Jump to content

Προβλημα Overclocking σε I7 980X

P70

Recommended Posts

Καλημερα στους labιτες!

Πραγματικα κουλο προβλημα χτες στο pc μου, καθως ο 980Χ που εχω πανω εδω και κανα μηνα και δουλευει αριστα στα 4.000GHZ δοκιμασμενο σε linx 75 Loops(!!) χωρις error και rock-stable χωρις ουτε μια μπλε οθονη, μου προκαλει προβλημα!

Σαββατο ολα οκ λοιπον, αλλα κυριακη, βαζω να δω ενα βιντεο (HD) και εβλεπα μικρες ασπρες τελιτσες να πετανε αραια και που! δεν δινω σημασια, λεω θα φταιει το βιντεο....

μετα απο κει και περα οτι παιχνιδι και να βαζα υπηρχε προβλημα!

Εβαζα Pro και εκανε artifacts, εβαζα dirt3 και κολλαγε εντελως!

Υπεθεσα οτι μπορει να φταιει το overclocking της καρτας αν και δεν εχω τιποτα το απιστευτο (900core) και ετσι το βαλα default αλλα παλι τα ιδια! μολις μπηκα bios της μητρικης και τα βαλα ολα default...ολα οκ!!!

Any ideas????:help:

ποτέ δεν ξέρεις με αυτά τα πράγματα :p

Αν είναι όντως στα 100mhz δοκίμασε να δώσεις 800/900mv στο PCI-E Clock Drive και τσέκαρε το ξανά. *εννοείται ότι στα 4GHZ πρέπει να δώσεις και λίγο ''ζουμί'' και στο cpu clock drive (900mv)

Γιατί χαμηλώνοντας τον CPU ρίχνεις το φορτίο που πάει στην κάρτα γραφικών ( την bottleneckάρεις, εκεί που της έδινες Χ αριθμό pixels/s της δίνεις X-Y τώρα, ζορίζεται λιγότερο, ζεσταίνεται λιγότερο ).

Αντίστοιχα γίνεται και σε αζωτοκατάσταση και αναρωτιόνται μερικοί τι πως που και γιατί.

Βάζεις π.χ. τον 2600K @ 4.5GHz και τρέχεις την GTX 580 @ 1600MHz στο 3D Mark03.

Το βγάζει ok, αλλά το score δεν είναι υψηλό γιατί είναι χαμηλά ο CPU.

Λες ωραία, βάζω άζωτο στον CPU τον πάω στο Θεό και σκίζουμε με τόσο καλή κάρτα.

Έτσι και κάνεις, βάζεις τον CPU @ 5.8GHz, την κάρτα στα 1600MHz όπως πριν, και πας να benchάρεις... τσούπ, ανοίγει το bench, και σε 3-4 second freezάρει... why oh why ?

Γιατί η κάρτα σου πριν είχε utilization 50% ενώ τώρα έχει 100% και δεν είναι σταθερά όλα τα units της εκεί.

Καλα η εξηγηση του bill μ εστειλε !!

Βαλε ρε Παντελη μια αλλη επανω και δες το (Αμαν εσυ εχεις την καρτα υδροψυκτη ενας απο του πολλους λογους που δεν θα κανω ποτε τις καρτες γραφικων μου υδροψυκτες) και μετα μιλας για τον 980.

Μήπως είναι θέμα θερμοκρασίας της VGA σου ?

Αν π.χ. ζεσταίνονται όσο περνάει η ώρα οι μνήμες σου, από κάποια temp και έπειτα μπορεί να αρχίσουνε να πετάνε artifacts στην Χ συχνότητα.

Από την CPU πάντως δεν έχεις κάτι τέτοιο.

Μήπως είναι θέμα θερμοκρασίας της VGA σου ?

Αν π.χ. ζεσταίνονται όσο περνάει η ώρα οι μνήμες σου, από κάποια temp και έπειτα μπορεί να αρχίσουνε να πετάνε artifacts στην Χ συχνότητα.

Από την CPU πάντως δεν έχεις κάτι τέτοιο.

ειναι υδροψυξη, δεν ακουμπαει ουτε 60 βαθμους κλοκαρισμενη....

• 1 month later...
με πιό πρόβλημα cloackaρεις την κάρτα?

υποθετω εννοεις "προγραμμα", και ειναι το msi afterburner.

ακομα και να το κλεισω τελειως ομως δεν αλλαζει κατι.το overclock του cpu φαινεται να κανει την ζημια...!

ναι συγνώμη... αυτό εννοούσα. Κάνε μου μια χάρη κάνε το μια unistall και μετά ξανά install και παίξε με stock ρολόγια. είχα πάθει κάτι αντίστοιχο και τελικά ήθελε re-install το msi afterburner. (το OCCT στο GPU τεστ πετάει σφάλματα?)

bios update εχεις κανει?

ναι ειναι το πιο προσφατο.

Επειδη εχω το λειτουργικο ηδη μεταφερθει 2 φορες με migrate απο απο hdd σε ssd και ξανα σε αλλο ssd θα παρω την γενναια αποφαση να κανω ενα format :tomato: και να τα στησω απο την αρχη ολα για να αποκλεισω θεμα software.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.