Jump to content

Νέο PC έως 500ευρώ!

epp494

Recommended Posts

Η ASUS φαινεται να εχει πολυ καλυτερο συστημα τροφοδοσιας. Κατα τα αλλα ιδιες ειναι.

Όσο αναφορά την υποστήριξη crossfire? Η msi λέει hybrid crossfire ενώ η asus απλά crossfire. Έχει διαφορά ή είναι το ίδιο?

οχι δεν ειναι το ιδιο!!

το hybrid Xfire γινεται απο την ενσωματωμενη καρτα γραφικων της μητρικης σε συνδυασμο με μια εξωτερικη καρτα γραφικων. ΠΡΟΣΟΧΗ ομως!! εδω δεν μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε εξωτερικη, παρα μονο συγκεκριμενες που αναφερει η AMD!

το Crossfire αντιθετα, γινεται με δυο ιδιες καρτες γραφικων, αλλα ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ!! εκει βαζεις οποιεσδηποτε αρκει να ειναι ιδια μοντελα!!

οχι δεν ειναι το ιδιο!!

το hybrid Xfire γινεται απο την ενσωματωμενη καρτα γραφικων της μητρικης σε συνδυασμο με μια εξωτερικη καρτα γραφικων. ΠΡΟΣΟΧΗ ομως!! εδω δεν μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε εξωτερικη, παρα μονο συγκεκριμενες που αναφερει η AMD!

το Crossfire αντιθετα, γινεται με δυο ιδιες καρτες γραφικων, αλλα ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ!! εκει βαζεις οποιεσδηποτε αρκει να ειναι ιδια μοντελα!!

Ευχαριστώ, κατανοητά αυτά που μου λες.. Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα..

Ξέρεις αν με την συγκεκριμένη μητρική MOTHERBOARD :: Asus Socket FM1 F1A75-V PRO GLan Audio Raid - Visionstudio.gr μπορείς να κάνεις crossfire με την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή?

Στο site της asus λέει αυτό:

AMD® Dual Graphics technology support..

Multi-GPU-> SupportSupports AMD CrossFireX™ Technology

Ο βασικός κανόνας πριν αγοράσεις μια μητρική είναι να κατεβάζεις το manual της. Εκεί μέσα δεν θα βρεις μόνο τα διαφημιζόμενα καλά αλλά και πιθανούς περιορισμούς. Γνώμη μου πάντως ότι η ASUS θα κάνει και hybrid. Δεν έχω δει βέβαια το manual οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.

δυστυχως το manual δεν μου φαινεται κατατοπιστικο σε καποιες λεπτομερειες! οπως αν και με ποιες καρτες μπορεις να κανεις Xfire με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων!!! λεει απλα πως μπορεις να βαλεις την ενσωματωμενη να ειναι η default στο μονιτορ σου!

δεν μπορεσα να καταλαβω κατι αλλο. αν καταλαβε καποιος αλλος, ας εξηγησει!!

δυστυχως το manual δεν μου φαινεται κατατοπιστικο σε καποιες λεπτομερειες! οπως αν και με ποιες καρτες μπορεις να κανεις Xfire με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων!!! λεει απλα πως μπορεις να βαλεις την ενσωματωμενη να ειναι η default στο μονιτορ σου!

δεν μπορεσα να καταλαβω κατι αλλο. αν καταλαβε καποιος αλλος, ας εξηγησει!!

Ούτε εγώ βρήκα κάτι!!Αλλά μάλλον απότι κατάλαβα υποστηρίζει hybrid..

παντως γενικοτερα, δεν νομιζω να εχει εννοια να μιλαμε για εξωτερικο Xfire σε αυτη τη πλατφορμα...!!!

Υποστηρίζει μια χαρά.

ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS F1A75-V PRO

AMD® Dual Graphics technology support

AMD Radeon Dual Graphics

Q1: What is AMD Radeon™ Dual Graphics?

A1: AMD Radeon™ Dual Graphics is an innovative new technology exclusive to AMD platforms that allows AMD APUs and select AMD Radeon™ discrete graphics cards to work together; when combined, the platform delivers stunning high definition and DirectX® 11 & DirectX® 10 capabilities that are better than either device alone. Currently, AMD Radeon™ Dual Graphics is supported on the AMD A-Series APUs in conjunction with select AMD Radeon™ HD 6000 series graphics cards used under the Microsoft Windows 7 operating system.

Υποστηρίζει μια χαρά.

ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS F1A75-V PRO

AMD® Dual Graphics technology support

AMD Radeon Dual Graphics

Q1: What is AMD Radeon™ Dual Graphics?

A1: AMD Radeon™ Dual Graphics is an innovative new technology exclusive to AMD platforms that allows AMD APUs and select AMD Radeon™ discrete graphics cards to work together; when combined, the platform delivers stunning high definition and DirectX® 11 & DirectX® 10 capabilities that are better than either device alone. Currently, AMD Radeon™ Dual Graphics is supported on the AMD A-Series APUs in conjunction with select AMD Radeon™ HD 6000 series graphics cards used under the Microsoft Windows 7 operating system.

Άρα το υποστηρίζει..Thanks φίλε!!!

παντως γενικοτερα, δεν νομιζω να εχει εννοια να μιλαμε για εξωτερικο Xfire σε αυτη τη πλατφορμα...!!!

Γιατί το λες αυτό?

εννοω, τι νοημα θα ειχε να βαλεις 2χ6850 σε αυτη την πλατφορμα?

το hybrid Crossfire το καταλαβαινω. να προσθεσεις μια χαμηλου κοστους εξωτερικη καρτα γραφικων και να εκμεταλλευτεις και τις 2 καρτες για κανα παιχνιδακι!!

αλλα τις 2χ6850 πχ?

εννοω, τι νοημα θα ειχε να βαλεις 2χ6850 σε αυτη την πλατφορμα?

το hybrid Crossfire το καταλαβαινω. να προσθεσεις μια χαμηλου κοστους εξωτερικη καρτα γραφικων και να εκμεταλλευτεις και τις 2 καρτες για κανα παιχνιδακι!!

αλλα τις 2χ6850 πχ?

Ναι οκ, έτσι όπως το λες το καταλαβαίνω!! Γιαυτό και αγχώθηκα για το αν η asus υποστηρίζει hybrid..Αλλα όλα καλά!!!:)

Γιατί όχι 2Χ6850 σε Α75? Quad core cpu έχεις. Για να μην πολυλογώ αν το ερώτημα είναι απλά η αξιοποίηση δύο τέτοιων καρτών σε Α75 πλατφόρμα προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι θέμα. Αν μιλάγαμε για αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό δύο καρτών γραφικών θα έπρεπε να μιλάμε αποκλειστικά για κορυφαίους Intel επεξεργαστές και τίποτα άλλο. Ούτε καν Thuban.

Ειδικότερα στην περίπτωσή αυτή το σύστημα δεν στήνεται με την λογική της χρήσης του ως gaming PC και η δεύτερη αλλά και η πρώτη PCIe Χ16 μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αν δεν κάνω λάθος και με άλλες κάρτες, δηλαδή με κάρτες που δεν είναι κάρτες γραφικών.

Γιατί όχι 2Χ6850 σε Α75? Quad core cpu έχεις.

Ειδικότερα στην περίπτωσή αυτή το σύστημα δεν στήνεται με την λογική της χρήσης του ως gaming PC και η δεύτερη αλλά και η πρώτη PCIe Χ16 μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αν δεν κάνω λάθος και με άλλες κάρτες, δηλαδή με κάρτες που δεν είναι κάρτες γραφικών.

:T::T:

ακριβως για την λογικη της χρησης του εννοω κι εγω οτι δεν εχει νοημα. δεν ειπα οτι δεν εχει τη δυνατοτητα. απλα δεν στηνεις PC με Α75 για games!!

:T::T:

ακριβως για την λογικη της χρησης του εννοω κι εγω οτι δεν εχει νοημα. δεν ειπα οτι δεν εχει τη δυνατοτητα. απλα δεν στηνεις PC με Α75 για games!!

Γενικά λέμε το ίδιο, διαφωνούμε μόνο σε λεπτομέριες. Επιπλέον το αν ένα PC είναι ή όχι gaming σύστημα εξαρτάται και από τον ίδιο τον χρήστη. Άλλος θέλει minimum να μπορεί να βάζει όλες τις ρυθμίσεις για τα γραφικά στο μέγιστο, άλλος και με ένα απλό high/medium στα setting είναι απολύτως ικανοποιημένος. Άλλος βάζει το super duper heavy game να παίξει την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, άλλος την βρίσκει με κανένα ραλάκι ή με κανένα ποδοσφαιράκι ή αγοράζει με 5-10€ και παίζει σήμερα για πρώτη φορά το αρχικό Crysis.

Για να καταλάβεις τον παραλογισμό του κάθε χρήστη να σου περιγράψω τον δικό μου παραλογισμό.

Internet PC.

Quad core 9950, 8GB DDR2 RAM(4X2), 790GX onboard graphics. 140W Quad core(εντάξει μονίμως στα 1.3GHz είναι!!!) σε Internet PC :tomato: Έλα όμως που θέλω οπωσδήποτε quad cpu και 8GB RAM διότι ανοίγω virtualboxes και δεν έχω καμιά όρεξη να χρεωθώ αυτή την περίοδο την αγορά νέου cpu.

Gaming PC

Athlon X2, 4GB RAM(4X1), HD4890+9800GT. Athlon X2 :tomato: σε gaming PC σήμερα. Ναι αλλά δεν παίζω βαριά παιχνίδια αυτή την περίοδο και η 4890 καθαρίζει από μόνη της. Το Skyrim που το δοκίμασα απλά για να το δω προφανώς δεν παίζεται με αυτό το σύστημα όπως θα επιθυμούσα. 15-60fps στα 1920Χ1080 ultra settings και επειδή δεν θέλω να μειώσω ανάλυση/settings το αφήνω για μελλοντικά. Δεν με τραβάει και σαν game αυτή την περίοδο.

Ξέρει κανείς για το visionstudio? Αν καθυστερεί τις παραγγελίες? Εγώ επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν σε 2εβδομάδες θα το έχω το pc.. Αν έχει παραγγείλει κάποιος από εκεί ας κάνει τον κόπο να μου απαντήσει.Thanks!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.