epp494 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Θα ήθελα τη βοήθεια σας για τη σύνθεση νέου υπολογιστή. Μετά από κάποιες προτάσεις κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση. Το budget είναι στα 500ευρώ (χωρίς οθόνη) και η χρήση για την οποία προορίζεται είναι internet, officework και όχι gaming.CPU-> AMD A8 X4 3850 2.9GHz s.FM1M/B-> MSI MOTHERBOARD A75MA-G55RAM-> Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz SSD-> Crucial 64GB M4 CT064M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' PSU-> Corsair Power Supply 500W CASE-> Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N DVD-ROM-> SonyNec DVD-ROMΘα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις της παραπάνω σύνθεσης!!!ΥΓ. ο ssd θα χρησιμοποιηθεί για το λειτουργικό και τις εφαρμογές, ενώ αργότερα θα προσθέσω έναν εξωτερικό (π.χ. Seagate 500GB-USB3.0) για να τον χρησιμοποιώ ως αποθήκη Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 9, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 εφοσον προοριζεται καθαρα για office pc, θα μπορουσες να βαλεις "μικροτερο" επεξεργαστη, και μητρικη με αναβαθμισιμοτητα οπως πχMOBO http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25595&cat=2 75€CPU PROCESSOR :: AMD Athlon II X3 450 3.2 GHz Triple Core Socket AM3 95W Box (ADX450WFGMBOX) - Visionstudio.gr 66€και μια φθηνη VGA http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19036&cat=5⊂=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined 32€και εισαι φθηνοτερος απο FM1 και αναβαθμισιμος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Νοέμβριος 9, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 εφοσον προοριζεται καθαρα για office pc, θα μπορουσες να βαλεις "μικροτερο" επεξεργαστη, και μητρικη με αναβαθμισιμοτητα οπως πχMOBO MOTHERBOARD :: Asrock Socket AM3 870 Extreme3 R2.0 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr 75€CPU PROCESSOR :: AMD Athlon II X3 450 3.2 GHz Triple Core Socket AM3 95W Box (ADX450WFGMBOX) - Visionstudio.gr 66€και μια φθηνη VGA VGA :: ATI Radeon HD5450 512MB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Sapphire) (11166-01-20R) - Visionstudio.gr 32€και εισαι φθηνοτερος απο FM1 και αναβαθμισιμος!!Αναβαθμίσιμος ως προς την κάρτα γραφικών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 9, 2011 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 και ως προς τον επεξεργαστη (παιρνει μεχρi και τους Bulldozer FX)και ως προς την καρτα γραφικων, ΑΝ χρειαστει..!!!δλδ θα εχεις μια ευελικτοτατη βαση-μητρικη, η οποια δεν θα αλλαχτει παρα μονο (χτυπα ξυλο..!!) αν καει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 9, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Κανένας λόγος να χάσει σε επιδόσεις και να μπει μελλοντικά σε διαδικασία αναβάθμισης της cpu ή/και της κάρτας γραφικών για να γλυτώσει τώρα 40€. Φτιάχνοντας εξ' αρχής το σύστημα με quad και την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (σαφέστατα ισχυρότερη και νεώτερη μιας 5450) το σύστημα αυτό θα αντικατασταθεί μία και καλή όταν θα κλείσει ο κύκλος του. Τα 40€ που θα γλυτώσει φαινομενικά τώρα θα τα πληρώσει πολλαπλάσια στο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Νοέμβριος 9, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Κανένας λόγος να χάσει σε επιδόσεις και να μπει μελλοντικά σε διαδικασία αναβάθμισης της cpu ή/και της κάρτας γραφικών για να γλυτώσει τώρα 40€. Φτιάχνοντας εξ' αρχής το σύστημα με quad και την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (σαφέστατα ισχυρότερη και νεώτερη μιας 5450) το σύστημα αυτό θα αντικατασταθεί μία και καλή όταν θα κλείσει ο κύκλος του. Τα 40€ που θα γλυτώσει φαινομενικά τώρα θα τα πληρώσει πολλαπλάσια στο μέλλον.Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου. Επίσης μπορώ αργότερα αν χρειαστεί σε επίπεδο γραφικών να προσθέσω μία κάρτα γραφικών.. Να παίζει και crossfire με την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 9, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 σε πισι γραφειου μιλαμε για επιδοσεις? ωραια! αφου το θετετε ετσι, θα σας αντιπροτεινω με τα ιδια περιπου χρηματα που κοστιζει o 3850 + την μητρικη του (205€) τα εξης: η μητρικη που εβαλα 75€ εναν PHENOM X4 955 BE στα 107€ και μια 6450 στα 38€ συνολο 220! και μη μου πειτε οτι ειναι 15€ ακριβοτερη, γιατι η προηγουμενη που ανεφερα ηταν 30€ φθηνοτερη!!!!!επισης, μη μου πειτε οτι ειναι πιο δυνατος ο 3850 απο τον 955? παιδια, κακα τα ψεματα!! η πλατφορμα FM1 ειναι πιο ακριβη απο οσο αντεχει στην αγορα!! και αυτο το εχει κανει η ιδια η AMD με τις πολυ χαμηλες τιμες που εχει στην AM3! εχει εσωτερικο ανταγωνισμο που τον δημιουργησε μονη της!!!!! και η ΑΜ3 εχει και πληθωρα επιλογων σε επεξεργαστες. η FM1 οχι!!αν η πλατφορμα FM1, μητρικη-επεξεργαστης, κοστιζε γυρω στα 150€, θα ηταν μια χαρα απεναντι στην AM3!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 9, 2011 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 σε πισι γραφειου μιλαμε για επιδοσεις? ωραια! αφου το θετετε ετσι, θα σας αντιπροτεινω με τα ιδια περιπου χρηματα που κοστιζει o 3850 + την μητρικη του (205€) τα εξης: η μητρικη που εβαλα 75€ εναν PHENOM X4 955 BE στα 107€ και μια 6450 στα 38€ συνολο 220! και μη μου πειτε οτι ειναι 15€ ακριβοτερη, γιατι η προηγουμενη που ανεφερα ηταν 30€ φθηνοτερη!!!!!επισης, μη μου πειτε οτι ειναι πιο δυνατος ο 3850 απο τον 955? παιδια, κακα τα ψεματα!! η πλατφορμα FM1 ειναι πιο ακριβη απο οσο αντεχει στην αγορα!! και αυτο το εχει κανει η ιδια η AMD με τις πολυ χαμηλες τιμες που εχει στην AM3! εχει εσωτερικο ανταγωνισμο που τον δημιουργησε μονη της!!!!! και η ΑΜ3 εχει και πληθωρα επιλογων σε επεξεργαστες. η FM1 οχι!!αν η πλατφορμα FM1, μητρικη-επεξεργαστης, κοστιζε γυρω στα 150€, θα ηταν μια χαρα απεναντι στην AM3!!Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι. Δεν θα το πληρώσεις εσύ το μηχάνημα. Στην τελική δεν έχεις και δίκιο να αρπάζεσαι όταν ποιο πριν έχεις μιλήσει για πιθανότητα αναβάθμισης της κάρτας γραφικών και του επεξεργαστή ακόμα και με Bulldozer. Οπότε ποια ενδεχόμενα αφήνεις ανοιχτά; Αναβάθμιση της κάρτας γραφικών σε μια κάρτα ίσως στα επίπεδα που ήδη έχει ενσωματωμένη ο Α8 ή αναβάθμιση σε quad core τουλάχιστον που ήδη καλύπτει ο Α8; Και μην είσαι απολύτως βέβαιος ότι ένα σύστημα γραφείου δεν μπορεί να είναι και απαιτητικό. Εξαρτάται από το τι θέλει να τρέξει κάποιος. Η λύση του ΑΜ3+ με τον Phenom II προφανώς και είναι μια καλή λύση υψηλών επιδόσεων. Έχει μόνο ένα βασικό μειονέκτημα. Αυξημένες απαιτήσεις σε ρεύμα το οποίο συνεπάγεται και επιπλέον θόρυβο από το σύστημα και ποιο συγκεκριμένα από το τροφοδοτικό. Αν το σύστημα πάει σε γραφείο επιχείρησης δεν υπάρχει θέμα. Αν πάει σε ήσυχο δωμάτιο η διαφορά πιθανόν θα... ακούγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 9, 2011 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 ποιος αρπαχτηκε? απο που εβγαλες το συμπερασμα αυτο? τις αποριες μου εκφραζω!!η πλατφορμα FM1 ειναι μια χαρα για HTPC και δουλειες γραφειου. συμφωνω οτι το πλεονεκτημα του ειναι η καταναλωση. αλλα μονο αυτο!! οπως ηδη προανεφερα, η AMD εχει δημιουργησει μονη της εσωτερικο ανταγωνισμο! οταν με τα ιδια χρηματα φτιαχνεις ενα πιο δυνατο μηχανημα, το οποιο με το CnQ ενεργοποιημενο δεν καταναλωνει και δραματικα παραπανω, γιατι να μην το παρεις? αν ο Α8-3850 μαζι με μια μητρικη FM1 κοστιζαν περι τα 150€, θα ηταν ορθολογικοτερο και δεν θα ειχε ανταγωνισμο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 9, 2011 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Το προηγούμενο ποστ σου αυτή την εντύπωση δίνει. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία.Σε idle λόγω παρουσίας και εξωτερικής κάρτας γραφικών, για να πάμε στην ουσία, έστω και low end, θα καταναλώνει 20-30W επιπλέον ως σύστημα. Σε full load δεν νομίζω ότι μας ενδιαφέρει.Γενικά ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Νοέμβριος 9, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Λοιπόν παιδιά για να καταλάβω καλύτερα.. Το μηχάνημα που μου προτείνει ο cabdik έχει καλύτερο επεξεργαστή (δεν ξέρω αν υπάρχει μεγάλη διαφορά) και χειρότερη κάρτα γραφικών. 6450 έναντι της 6550!επίσης καταναλώνει περισσότερο και κάνει μεγαλύτερο θόρυβο από το μηχάνημα που έχω φτιάξει και συμφωνεί και ο yanni! Νομίζω η σύνθεση που έχω ετοιμάσει είναι περισσότερο στα μέτρα μου, εκτός και αν η σύνθεση του cabdik είναι τόσο πιο αποδοτική!Ποιά είναι η γνώμη σας? Είναι μεγάλη η διαφορά, όσο αναφορά τις επιδόσεις, μεταξύ της δικής μου σύνθεσης και αυτής που μου προτείνει ο cabdik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 9, 2011 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Έτσι ακριβώς. Γενικά ο Α8 σου δίνει εξαρχής ένα ποιο ισορροπημένο σύστημα. Ο Phenom II αν δεν δώσεις 50€+ για μια αξιόλογη κάρτα γραφικών μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό επεξεργαστή ενός συστήματος που εστιάζει αποκλειστικά στο κομμάτι επεξεργασία. Για ταινίες, κανένα flash animation/youtube κ.τ.λ. ακόμα και το ταπεινό onboard μιας 890GX μητρικής αρκεί. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις οι 4 πυρήνες καθαρίζουν από μόνοι τους. Αν χρειαστείς κάπου, κάτι τις παραπάνω από την κάρτα γραφικών, το εξτρά 50άρικο δεν θα το γλυτώσεις. Βέβαια αν χρειαστείς επιδόσεις ανάλογες μιας κάρτας των 100 ευρώ και πάνω (που από το πρώτο ποστ είναι προφανές ότι δεν ισχύει αυτό) ούτε η ενσωματωμένη του Α8 αρκεί.AMD A8-3850 Review: Llano Rocks Entry-Level Desktops : Meet AMD’s Desktop Llano-Based Lineup Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Νοέμβριος 10, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2011 Έτσι ακριβώς. Γενικά ο Α8 σου δίνει εξαρχής ένα ποιο ισορροπημένο σύστημα. Ο Phenom II αν δεν δώσεις 50€+ για μια αξιόλογη κάρτα γραφικών μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό επεξεργαστή ενός συστήματος που εστιάζει αποκλειστικά στο κομμάτι επεξεργασία. Για ταινίες, κανένα flash animation/youtube κ.τ.λ. ακόμα και το ταπεινό onboard μιας 890GX μητρικής αρκεί. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις οι 4 πυρήνες καθαρίζουν από μόνοι τους. Αν χρειαστείς κάπου, κάτι τις παραπάνω από την κάρτα γραφικών, το εξτρά 50άρικο δεν θα το γλυτώσεις. Βέβαια αν χρειαστείς επιδόσεις ανάλογες μιας κάρτας των 100 ευρώ και πάνω (που από το πρώτο ποστ είναι προφανές ότι δεν ισχύει αυτό) ούτε η ενσωματωμένη του Α8 αρκεί. AMD A8-3850 Review: Llano Rocks Entry-Level Desktops : Meet AMD’s Desktop Llano-Based Lineup Αν χρειαστώ κάποια στιγμή καλύτερα γραφικά τότε ξέρω ότι θα προχωρήσω σε καλύτερη κάρτα γραφικών. Αλλά προς το παρόν δεν χρειάζομαι και αυτό που θέλω είναι αυτό που είπες, ένα ισορροπημένο σύστημα! Thanks για τις απαντήσεις..Όποιος έχει να κάνει κάποια παρατήρηση, ευπρόσδεκτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
naxiand Νοέμβριος 10, 2011 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2011 Αφού είναι για γραφείο ιντελ :-) ισχυρή CPU μικρότερη κατανάλωση, ποιο φτηνό στο σύνολο:-) Sent from my LG-P990 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 10, 2011 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2011 epp494, η συνθεση που εκανα ηταν καθαρα βαση του κοστους! επειδη δινεις που δινεις αυτα τα χρηματα, σου υπεδειξα τι αλλο μπορεις να παρεις που ειναι και πιο δυνατη βαση, και παιρνει πολυ αναβαθμιση! με τον A8-3850 θα εισαι περιορισμενος σε αυτους του επεξεργαστες, και δεν ξερω καν αν η νεα FM2 που θα βγει το 2012, θα μπαινει και στην FM1...!!!! ενω στη συνθεση που σου εδωσα εγω, ξερουμε ηδη οτι παιρνει και τους νεους Bulldozer! η επιλογη ειναι δικη σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Νοέμβριος 10, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2011 Αφού είναι για γραφείο ιντελ :-) ισχυρή CPU μικρότερη κατανάλωση, ποιο φτηνό στο σύνολο:-) Sent from my LG-P990 using TapatalkΠαιδιά να ξεκαθαρίσω ότι το pc δεν είναι για γραφείο, δεν είπα κάτι τέτοιο. Όταν λέω officework εννοώ ότι κάποιες φορές βγάζω δουλειά για την εργασία μου απο το σπίτι. Χωρίς αυτό να σημαίναι ότι τρέχω κάποια απαιτητική εφαρμογή. Το PC είναι για το σπίτι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Νοέμβριος 10, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2011 epp494, η συνθεση που εκανα ηταν καθαρα βαση του κοστους! επειδη δινεις που δινεις αυτα τα χρηματα, σου υπεδειξα τι αλλο μπορεις να παρεις που ειναι και πιο δυνατη βαση, και παιρνει πολυ αναβαθμιση! με τον A8-3850 θα εισαι περιορισμενος σε αυτους του επεξεργαστες, και δεν ξερω καν αν η νεα FM2 που θα βγει το 2012, θα μπαινει και στην FM1...!!!! ενω στη συνθεση που σου εδωσα εγω, ξερουμε ηδη οτι παιρνει και τους νεους Bulldozer! η επιλογη ειναι δικη σου!! Φίλε cabdik ευχαριστώ για τη βοήθεια σου, σίγουρα το σύστημα που έχεις φτιάξει μπορεί να αναβαθμιστεί περισσότερο. Εγώ βέβαια δεν ενδιαφέρομαι για μελλοντικές αναβαθμίσεις και πιστεύω ότι η μόνη αναβάθμιση που ίσως χρειαστώ είναι για κάποια κάρτα γραφικών. Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει και στο δικό μου σύστημα. Σίγουρα η επιλογή είναι δική μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
naxiand Νοέμβριος 10, 2011 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2011 για οτι και να το θέλεις καλύτερα ιντελmobo : Asus P8H67-M PROcpu : Intel Core i3-2100ram : Corsair Vengeance 4GB DDR3ssd: Crucial CT064M4psu : Antec High Current Gamer 520case : cooler master silencio 550κατι τετοιο θα επαιρνα αν αγοραζα τωρα ισως ποιο δυνατο cpu αν σου χρειαζεται αφηνοντας τα αλλα ως εχουν...review Processors with Integrated Graphics: AMD Fusion vs. Intel Core i3 and Intel Pentium. Page 8 - X-bit labsχοντρικα cpu intel gpu amd Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp494 Νοέμβριος 13, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2011 Επανέρχομαι στο θέμα μου για μία τελευταία ερώτηση και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός!Μεταξύ των 2παρακάτω μητρικών, ποιά να επιλέξω?MOTHERBOARD :: MSI Socket FM1 A75MA-G55 GLan Audio - Visionstudio.grMOTHERBOARD :: Asus Socket FM1 F1A75-V PRO GLan Audio Raid - Visionstudio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Νοέμβριος 13, 2011 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2011 Η ASUS φαινεται να εχει πολυ καλυτερο συστημα τροφοδοσιας. Κατα τα αλλα ιδιες ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.