Jump to content

Roccat Kone[+], CM Storm Sentinel Z3RO-G ή άλλο;

Wizard!

Recommended Posts

Πρόσφατα πήρα το Logitech G700. Εξαιρετικό ποντίκι, στιβαρό, πολύ καλή αίσθηση και εφαρμογή στο δικό μου χέρι. Ακόμα και μετά από ώρες gaming δε με κουράζει καθόλου. Τα προβλήματα που αντιμετώπισα όμως είναι δύο:

1. Ο αισθητήρας του έχει native ανάλυση τα 90dpi ενώ οι ρυθμίσεις πάνε ανά 100. Οπότε οι επιλογές που έχω στις ρυθμίσεις είναι λίγες, αφού πρέπει να διαιρούνται και με τα δύο ώστε να αποφύγω το interpolation (900, 1800, 2700 κλπ).

2. Ξεφτιλίζει τη μπαταρία... Μέσα στο ΣΚ που λιώσαμε στο BF3, φόρτισα τις μπαταρίες 4 φορές!!! Και το έχω βάλει στη μέση κατανάλωση. Με αυτό το ρυθμό θα πρέπει να αγοράζω μπαταρίες κάθε 3 μήνες... :...:

Μετά από ψάξιμο και διάβασμα κατέληξα σε αυτά τα δύο:

Roccat Kone[+]

CM Storm Sentinel Z3RO-G

Από τιμή είναι στα ίδια επίπεδα. Δεν ξέρω όμως πόσο καλά τα πάνε από drivers και προβλήματα. Τα έχει δουλέψει κανείς; Το μέγεθός τους είναι ανάλογο του G700 ή θα μου είναι μικρά κι άρα κουραστικά;

Επίσης, καλομαθημένος από το support της Logitech (αυτός είναι κι ο λόγος που δεν πάω σε Razer), θα έχω θέματα με αυτούς, είναι αξιόπιστοι;

Απευθύνομαι κυρίως σε [MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] και [MENTION=9567]Athanasios2104[/MENTION] που ξέρω ότι τα έχετε ψάξει, αλλά όποια άλλη άποψη, καλοδεχούμενη :)

Πρόσφατα πήρα το Logitech G700. Εξαιρετικό ποντίκι, στιβαρό, πολύ καλή αίσθηση και εφαρμογή στο δικό μου χέρι. Ακόμα και μετά από ώρες gaming δε με κουράζει καθόλου. Τα προβλήματα που αντιμετώπισα όμως είναι δύο:

1. Ο αισθητήρας του έχει native ανάλυση τα 90dpi ενώ οι ρυθμίσεις πάνε ανά 100. Οπότε οι επιλογές που έχω στις ρυθμίσεις είναι λίγες, αφού πρέπει να διαιρούνται και με τα δύο ώστε να αποφύγω το interpolation (900, 1800, 2700 κλπ).

2. Ξεφτιλίζει τη μπαταρία... Μέσα στο ΣΚ που λιώσαμε στο BF3, φόρτισα τις μπαταρίες 4 φορές!!! Και το έχω βάλει στη μέση κατανάλωση. Με αυτό το ρυθμό θα πρέπει να αγοράζω μπαταρίες κάθε 3 μήνες... :...:

Μετά από ψάξιμο και διάβασμα κατέληξα σε αυτά τα δύο:

Roccat Kone[+]

CM Storm Sentinel Z3RO-G

Από τιμή είναι στα ίδια επίπεδα. Δεν ξέρω όμως πόσο καλά τα πάνε από drivers και προβλήματα. Τα έχει δουλέψει κανείς; Το μέγεθός τους είναι ανάλογο του G700 ή θα μου είναι μικρά κι άρα κουραστικά;

Επίσης, καλομαθημένος από το support της Logitech (αυτός είναι κι ο λόγος που δεν πάω σε Razer), θα έχω θέματα με αυτούς, είναι αξιόπιστοι;

Απευθύνομαι κυρίως σε @GruntGR και @Athanasios2104 που ξέρω ότι τα έχετε ψάξει, αλλά όποια άλλη άποψη, καλοδεχούμενη :)

Ειχα το Sentinel Advance. Καλο μεν αλλα απο drivers ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ. ΔΕΝ ειναι μικρο, το μικρο mouse ειναι το STORM (το οποιο προσωπικα με βολέυει απειρως περισσοτερο) και να κρινω απο εμενα μια χαρ αθα σου κατσει στο μεχρι, απλα δεν εχει την εργονομια των Logitech.

To Kone δεν το ξερω καν...

Steelseries XAI/SENSEI

Gigabyte M8000X

Τα δύο SS δε μπορώ να πω ότι μου γεμίζουν το μάτι, είδα όμως άλλα μοντέλα που φαίνονται ενδιαφέροντα. Το θέμα είναι που τα βρίσκω...; Το GB το έχεις δουλέψει καθόλου; Από drivers τι κάνει;

Απο τότε που πήγα στο G9(logitech)όλα τα άλλα mouse απλά δεν υπάρχουν πια...

Δε διαφωνώ, έγραψα όμως ποιό είναι το πρόβλημά μου με το Logitech. Στο γραφείο Logitech έχω, και Logitech χρησιμοποιώ από το 1995.

Ειχα το Sentinel Advance. Καλο μεν αλλα απο drivers ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ. ΔΕΝ ειναι μικρο, το μικρο mouse ειναι το STORM (το οποιο προσωπικα με βολέυει απειρως περισσοτερο) και να κρινω απο εμενα μια χαρ αθα σου κατσει στο μεχρι, απλα δεν εχει την εργονομια των Logitech.

Εμ, αυτό είναι το θέμα... Αν έχει χάλια drivers τι να το κάνω...; Να προσεύχομαι για patches...? :slap:

Το G9 ξεκινάει απο τα 200dpi και ανεβαίνει όπως το θες εσύ,θεμα με μπαταρία δεν εχει,ειναι με καλώδιο...

Ακριβώς το ίδιο software χρησιμοποιεί και το G700 και μάλιστα φτάνει >5000dpi στο max. Το θέμα είναι ότι η native ανάλυση του αισθητήρα είναι 90dpi. Αυτό σημαίνει ότι αν εσύ το ρυθμίσεις στα 400dpi πχ έχεις interpolation. Ο αισθητήρας διαβάζει 90 και τα πολλαπλασιάζει με 4,44444 για να τα κάνει 400. Έτσι έχεις καθυστέρηση και μια μικρή ανακρίβεια... Για αυτό είπα ότι μπορείς να παίξεις μόνο σε 900/1800/2700 που είναι ελάχιστα κοινά πολλαπλάσια των 100 και 90.

Edit: Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα το ΠΣΚ είναι στις απότομες κινήσεις. Γυρνάω πολύ γρήγορα προς τα δεξιά και κάνει (πχ) 360°. Κάνω το ίδιο* αριστερά και κάνει 300°...

*βάσει απόστασης στο mouse pad.

Τα εχεις μπλεξει λιγο, στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν χρειαζεται να ανεβαζοκατεβαζεις τα dpi απτους drivers ( γενικα αποφευγω να βαζω drivers ) μπορεις να αυξομειωνεις το sensitivity απτο ιδιο το παιχνιδι, παραδειγμα : αν ειχες συνηθισει την μπαρα του BF3 sensitivity στην μεση(αλλος μπελας απο κει, χιλιες φορες νουμερα παρα μπαρες ) και το τρωκτικο στα 900 dpi, οταν το αλλαξεις με καποιο αλλο που εχει native αναλυση στα 1800, απλα βαζεις την μπαρα στο μισο της μεσης και εχεις την ιδια αισθηση με πριν.

To ποντικι που ανεφερε ο deacon λεγεται spawn οχι storm :p υπαρχει στο amazon μια πιο φθηνη εκδοση το xornet, εχει πολυ υψηλοτερο perfect control speed ( εφοσον χρησιμοποιεται σε ανοιχτοχρωμες επιφανειες ) και στρογγυλεμενες ακρες στα πατακια απο κατω, αν σου φαινεται βολικο το σχημα απτις φωτογραφιες δωστου μια ευκαιρια.

Εχε υποψη σου οτι το xornet εχει αναλυση native τα 1000dpi ενω το spawn τα 1800 και τα 3500, για να δεις ποσα dpi πραγματικα χρειαζεσαι( δηλαδη ποτε ειναι ωφελιμο να ανεβαζεις την ευαισθησια απτο ποντικι και οχι απτο ιδιο το παιχνιδι ) , πρεπει να ξερεις με ποσο horizontal fov παιζεις, σε τι οριζοντια αναλυση και το κυριοτερο ποσα cm χρειαζεσαι για στροφη 360 μοιρων, εχοντας αυτα τα στοιχεια κανεις πολυ ευκολα τον υπολογισμο απο εδω που τα εχει ετοιμα worthless information about your worthless mouse

Τα 2 ποντικια που εβαλες μου ειναι τελειως αδιαφορα, προσωπικα περιμενω να βγει το AlMighty της zowie, μοιαζει πολυ εργονομικα με το WMO/Xai που το συγκεκριμενο δεν με εχει ενοχλησει ποτε ενω εχει και ολες τις προοπτικες για κορυφαιο tracking, ζυγιζει μολις 88 γραμμαρια και το καλωδιο που βαζουν στα zowie δεν ενοχλει καθολου, παρα πολυ ευλιγιστο και ελαφρυ :)

Τα εχεις μπλεξει λιγο, στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν χρειαζεται να ανεβαζοκατεβαζεις τα dpi απτους drivers ( γενικα αποφευγω να βαζω drivers ) μπορεις να αυξομειωνεις το sensitivity απτο ιδιο το παιχνιδι, παραδειγμα : αν ειχες συνηθισει την μπαρα του BF3 sensitivity στην μεση(αλλος μπελας απο κει, χιλιες φορες νουμερα παρα μπαρες ) και το τρωκτικο στα 900 dpi, οταν το αλλαξεις με καποιο αλλο που εχει native αναλυση στα 1800, απλα βαζεις την μπαρα στο μισο της μεσης και εχεις την ιδια αισθηση με πριν.

Δοκίμασες να το κάνεις αυτό στο BF3 ?

Έχω βάλει το sensitivity στο 6-7 (από τα 100)... Στο 0 χρειάζομαι 2 μέτρα mousepad για να κινηθώ, ενώ μετά το 10, ζαλίζομαι από τις περιστροφές... Δοκίμασα να παίξω αρκετά με τις ρυθμίσεις, γιατί έχει δύο, όπως και με το raw input (on/off).

Εκεί που το έβαλα τώρα παίζω καλά, αλλά δεν είναι τέλεια. Το σημαντικότερο πρόβλημά μου όμως, είναι η μπαταρία, όχι οι ρυθμίσεις, απλά αν πάρω άλλο, δε θέλω να έχω το ίδιο παίδεμα.

Όσον αφορά στην αλλαγή μέσα στο παιχνίδι, βολεύει πολύ. Εγώ παίζω σε 3 σκάλες. Πολύ μικρή κίνηση για snipping, μεσαία για το τρέξιμο και μεγάλη για τα άρματα, γιατί διαφορετικά θέλεις 3 mouse pads για να κάνεις 360° :...:

Επειδή βλέπω κοιτάς palm grip ποντίκια δες και τα mionix naos 5000 (adns-9500) και 3200 (adns-3060).

Δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω και πόσο εύκολο είναι να τα βρεις (είναι και αρκετά ακριβά) αλλά φαίνονται πολύ άνετα και γενικά στα forum λένε τα καλύτερα σε αυτό τον τομέα.

Τώρα οι αισθητήρες που φοράνε θέλουν ένα ψάξιμο αν σε καλύπτουν, π.χ. ο 9500 είναι γνωστός laser που φοράνε αρκετά ποντίκια και έχει κάποια θέματα, για τον 3060 δεν ξέρω και πολλά.

Επειδή βλέπω κοιτάς palm grip ποντίκια δες και τα mionix naos 5000 (adns-9500) και 3200 (adns-3060).

Δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω και πόσο εύκολο είναι να τα βρεις (είναι και αρκετά ακριβά) αλλά φαίνονται πολύ άνετα και γενικά στα forum λένε τα καλύτερα σε αυτό τον τομέα.

Όντως, φαίνεται καλό, στο μέγεθος που θέλω και γενικά γράφουν καλά σχόλια. Αλλά το βρήκα sto Play.com, όσο και το Kone+ περίπου (85€), αλλά δεν το στέλνει Ελλάδα... :slap: Το Amazon.co.uk που έχω και κουπόνι δεν το έχει...

Το Naos 5000 το ειχα δοκιμασει παλιοτερα, πολυ καλο αλλα μεγαλο για μενα και αρκετα δυσχρηστο, για μενα παντα.

Λέγοντας δύσχρηστο; Μήπως σου έπεφτε μεγάλο, γιατί είναι μεγαλύτερο από αυτά που πρότεινες, τα οποία εγώ θεωρώ μικρά :...:

Όντως, φαίνεται καλό, στο μέγεθος που θέλω και γενικά γράφουν καλά σχόλια. Αλλά το βρήκα sto Play.com, όσο και το Kone+ περίπου (85€), αλλά δεν το στέλνει Ελλάδα... :slap: Το Amazon.co.uk που έχω και κουπόνι δεν το έχει...

Λέγοντας δύσχρηστο; Μήπως σου έπεφτε μεγάλο, γιατί είναι μεγαλύτερο από αυτά που πρότεινες, τα οποία εγώ θεωρώ μικρά :...:

Αρκετα μεγαλυτερο απο το Sensei, μπορει σχεδον 2 φορες σαν το Sensei....

Αλλα αν θελεις μεγαλο τοτε κοιτα και το NAOS 5000 και το Qpad 5k.

αν θελεις μεγαλυτερο ομως παρε το Kone+.

+1.

Από τα μεγαλύτερα ποντίκια που μπορεί να βρει κανείς και

παρέχει την καλύτερη αίσθηση "χούφτωστην - χούφτωστην"

που έχω δοκιμάσει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.