Jump to content

linux και windows

dimpap

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά!

Στο pc μου έχω έναν σκληρό Sata 320gb όπου τον είχα χωρίσει στην μέση και έβαλα επάνω τα Xp και τα W7.

Έβαλα ακόμα έναν σκληρό παλιό που είχα Ata 80gb όπου εκεί έβαλα τα ubuntu. Στην εγκατάσταση που έκανα στα ubuntu δήλωσα να εγκατασταθούν στο δίσκο με τα 80gb αφού έγινε εγκατάσταση έβαλα στο Bios να ξεκινάει το pc με τον 80αρι.

Όταν ανοίγει το pc μου βγάζει την επιλογή να επιλέξω τα windows7 η τα ubuntu! μέχρι εδώ όλα καλά.

Έτσι και επιλέξω να ανοίξουν τα 7 μου βγάζει άλλη μία καρτέλα που δίνει δύο επιλογές , η τα 7 η τα xp(όπως γινόταν πρίν βάλω τoν σκληρό με τα ubuntu). Έτσι και επιλέξω τα windows 7 ανοίγουν κανονικά , έτσι και επιλέξω τα xo δεν τα ανοίγει και κάνει restart το pc.

Έβγαλα τον 80αρi και το άφησα έτσι όπως το είχα πριν αλλά τώρα δεν μου ανοίγει καν το pc! Μου βγάζει μια μάυρη οθόνη και μια παύλα όπου αναβοσβήνει.

Αν ξανά βάλω πάλι τον 80αρι επάνω ξεκινάει κανονικά όπως περιέγραψα ποιο πάνω δλδ μπαίνω στα ubuntu και στα 7 κανονικά και στα xp δεν!!

Μπορεί κάποιος φίλος να μου πει τι πρέπει να κάνω ώστε να μπαίνω και στα XP? η άμα βγάλω τον 80αρι απο επάνω να ανοίγει κανονικά το pc.

Άμα βγάλεις τον 80 πρέπει να κάνεις το pc να ανοίγει με το grub του windows και όχι με του ubuntu όπως έχεις τώρα. Για αυτό δεν ανοίγει άμα τον βγάλεις. Δοκίμασε να βάλεις το grub του windows και να τον κάνεις update μήπως αυτό φταίει και δεν μπαίνει στα xp

Άμα βγάλεις τον 80 πρέπει να κάνεις το pc να ανοίγει με το grub του windows και όχι με του ubuntu όπως έχεις τώρα. Για αυτό δεν ανοίγει άμα τον βγάλεις. Δοκίμασε να βάλεις το grub του windows και να τον κάνεις update μήπως αυτό φταίει και δεν μπαίνει στα xp

Γεια σου φίλε μου! Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ πώς μπορώ να αλλάξω το grub γιατί δεν γνωρίζω?:weep:

Για τον windows δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως αν βάλεις το cd τους και bootareis από αυτό έχει επιλογή

Γεια σας και πάλι! Τελικά έκανα format τους σκληρούς και έβαλα στον 80αρι(ATA) τα Linux και στον 320(sata) τα windows7 μόνα τους.

Τώρα αναλόγως με τι θέλω να μπω μέσα πρέπει να μπω στο BIOS και να επιλέγω με ποιόν δίσκο να ξεκινάει(με windos η με Linux).

Μπορώ με κάποιον τρόπο να το ρυθμίσω έτσι ώστε να μην χρειάζεται καθόλου να μπαίνω στο BIOS και όταν ανοίγει το pc να μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω?

Αν το πισί σου διαθέτει boot source επιλογή όταν ξεκινάει μέσω κάπoιου F-key αυτός είναι ο ποιό εύκολος και γρήγορος τρόπος.

Είναι δε ανεξάρτητος, δηλαδή βάλεις-βγάλεις όποιον σκληρό θες δεν θα έχεις θέμα.

Διαφορετικά πρέπει να ορίσεις από το BIOS έναν default δίσκο εκκίνησης κα ιπάνω σε αυτόν να φτιάξεις ένα grub menu (linux) ή να φορτώσεις κάποιο πρόγραμμα που θα σε βγάζει σε ένα μενού επιλογής.(θέλει λίγο δουλίτσα βέβαια)

Το θέμα είναι ότι και πάλι αν αφαιρέσεις ή αλλάξεις κάποιον σκληρό θα έχεις πρόβλημα.

Αν το πισί σου διαθέτει boot source επιλογή όταν ξεκινάει μέσω κάπoιου F-key αυτός είναι ο ποιό εύκολος και γρήγορος τρόπος.

Φίλε μου για να δώ αν έχει το boot source πρέπει να το ψάξω από το Βios?

Αν τη στιγμή που ξεκινάει γράφει Press F2 to enter BIOS, Press F12 to boot menu ή κάτι τέτοιο τότε το υποστηρίζει.

Επίσης, αν υπάρχει, τότε στο BIOS θα αναφέρεται και σαν επιλογή συνήθως στην σελίδα όπου μπορείς να ρυθμίσεις τα αρχικά μηνύματα του μπόρντ κατά το boot.

Τελικά το boot source το βρήκα στο bios το έβαλα enable , εκανα restart το pc και πατώντας το F2με έβαλε σε ενα menu για να επιλέξω αλλά είχε μονο τα windows7 τα linux δεν τα έβλεπε καθόλου.

Θα το αφήσω ως έχει και άμα θέλω να μπω με Linux θα το αλλάζω από το bios.

To boot source θα σου εμφανίσει όλες τις πιθανές συσκευές όπου μπορεί να μππουτάρει το πισί και όχι το λειτουργικό πάντως.

Δηλαδή dvd, hdd1,hdd2, ..., usb1 αν έχεις επάνω κλπ.

Άσχετα αν υπάρχει ή όχι κάποιο λειτουργικό φορτωμένο σε αυτές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.