Γιωργος_Μ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2011 Καλησπερα παιδες θελω μια συμβουλη απο ατομα που εχουνε δοκιμασει αναπαραγωγη Bluray ταινιων σε laptop.Εχω ηδη φτιαξει home theater pc αλλα επειδη εκανα λαθος με το κουτι που αγορασα, δεν μου καλυπτει τις αναγκες της φορητοτητας.Δεν με νοιαζει τοσο να μου προτεινετε μαρκα , αλλα πιο πολυ τι επεξεργαστη (καρτα γραφικων ?, σκληρο ?) πρεπει να εχει για να αναπαραγει ανετα HD Movies μεσω hdmi καλωδιου σε τηλεοραση συμβατη.Υποσημειωση : δεν κοιταω για laptop να εχουνε οθονη 1080p γιατι θα ξεφυγω απο budget.Περιμενω απαντησεις :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Νοέμβριος 5, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Δεν παιρνεις καλυτερα ενα media player?Τωρα αγορα laptop για ταινιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 5, 2011 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Θες να παιζεις HD ταινιες απο αρχεια ή Blyray δισκακια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Νοέμβριος 5, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Θες να παιζεις HD ταινιες απο αρχεια ή Blyray δισκακια ?Απο σκληρο δισκο ριπαρισμενες ταινιες αρχεια mkv/mpeg4 1080p/720pΔεν παιρνεις καλυτερα ενα media player?Τωρα αγορα laptop για ταινιες?Για να μπορω να το χρησιμοποιω και για τιποτα αλλο πχ ιντερνετ αλλα πολυ δευτερευοντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Νοέμβριος 5, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Πόσα δίνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Νοέμβριος 5, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Πόσα δίνεις? Μεχρι 1000-1200 ευρω , αλλα θελω να παρω οτι χρειαζομαι και οχι το maximum των λεφτων που μπορω να δωσω. ( εχουμε και οικονομικη κριση ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Νοέμβριος 5, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Msystems.gr - Προϊόντα - Dell XPS 15z - i5-2410M - 4GB Full HD (1920x1080) ήMsystems.gr - Προϊόντα - Dell Inspiron Q15R (N5110) Switch i7-2670QM 8GB - Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Νοέμβριος 5, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Msystems.gr - Προϊόντα - Dell XPS 15z - i5-2410M - 4GB Full HD (1920x1080) ήMsystems.gr - Προϊόντα - Dell Inspiron Q15R (N5110) Switch i7-2670QM 8GB - Blackφιλος ευχαριστω για την απαντηση , εχεις δοκιμασει εσυ η καποιος φιλος σου με laptop i5 επεξεργαστη να δεις 1080p ταινιες και ητανε κομπλε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Νοέμβριος 5, 2011 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Εγώ βλέπω 720p με core2duo laptop χωρίς πρόβλημα, οπότε δε παίζει να έχει θέμα με i5 και πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Νοέμβριος 5, 2011 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Οποιοδηποτε laptop αν παρεις (ακομα και 400-500ε) και του χωσεις εναν SSD μπορεις να βλεπεις οποιαδηποτε ταινια που βαζεις πανω στον SSD. Εχω δοκιμασει αρκετους φορητους με SSD και HDD και οι διαφορες ηταν χαοτικες στην αναπαραγωγη τετοιων ταινιων.Φυσικα αν σχεδιαζεις να το φορτωσεις με 100-200-300 ταινιες τοτε χτυπα οτι καλυτερο μπορεις σε αυτα τα χρηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Νοέμβριος 5, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2011 Οποιοδηποτε laptop αν παρεις (ακομα και 400-500ε) και του χωσεις εναν SSD μπορεις να βλεπεις οποιαδηποτε ταινια που βαζεις πανω στον SSD. Εχω δοκιμασει αρκετους φορητους με SSD και HDD και οι διαφορες ηταν χαοτικες στην αναπαραγωγη τετοιων ταινιων.Φυσικα αν σχεδιαζεις να το φορτωσεις με 100-200-300 ταινιες τοτε χτυπα οτι καλυτερο μπορεις σε αυτα τα χρηματα.Τι σχέση έχει ο δίσκος με την ικανότητα αναπαραγωγής ταινιών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Νοέμβριος 6, 2011 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 Τι σχέση έχει ο δίσκος με την ικανότητα αναπαραγωγής ταινιών?Το ιδιο θα ρωτουσα.Προς το topic starter: Ενα λαπτοπ με καλο επεξεργαστη (για να σηκωνει ανετα ταινιες) και με ανεξαρτητη καρτα γραφικων ειναι αυτο που χρειαζεσαι.Ειχα ενα toshiba με i3 και την 5470 και σηκωνε για την πλακα bluray στα 1080p των 20gb.Πλεον εχω ενα Hp με i7 και την 6850m και ταυτοχρονα παιζουν απροβληματιστα 4 ταινιες 1080p των περιπου30gb.Και 'σπασιματα' να σου κανει με ενα απλο λαπτοπ, κατεβαζεις τους καταλληλους codec και εναν καλο player (πχ media player classic-Home Cinema) και εισαι αρχοντας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Νοέμβριος 6, 2011 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 Τι σχέση έχει ο δίσκος με την ικανότητα αναπαραγωγής ταινιών?Βαλε 1080p ταινια μεγαλου μεγεθους (10GB+) σε μηχανικο 5400 στροφων η 7200 στροφων σε φορητο με μια απλα καρτα γραφικων (9700GTS πχ) και βαλε την ιδια ταινια σε SSD στο ιδιο φορητο. Στην πρωτη περιπτωση θα εχεις κολληματα συνεχεια, στην δευτερη κανενα. Εκανα δοκιμες με 4 διαφορετικα φορητα με C2D,i3 και i5 επεξεργαστες με 4 και 8GB μνημης και απλες γενικα καρτες γραφικων και σε ολα με SSD δεν εβλεπες το παραμικρο κολημα, το αντιθετο αποτι με μηχανικους σκληρους (με CoreAVC και MadVR). Φυσικα σε ενα φορητο με i7 πχ και μια πολυ καλη καρτα γραφικων μαζι με αρκετα GB μνημης μπορει να μην ισχυει το ιδιο, σε τετοιο φορητο δεν εχω κανει δοκιμες και δεν μπορω να σχολιασω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Νοέμβριος 6, 2011 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 Η 9700 ειναι δυνατη καρτα γραφικων (πανω κατω σαν την 5650m).Κατεβασε αυτο: CCCP - Combined Community Codec PackΠεριεχει και codec αλλα και τον media player Classic.Αν εχεις και παλι κολληματα, αυτοκτονω οπως ειμαι!:fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος_Μ Νοέμβριος 6, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες, απο οτι καταλαβα με εναν i5 επεξεργαστη και μια μεσαια ανεξαρτητη καρτα γραφικων θα ειμαι ενταξει.Οσον αφορα τον ssd ακομα και να βελτιωνε τις επιδοσεις που κραταω αμφιβολιες , ακομα ειναι πολυ υψηλες οι τιμες για μεγαλες χωρητικοτητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Νοέμβριος 6, 2011 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 Και με i3 μια χαρα θα εισαι, αλλα πλεον και οι i5 εχουν γινει αρκετα οικονομικοι οποτε καλυτερα να εισαι ενα βημα μπροστα.Μια καλη -και σχετικα οικονομικη- επιλογη: Dell Inspiron 15R-N5110 (i5-2410/4GB/500GB) | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Νοέμβριος 6, 2011 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 Η 9700 ειναι δυνατη καρτα γραφικων (πανω κατω σαν την 5650m).Κατεβασε αυτο: CCCP - Combined Community Codec PackΠεριεχει και codec αλλα και τον media player Classic.Αν εχεις και παλι κολληματα, αυτοκτονω οπως ειμαι!:fun:Ηδη χρησιμοποιω το MADVR σε συνδιασμο με το CoreAVC και η ποιοτητα αποτι βλεπω (και ακουω) ειναι η καλυτερη που μπορει να εχει καποιος, ειδικα αφου εχω περασει πολλες ωρες για αλλαγη αρκετων ρυθμισεων.Απο εκει και περα δεν ξερω αν με χειροτερη ποιοτητα υπαρχουν αυτα τα κολληματα η οχι, παντως εχω βαλει SSD ηδη στους φορητους μου οποτε πλεον δεν υπαρχει λογος, οχι βεβαια πως τους εχω για αναπαραγωγη ταινιων (περα απο οταν ειμαι για διακοπες πχ), γιαυτα εχω media players σε ολες τις τηλεορασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Νοέμβριος 6, 2011 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 Τωρα που ειπες για media player..Προς το τοπικ σταρτερ: Εχεις σκεφτει να παρεις τηλεοραση που να παιζει τα παντα απο το usb/εξωτεριο δισκο;Εχω μια 40αρα samsung (περυσινο μοντελο) και εκτος του παιζει ολα τους τυπους βιντεο (απο dvd-rip μεχρι .mvk x264 1080p 40gb), εχει και μεγαλη διαφορα ως προς την ποιοτητα εικονας (συγκριτικα με το οταν συνδεω το λαπτοπ μου πχ).Οι περισσοτερες τηλεορασεις σημερα εχουν ενσωματωμενους media players.Και δεν χρειαζεσαι ουτε επιπλεον καλωδια ουτε τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Νοέμβριος 6, 2011 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 Βαλε 1080p ταινια μεγαλου μεγεθους (10GB+) σε μηχανικο 5400 στροφων η 7200 στροφων σε φορητο με μια απλα καρτα γραφικων (9700GTS πχ) και βαλε την ιδια ταινια σε SSD στο ιδιο φορητο. Στην πρωτη περιπτωση θα εχεις κολληματα συνεχεια, στην δευτερη κανενα. Εκανα δοκιμες με 4 διαφορετικα φορητα με C2D,i3 και i5 επεξεργαστες με 4 και 8GB μνημης και απλες γενικα καρτες γραφικων και σε ολα με SSD δεν εβλεπες το παραμικρο κολημα, το αντιθετο αποτι με μηχανικους σκληρους (με CoreAVC και MadVR). Φυσικα σε ενα φορητο με i7 πχ και μια πολυ καλη καρτα γραφικων μαζι με αρκετα GB μνημης μπορει να μην ισχυει το ιδιο, σε τετοιο φορητο δεν εχω κανει δοκιμες και δεν μπορω να σχολιασω.Στο HTPC μου έχω έναν athlon x3 ξεκλείδωτο σε χ4 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ΑΤΙ 3300 και έχω παίξει matroska των 25 gb με ήχο DTS-HD Master Audio!! Η αναπαραγωγή γινόταν απο έναν WD 2 tb green. Κανένα απολύτως κόλλημα. Δεν έχασε ούτε ένα καρε. Δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο ο δίσκος. Τέλος. Και μη τα λές αυτά. Δίνεις λάθος πληροφορίες στον κόσμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Νοέμβριος 6, 2011 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2011 alexkhr βαλε MadVR με τα φιλτρα που εχω φορτωσει εγω και δοκιμασε το παλι. Βεβαια στους φορητους μου δεν εχω 3.5" σκληρους ωστε να εχουμε παρομοια συστηματα (ουτε εχω OC στον επεξεργαστη μου - που φανταζομαι εσυ εχεις κανει αφου μπηκες στον κοπο να ξεκλειδωσεις τον Athlon) οποτε δεν μπορουμε να συγκρινουμε περιπτωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.