Jump to content

Athlon II x3 460 unlocked σε Phenom II x4 B60, θερμοκρασίες ?

Diamantius

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μόλις έστησα το PC του bro που λέγαμε στο άλλο thread. Για να μην τα πολυλογώ, αφού τελείωσα με updates, software κτλ κτλ είπαμε να παίξουμε λίγο και δοκίμασα το core unlock της Asus έτσι για πλάκα. Λοιπόν ο πυρήνας ξεκλειδώθηκε κανονικά, τα windows άνοιξαν και ο 460 αναγνωρίστηκε σαν Phenom II x4 B60. Για να δω αν ειναι σταθερος έτρεξα και ενα intel burn test το οποίο ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα. Παρατήρησα όμως ότι αμέσως μετά το ξεκλείδωμα, οι θερμοκρασίες των cores στο coretemp εκτοξεύτηκαν, ακόμα και σε idle @800 Μhz με vcore 1.125.

Δείτε τα screenshots και πείτε μου αν είναι νορμαλ να συμβαίνει αυτό...

3-core idle

th_460_idle.jpg

3-core stress-testing

th_460_stress.jpg

4-core idle

th_phenom_idle.jpg

4-core stress-testing

th_phenom_stress.jpg

Είμαι με το stock cooler by the way.

Αποτι βλεπω εκτος αν βλεπω λαθος, εισαι με ιδιες στρες θερμοκρασιες.

Κοιτα για στοκ κουλερ ειναι καλες, και οσο κραταει ο χειμωνας.

Με 70 μαξ θα λεγα οτι εισαι πολυ κομπλε.

Να ανησυχεις σε πιο μεγαλες θερμοκρασιες και φυσικα πανω απολα πρεπει να σαι σταθερος χωρις bsod

Παίζει να οφείλεται αυτό στο ότι η μητρική σηκώνει μέχρι 95W TPD ενώ ο ξεκλείδωτος είναι 126W?(έτσι λέει το CPU-Ζ τουλάχιστον).

Όπως και να'χει τον γύρισα πίσω στα default. Πρωί πρωί με τη δροσούλα το core temp δείχνει τους 3 πυρήνες στους 17 βαθμούς idle... Δεν μου πολυφαίνεται νορμαλ αυτο το 52 C στο ρελαντί ρε γ@μώτο...

Καμιά άλλη ιδέα?

παιζει και μια αλλη πιθανοτητα που δεν τη λαβατε υποψιν!!

γνωριζετε οτι οταν ξεκλειδωνεις τον επεξεργαστη, μαλλον οι αισθητηρες πανε στραφι?

αν θες να παρεις μια ακριβης μετρηση μονο με μετρητη θερμοκρασιας πανω στον επεξεργαστη μπορεις να δεις!!

παιζει και μια αλλη πιθανοτητα που δεν τη λαβατε υποψιν!!

γνωριζετε οτι οταν ξεκλειδωνεις τον επεξεργαστη, μαλλον οι αισθητηρες πανε στραφι?

αν θες να παρεις μια ακριβης μετρηση μονο με μετρητη θερμοκρασιας πανω στον επεξεργαστη μπορεις να δεις!!

Αυτό δεν το είχα υπόψη μου και έχεις δίκιο!

Διάβασα ότι οι θερμοκρασίες που αναφέρει το coretemp (και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα διαβάζει αυτά τα values) είναι εντελώς πλασματικές μετά το ξεκλείδωμα. Ένας -κάπως χονδροειδής τρόπος- να δει κανείς τι συμβαίνει είναι να κάνει τα εξής:

1. Με τον επεξεργαστή locked (3 πυρήνες), σε full load, πχ intel burn test, μετράει το max core temp και το max temp στο cpu socket με κάποιο πρόγραμμα όπως το hwmonitor και παρατηρεί τη σχέση ανάμεσα στο core temp και στο socket temp.

2. Μετά κάνει το ίδιο με unlocked τον επεξεργαστή αλλά αγνοεί τη θερμοκρασία που αναφέρει το core temp. Ξέροντας τη διαφορά από πριν και βλέποντας το socket temp μπορείς να υπολογίσεις στο περίπου το πραγματικό core temp.

Στη δική μου περίπτωση, τα core temps είναι περίπου 20 C idle στον 3πύρηνο και φτάνουν τους 51 βαθμούς σε stress testing, ενώ στην ίδια θερμοκρασία φτάνει και το socket temp.

Με ξεκλείδωτο τον επεξεργαστή το socket temp φτάνει τους 60 βαθμούς, οπότε κάπου εκεί πρέπει να είναι και τα core temps. Θα ήθελα να μην ξεπερνούσε τους 55 αλλά δεν είναι και άσχημα για stock cooler.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.