Picard Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Γεια χαρα,εχω την μητρικη asus sabertooth 55i,εχω βαλει πανω στην μητρικη σε pci-e εναν controller της asus U3S6 για sata 3,εχω δυο δισκους,εναν 500GB σε sata 3 που ειναι συνδεδεμενος με τον controller και εναν 640GB σε sata 2,εχω εγκαταστησει τα win7 στον 500GB γιατι ειναι πιο γρηγορος,καμια φορα οταν ανοιγω το pc ο controller δεν αναγνωριζει τον δισκο,δεν κανει boot και μου βγαζει μηνυμα να τον επιλεξω απο τις επιλογες boot στο bios,μπαινω μεσα στο bios μετα απο restart και τον επιλεγω κανονικα,συνηθως στο bios εχει τον 640GB σαν πρωτο δισκο και σαν δευτερο δισκο τον 500GB,οποτε χρειαζεται καθε φορα να αλλαζω τις επιλογες και βγαινω παντα με exit & saved,οταν τον κανω αυτο κανει κανονικα boot και μπαινω στα windows,εχω παρατηρησει οτι αυτο γινεται οταν ανοιγω τον υπολογιστη,ενω οταν κανω επανεκκινηση δε μου το βγαζει,δηλαδη σαν να "ξεχναει" ο υπολογιστης καθε φορα που ειναι κλειστος,αξιζει να σημειωθει οτι εχω την τελευταια αναβαθμιση του bios,τι μπορει να φταιει σε αυτη την περιπτωση????
jax7480 Νοέμβριος 7, 2011 #2 Νοέμβριος 7, 2011 Η μητρική έχει τελευταίο BIOS?Ποιος είναι ο λόγος που έχεις μηχανικό δίσκο πάνω σε SATA3 controller? Διαφορές απ'οτι να τον βάλεις σε SATA2 δεν υπάρχουν.
Picard Νοέμβριος 7, 2011 Author #3 Νοέμβριος 7, 2011 Η μητρική έχει τελευταίο BIOS?Ποιος είναι ο λόγος που έχεις μηχανικό δίσκο πάνω σε SATA3 controller? Διαφορές απ'οτι να τον βάλεις σε SATA2 δεν υπάρχουν.Ειπα μηπως υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα γιατι οι sata3 δισκοι τρεχουν σε 6GB/S εχουν διπλασια ταχυτητα μεταφορας δεδομενων,ετσι δεν ειναι?
jefm Νοέμβριος 7, 2011 #4 Νοέμβριος 7, 2011 Στο SATA3 θα δεις διαφορά μονο με SSD δισκους οι μηχανικοι δεν......
jefm Νοέμβριος 7, 2011 #5 Νοέμβριος 7, 2011 Οσο για το προβλημα που αναφερεις δοκιμασε να βάλεις τον δισκο με το λειτουργικό σου στο SATA no 1 της μητρικής
Oric Νοέμβριος 7, 2011 #6 Νοέμβριος 7, 2011 Μάλλον χρειάζεται αλλαγή η μπαταριούλα που συντηρεί τα δεδομένα του Bios.
Picard Νοέμβριος 9, 2011 Author #7 Νοέμβριος 9, 2011 Τελικα το ελυσα το προβλημα συνδεοντας τον 640 (αν και sata 2) στον controller που εχω και τον 500αρη,ετσι λοιπον ο marvel βλεπει και τους δυο δισκους με τη σειρα που θελω..........ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.