Jump to content

Φταίει ο σκληρός ή το mobo??

Spirosssss

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα τρελαθώ,

Σκληρός WD 2TB EARS o SATA II version και μητρική η ASUS P8P67 deluxe.

Στο ξαφνικό εκεί που έβλεπα ταινία, ο Player πάγωσε. Πάω να ξαναπαίξω την ταινία και ο σκληρός άφαντος!!

restart και όλα καλά.

Τα ξαφνικά "χασίματα" του σκληρού όμως συνεχίζονται. Seedαρει torrent και ξαφνικά γεμίζει errors o client επειδή έχει αποσυνδεθεί ο σκληρός στα καλά του καθουμένου.

Bios update εχει γινει (2001), intel sata drivers τελευταιους, marvell τελευταιους. Ο σκληρός είναι κουμπωμένος στα μπλε SATA της μητρικής.

Στο startup στην εικόνα που λέει για Marvell adapter, τον βλέπει, αλλά τον έχει σε status unconfigured. Μεσα στα sata setting για hot-swap enable/disable του bios δεν τον βλεπει.

Περίεργο είναι οτι όταν χάνεται/ξαναβρίσκεται ο σκληρός από το σύστημα ακούγεται ο ήχος (εκείνο το γλινγκ-γλονγκ) όταν συνδέεις-αποσυνδέεις μια συσκευή. Δηλαδή δεν είναι οτι εξαφανίζεται αλλά αποσυνδέεται κατά κάποιο τρόπο.

Να ετοιμάζομαι για back up και φούντο? Ένα χρόνο ακριβώς τον εχω.

xmmmmm κάτι μου λέει ότι έχω τσιμπήσει σκουλίκι, ιό. ίσως και κάνα κροκόδειλο..

κάνω δεξί κλικ στο σκλήρο ( μετά από restart γιατί μόλις μου ξαναχάθηκε) και μου έχει επιλογή "open autoplay"

κάτι μου θυμίζει αυτό, θα δω μηπως βρει τιποτα το MSE

Βρε μπας και ξεχειλωσε κανα καλωδιο, ειτε sata ii, ειτε power cable ;

Παντως γραψε μας τι λεει το s.m.a.r.t !

με βαση το HD Tune ειναι OK το SMART

για τα καλωδια δν πιστευω, γιατι αλλαξα θεση στο Sata port την πρωτη στιγμη που μου το εκανε και βεβαιωθηκα οτι ολα ειναι οκ. Βεβαια κρατησα το ιδιο καλωδιο, λετε να το αλλαζα?

Αλλαξε κανα καλωδιο σατα και ρευματος. Δοκιμασε τον σε αλλο μηχανημα.

Αν παιζει αλλου, το mobo μου κινει υποψιες...

το γεγονος οτι στο my computer με δεξι κλικ εμφανιζεται και το "open autoplay" να μη με ανησυχει?

εκανα full scan με MSE και δν βρηκε τιποτα παντως

Δεν εχω αλλο μηχανημα. Εχω ενα dock station αλλα ειναι μανικι να τον βγαλω απο το htpc. Πρεπει να λυσω σχεδον το μισο κουτι.

του αλλαξα sata port αλλα τπτ.

το θεμα ειναι οτι πριν αρχισουν ολα αυτα, κατα το post αρισμα τον εβλεπε ο matrix storage manager μαζι με το raid μου στην ιδια εικονα.

μετα ξεκινησε να τον βλεπει ο Marvell (?) και τωρα που του αλλαξα παλι port δεν τον βλεπει κανενας controller. :hehe:

τι ζορι τραβαει ρε γμτ.. :(

:hehe:

το παιδεψα λιγο το απογευμα..

Αλλαξα το sata cable, τον εβαλα στη θυτρα που ηταν, (SATA 6) και δεν τον εβλεπε.

Τον εβγαλα και τον εβαλα στη SATA 4 με το CD rom να ειναι στη SATA 3.

Τον ειδε, και τον βλεπει και ο Intel Rapid Storage κατα το postάρισμα. Προς το παρων δουλευει χωρις αποσυνδεσεις.

Τι να πω δεν ξερω.. Και η SATA 6, 5 4 και 3 ανηκουν στον ιδιο controller αν δεν κανω λαθος

Μήπως έκανες update στην τελευταία έκδοση του Intel Rapid Storage Technology? Εγώ με την τελευταία έκδοση είχα μπλε οθόνες όταν υπήρχε δίσκος στις θέσεις 1,2,5,6 ενώ στις 2 και 3 κανένα πρόβλημα. Τι καλώδια άλλαζα, τι format... Το ίδιο.

Έβαλα μια έκδοση πίσω και κανένα πρόβλημα.

Ναι εχω κανει. Αλλα έκανα αφοτου μου παρουσιασε το προβλημα, οποτε δεν ξερω αν σχετιζονται.

Ευτυχως δεν εχω προβληματα με μπλε οθονες, παρα μονο με αποσυνδεσεις της συσκευης.

Εχουν παει και οι σκληροι στο θεο, να επερνα εναν αλλο να ησυχαζα!

Ίσως κάτι ψιλά σε ταχύτητα. Αλλά μετά το ξαναβάζεις και είσαι στα ίδια. Απλά αν δεις ότι λύνεις το πρόβλημά σου έτσι, πας σε παλιότερη έκδοση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.