Jump to content

Asus P8P67 Pro δεν αναγνωρίζει τις USB3.0 [solved-chipset limitation]

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μια Asus P8P67 Pro εδώ και ένα χρόνο περίπου. Είχα καιρό να πάρω Asus αφού είχα απογοητευτεί με τα μικροπροβλήματά τους και με το απαράδεκτο support τους. Ακόμα και το download για τους drivers είναι πάναργο...

Αναγκάστηκα και πήρα μία, για διάφορους λόγους και φρόντισε να μου αποδείξει κι αυτή γιατί δεν τις συμπαθώ. Εκτός από διάφορα προβληματάκια που έχω, ειδικά με τους drivers, όπου αυτοί που έχουν στο site είναι λάθος και ψάχνω αλλού για τους σωστούς, δε δουλεύουν σωστά τα USB3.0. Δεν ξέρω αν φταίει το chipset ή όχι, ξέρω ότι δε δουλεύουν.

Έχω λοιπόν ένα usb stick 3.0 και το βάζω στις θέσεις USB3.0 του πάνελ, αυτές που συνδέονται με καλώδιο στη μητρική και όχι αυτές που είναι ενσωματωμένες. Ενώ ανάβει το λαμπάκι του, δε δείχνει να φορτώνει drivers για να το δει όση ώρα κι αν περιμένω. Αν το βάλω σε USB2.0, παίζει μια χαρά, αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι είναι πιό γρήγορο device και να το βάλω σε USB3.0 θέση.

Drivers θεωρητικά είναι περασμένοι, αλλά κατά πόσο είναι σωστοί, η Asus ( και ίσως ο Θεός) ξέρει... :...:

Νομίζω το ίδιο. Το είχα δοκιμάσει όταν την πρωτοπήρα, αλλά επειδή τότε είχα διάφορα θέματα δεν έδωσα σημασία. Απλά δε βολεύουν γιατί είναι χωμένες πίσω, για αυτό χρησιμοποιώ τις μπροστά.

Δοκίμασε το πρώτα επειδή αν λειτουργούν οι πίσω usb3.0 τότε έχεις θέμα με τα καλώδια και τις μπροστινές θύρες του πάνελ. (είναι πάνω στο κουτί ή ξεχωριστά ;;; )

Διαφορετικά, αν έχεις την ίδια συμπεριφορά τότε είναι θέμα driver για τα usb3.0 μόνο...

Eννοείτε ότι πρέπει να βάλεις ΚΑΙ usb2.0 συσκευές στις usb3.0 θύρες για να δείς τί γίνεται.

Προτίμησε stick επειδή οι μπροστά θύρες δεν τα πάνε και πολύ καλά ότνα απαιτείται παραπάνω ποσόσητα ρεύματος από το κανονικό.

Δοκίμασε το πρώτα επειδή αν λειτουργούν οι πίσω usb3.0 τότε έχεις θέμα με τα καλώδια και τις μπροστινές θύρες του πάνελ. (είναι πάνω στο κουτί ή ξεχωριστά ;;; )

Είναι αγορασμένο panel της CM που το πουλάει εξτρά.

Διαφορετικά, αν έχεις την ίδια συμπεριφορά τότε είναι θέμα driver για τα usb3.0 μόνο...

Αυτό πιστεύω κι εγώ, γιατί αρχικά δε έμπαιναν καθόλου αυτοί από το site της Asus και έβαλα άλλους που βρήκα σε forums.

Eννοείτε ότι πρέπει να βάλεις ΚΑΙ usb2.0 συσκευές στις usb3.0 θύρες για να δείς τί γίνεται.

Προτίμησε stick επειδή οι μπροστά θύρες δεν τα πάνε και πολύ καλά ότνα απαιτείται παραπάνω ποσόσητα ρεύματος από το κανονικό.

Ούτε USB2.0 βλέπει. Μόνο ρεύμα δίνει στο stick και ανάβει το led.

Πάντως υπάρχουν 2 revision της μητρικής,και η διαφορά τους είναι στο usb 3.0 chipset.

Έχεις βάλει σίγουρα τους σωστούς?

(REV 3.0) NEC USB 3.0

(REV 3.1) ASMedia USB 3.0

Δες εδώ : Asus P67 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) - Overclock.net - Overclocking.net

Αν το πάνελ δεν βλέπει κανένα usb stick μπορεί και να έχει πρόβλημα τότε.

Μόνο αν δοκιμάσεις στις onboard usb3.0 θύρες του μπόρντ θα ξέρεις με σιγουριά τί γίνεται σχετικά με τον driver.

Πάντως υπάρχουν 2 revision της μητρικής,και η διαφορά τους είναι στο usb 3.0 chipset.

Δες εδώ : Asus P67 Series Information Thread (drivers, BIOSes, overclocking, reviews) - Overclock.net - Overclocking.net

Ναι, η δική μου είναι η 3.0 και αυτό ακριβώς είναι το site από το οποίο βρήκα drivers που δούλεψαν.

Στον device manager το hub το βλέπει. Τις συσκευές δεν αναγνωρίζει.

παιδια για να μην ανοιγω καινουριο εχω την ιδια μητρικη και δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα μονο οταν κανω update το βιος 1850 η 2001 μετα το ρεσταρτ αναβη το λαμπακι του cpu και δεν ξεκιναη.αν βαλω την καρτα στο δευτερο pciex τοτε λειτουργει μια χαρα αλλα λειτουργει x8 αν κανω κροσφιρε λειτουργε παλι κανονικα τωρα ειμαι παλι με το βιος 1704 μαυτο λειτουργει η καρτα ανονικα στο προτο pciex.καρτες που δοκιμασα 2 5850 και 2 4850

Λοιπόν, έγιναν οι εξής δοκιμές:

1. USB3.0 στη μητρική ΟΚ

2. USB2.0 στο πάνελ FAIL

(αλλαγή του πάνελ με αυτό που δίνει η ίδια η μητρική)

3. USB3.0 στο πάνελ FAIL

4. USB2.0 στο πάνελ FAIL

Που καταλήγω στο ότι για κάποιο λόγο δεν παίζουν οι εξωτερικές USB3.0...; :nothing:

Από όσα λες μάλλον δεν έχεις θέμα driver.

Αν έχει και 2ο header για να συνδέσεις το Panel δοκίμασε και εκεί.

Θεωρώ ότι το κουμπώνεις με την σωστή σειρά.

Λοιπόν, λύθηκε το μυστήριο και είναι τελικά πρόβλημα του chipset :wall:

Από το manual:

PCI Express X16_3 slot (black) bandwidth [Auto]

Allows you to select the PCI Express X16_3 slot (black) bandwidth

[AUTO] -------- PCIeX16_3 slot runs at x1 mode for system resource optimization. PCIeX1_2 will be disabled.

[x4 MODE] ----- PCIeX16_3 slot runs at x4 mode for high performance support. USB3_34 ports, eSATA ports, PCIeX1_1, PCIeX1_2 will be disabled.

[x1 MODE] ----- PCIeX16_3 slot runs at x1 mode with all slots enabled. USB3_34 will be disabled.

Επειδή έχω τον Perc5/i στο PCIeX16_3 και την ταχύτητα στο x4, λογικό είναι να έχει disabled τα USB3_34 σύμφωνα με το manual.

Πάραυτα συνεχίζω να μην καταλαβαίνω δύο πράγματα.

1. Στη 2η περίπτωση λέει ότι θα είναι disabled το PCIeX1_1... Δηλαδή την κάρτα γραφικών πως τη βλέπει...; :nothing:

2. Γιατί την περίπτωση του Auto που τρέχει στην ουσία σε x1 κάνει disable την PCIeX1_2, ενώ αν βάλεις καρφωτά το x1 κάνεις τις USB3_34;;; :fist:

Ναι, σωστά, είναι PCIeX1 και όχι X16...

Που σημαίνει δηλαδή ότι αν είχα πάρει την SB PCIe που ήθελα, θα την έβαζα στον (_|_) μου...

Πάρε τώρα πίσω τα όσα έσουρες για το καημένο το μπορντάκι... :triniti:

:p:p:p

Πάρε τώρα πίσω τα όσα έσουρες για το καημένο το μπορντάκι...

Δεν τα παίρνω, γιατί μου κάνει κι άλλα κουλά, όπως πχ στο 1/10 boot να μη βλέπει το usb keyboard, ή τις μνήμες που είναι στη λίστα με τις certified να τις βλέπει 1066 αντί 1333 που είναι κανονικά, ή να χάνει τη σειρά των boot devices, κ.α. :p

Το χειρότερο βέβαια είναι που έπρεπε να μπω στη διαδικασία να ψάχνω για drivers γιατί αυτοί που είχε στο dvd/site η Asus ήταν (και είναι) λάθος... Και εντάξει να είναι λάθος της κάρτας ήχου... Να είναι της κάρτας δικτύου κι αν δεν έχεις 2ο pc να μη μπορείς καν να βρεις και να κατεβάσεις το σωστό;;;; :hang3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.