Passenger57 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Θέλω να εκτυπώσω μια φωτο-ταπετσαρία ( θα το κάνει εταιρεία όχι εγώ σε επαγγελματικά πλότερ) αλλά πρέπει να σχεδιάσω αυτό που με ενδιαφέρει στο Photoshop.Η Διάσταση είναι 9 μέτρα πλάτος και 2,5 μέτρα ύψος και ο τύπος από την εταιρεία μου είπε απλά πως πρέπει να είναι 75 dpi. Οπότε τι πρέπει να κάνω; να φτιάξω την αντίστοιχη διάσταση στο photoshop? δεν την δέχεται νομίζω...θα βάλω κάποιες δικές μου φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει οσον αφορά το canvas size και τις διαστάσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reselie Νοέμβριος 8, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 Σα διάσταση πάντως το δέχεται , το έκανα μόλις τωρα και η εικόνα που βγαίνει κενή είναι 520MB για τα υπόλοιπα δε ξέρω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Νοέμβριος 8, 2011 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 περα απο το canvas size και τα υπολοιπα details αν σε ενδιαφερει και η σωστη απεικονηση των χρωματων(δηλ. οτι βλεπεις στο μονιτορ να παρεις και στην εκτυπωση) ρωτα την εταιρια αν εχουν κανει σωστα calibrate το plotter μην βρεθεις προ εκπληξεως γτ φανταζομαι θα ειναι ακριβο το κοστος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 8, 2011 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 Θα φτιάξεις την εικόνα που θέλεις στο Photoshop, 900cmX250cm@75dpi (τονίζω το i γιατί πρέπει να είναι dots per inch κι όχι dots per centimeter που βγαίνει 2.5 φορές μεγαλύτερο)Αφού τη δουλέψεις και κάνεις ότι θέλεις, τη σώνεις και τη μετατρέπεις σε CMYK. Εκεί θα δεις πως περίπου θα εκτυπωθεί. Μπορεί να χάνεις διάφορα που έχεις κάνει, ειδικά κόκκινα, έντονα πράσινα- κίτρινα και μπλε.Δεν είναι απαραίτητο να τη στείλεις CMYK, γιατί το πιθανότερο αφού έχει επαγγελματικό εκτυπωτή να κάνει καλύτερη μετατροπή RGB->CMYK το μηχάνημα από ότι θα σου κάνει το Photoshop με default profile. Στο λέω να την γυρίσεις για να πάρεις μια ιδέα πως περίπου θα εκτυπωθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Νοέμβριος 8, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 Αυτό κάνω wizard! ...αλλα θέλω να ρωτήσω...τις φωτογραφίες που ειναι πολύ μικρότερες σε διάσταση...πρέπει να τις πολλαπλασιάσω σε μέγεθος; Ωστε να κάνω το κολάζ που θέλω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Νοέμβριος 8, 2011 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 Θα αλλάξεις απλώς τα dpi (που θα γίνει αυτόματα αν τις κάνεις drag/drop μέσα στη μεγάλη). Οι ψηφιακές (και ψηφιοποιημένες) φωτογραφίες έχουν διαστάσεις σε pixels. Τίποτα άλλο. Οι διαστάσεις που βάζεις σε cm/in και τα ppc/dpi είναι καθαρά για την εκτύπωση. Όσο περισσότερα dpi, τόσο πιό καθαρή η εικόνα σου, χωρίς να υπάρχει λόγος να ανέβεις πάνω από τα 300dpi. Ότι αλλαγή κι αν κάνεις σε αυτές τις διαστάσεις, αν παραμείνουν ίδια τα pixels, δεν αλλάζει τίποτα στην πράξη στην πληροφορία σου. Απλά αν στείλεις μια φωτογραφία 2100x1500pixels στον εκτυπωτή στα 300dpi θα σου δώσει μια εικόνα σε διαστάσεις περίπου 13x18cm. Αν γυρίσεις τα dpi στα 75dpi που σου ζήτησαν για παράδειγμα (να μην είναι επιλεγμένο το "Resample image"), η ίδια φωτογραφία θα τυπωθεί σαν 72x52cm. Στην πληροφορία σου δεν άλλαξε τίποτα. Αν τώρα κάνεις resample image, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, τότε στη μία περίπτωση ζητάς από το Photoshop να δημιουργήσει πληροφορία, πράγμα αδύνατο ακόμα με τους σημερινούς αλγόριθμους και στην άλλη χάνεις πληροφορία. Οπότε, ή έχεις την πληροφορία που χρειάζεσαι, ή όχι. Αν θέλεις να τυπώσεις μία φωτογραφία σε διαστάσεις 900cmX250cm@75dpi, τότε πρέπει να έχεις μια ψηφιακή εικόνα 26500x7500pixels, δηλαδή 200megapixels... Αν βρεις τέτοια μηχανή, πες μου να την πάρω κι εγώ Προφανώς λοιπόν έχεις 3 επιλογές: 1. Δε θα δουλέψεις σε αυτή την ανάλυση. Μια άκρως αποδεκτή ανάλυση για αυτή τη διάσταση τα 30dpi. 2. Θα δουλέψεις σε αυτή, αλλά με collage από φωτογραφίες ή σύνθεση κι όχι μία 3. Να σου εξηγήσουν τι αρχείο θέλουν σαν πηγή, γιατί αποκλείεται να ζητάνε να δουλέψουν με τόσο μεγάλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Νοέμβριος 8, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 ευχαριστω πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Νοέμβριος 8, 2011 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 Αν θέλεις να τυπώσεις μία φωτογραφία σε διαστάσεις 900cmX250cm@75dpi, τότε πρέπει να έχεις μια ψηφιακή εικόνα 26500x7500pixels, δηλαδή 200megapixels... Αν βρεις τέτοια μηχανή, πες μου να την πάρω κι εγώ H4D-200MS Μόλις την πάρεις, στείλε να περάσω να τη δω και εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 8, 2011 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 θα την ειχα εγω ρε....μην αγχωνεσαι Πανοραμικες φωτος φτιαχνοται ευκολα...με καμμια 10αρια μπχ θα κουραστεις λιγακι παραπανω...αλλα γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 9, 2011 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Καλύτερα να πας να τυπώσεις ένα δείγμα Α4 ή Α3 πχ σε ένα καλό εκτυπωτή ακολουθώντας την διαδικασία για να δεις τι θα βγει, πριν αρχίσεις το κολάζ και σίγουρα πριν πας για το 9μετρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Νοέμβριος 9, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 προσφορα σου εχουν δωσει; που θα το τυπωσεις; σε τι υλικο; δεν ξερω τι θες να τυπωσεις αλλα για 9 μετρα εγω θα τυπωνα απο bing maps birds eye view,συνεργαζεται και με το τελευταιο gis για κατοψεις σιγουρα ισως και bird eye Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.