη να δωσω τo 8gb και να παρω ενα 16gb και να τους καλυψω και τη διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.