Jump to content

KwstasPsycho

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα...

Λοιπόν περιληπτικά ένα ωραίο πρωί(χθες)...Αφού ξύπνησα κλπ κλπ.

Έκατσα στο pc κανονικά...κάποια στιγμή κλείνουν τα παντα pc,τηλεοράσεις, φώτα...

Σκεφτηκά οτι έπεσε το ρεύμα αφού κατάλαβα οτι είχε πέσει η ασφάλεια...Δοκίμασα τις πρίζες μία-μία για να δω τι είχε βραχυκυκλώσει, αφού τα έβαλα στο ρεύμα ολά χωρις κανένα πρόβλημα, πήγα να ανοιξω το pc και πέταξε σπίθες(και μια μικρή φλόγα)το τροφοδοτικό (σβήσαν πάλι όλα)....

Άρα θέλω να μάθω εκτός απο το τροφοδοτικό τι άλλο μπορεί να εχει χαλάσει(καεί) και πως να το καταλάβω.

Είπα να δοκιμάσω να τα βάλω ένα-ένα σε ένα αλλο Pc αλλά φοβάμαι μην κάνω καμιά $%$%....

Οπότε έχουμε και δύσκολες εποχές έλεγα να παω στο stockhouse του Plaisio στη Μεταμόρφωση....

Θέλω αν γίνετε αφου μαθω τι μπορεί να έχει χαλάσει να βρώ οτι μπορώ ποιο φθηνό από εκεί....Τώρα το ποσό που διαθέτω είναι συζητησιμο οσο λιγότερα γίνετε....

Στον τωρινό υπολ/στη είχα έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή, 600W τροφοδοτικό, καρτα γραφικών 8600gt...

Μπορώ να βρώ και ποια ακριβώς έχω/είχα αλλά δεν τα θυμάμαι αυτήν την στιγμή....

Ότι μπορείτε να κάνετε καλοδεχούμενο :)... Ευχαριστώ!

Δες ολες τις συνδεσεις των συσκευων μηπως εχουν τιποτα καμενα pins.. Βαλε το νεο psu επανω και δες αν ανοιγουν ολα, αν δεν, τοτε αρχισε να βαζεις σε 2ο pc..

Αν και κατα 90% δεν θα φαίνεται η ζημιά που θα έχει πάθει κάποιο εξάρτημα απλά με το μάτι ρίξε μια ματιά για τις παρακάτω εικόνες ώστε να μαντέψεις αν έχει πάρει κάποιο εξάρτημα.

http://rakaz.nl/wp-content/uploads/2009/07/20050119-chip.jpg

http://www.db-r.com/repairs/ORION2500D/2500D-05.jpg

http://images.anandtech.com/reviews/cpu/amd/phenom/9350e/burn2.jpg

http://www.yggenyk.dk/wiki/images/Burned_Capacitor.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v260/sloan/music%20gear/PICT2869.jpg

Πρέπει πάντως να δοκιμάσεις ένα ένα τα εξαρτήματα σε άλλο pc.

Καταρχήν πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις νέο τροφοδοτικό. Έπειτα :

1. Ακούς τα ηχητικά σήματα που βγάζει η μητρική και κοιτάς εδώ

2. Αν δεν ακούγετε τίποτα από τη μητρική (έχει ηχειάκι το pc?) ή δεν ανάβουν καν ανεμιστήρες, τότε πας για καινούργια μητρική.

3. Αν η μητρική είναι κομπλέ (ξεκινούν ανεμιστήρες, το ledάκι του σκληρού αναβοσβήνει) και απλά δεν ανάβει η οθόνη, τότε η κάρτα γραφικών σου μάλλον τα τίναξε.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας....

Θα κοιτάξω για ό,τι μπορώ να καταλαβώ....

Το τροφοδοτικό που θα πάρω έχετε κάποιο "φθηνό" να μου προτείνετε...Όχι απαραίτητα τόσα Watt όσα το προηγούμενο και λιγότερα δεν έχει σημασία αρκεί να κάνει την δουλεια του!:)

Αυτό εδώ έχω βρει με 550Watt http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-550W-APS-550S.htm

Υ.Γ Το pc δεν το χρειάζομαι για hardcore gaming και ιστορίες αλλά για κάνα WoW με normal settings κλπ κλπ....

Υ.Γ2: Μία επιπλέον απορία ενώ το pc ήταν συνδεδεμένο με καλώδιο στο modem δεν έπιανα internet και έμπαινα με stickάκι...Για αυτό τι μπορεί να φταίει;;

Ευχαριστώ και πάλι!

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας....

Θα κοιτάξω για ό,τι μπορώ να καταλαβώ....

Το τροφοδοτικό που θα πάρω έχετε κάποιο "φθηνό" να μου προτείνετε...Όχι απαραίτητα τόσα Watt όσα το προηγούμενο και λιγότερα δεν έχει σημασία αρκεί να κάνει την δουλεια του!:)

Αυτό εδώ έχω βρει με 550Watt Chieftec APS-550S PSU (550W) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Υ.Γ Το pc δεν το χρειάζομαι για hardcore gaming και ιστορίες αλλά για κάνα WoW με normal settings κλπ κλπ....

Υ.Γ2: Μία επιπλέον απορία ενώ το pc ήταν συνδεδεμένο με καλώδιο στο modem δεν έπιανα internet και έμπαινα με stickάκι...Για αυτό τι μπορεί να φταίει;;

Ευχαριστώ και πάλι!

Μακριά από φθηνά τροφοδοτικά! Αν τώρα τη γλύτωσες, την επόμενη φορά?

Δες στα reviews τι μπορείς να αγοράσεις.

Corsair Builder Series CX500 V2 500W PSU 80 + (CMPSU-500CXV2EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Corsair Gaming Series GS600 600W PSU 80+ Certified (CMPSU-600GEU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Φιλε μου οχι φθηνα τροφοδοτικα!

Μακριά από φθηνά τροφοδοτικά! Αν τώρα τη γλύτωσες, την επόμενη φορά?

Δες στα reviews τι μπορείς να αγοράσεις.

To Θέμα είναι ότι το προηγούμενο το ειχα πάρει 150ευρώ(αν θυμάμαι καλά) απο το Πλαίσιο πριν 2χρονια περίπου και θεωρούταν και από τα καλά...Αυτή την στιγμη ψάχνω να βρω αν ισχύει ακόμα η εγγύση και την γλιτώσω κάπως..(Edit: Η οποία τελικά δεν ισχύει!!)

Αυτό για την ακρίβεια SEASONIC SP-SS650 650W SILVER POWER - - E-SHOP.GR

modem?Still in use?μήπως εννοείς router;

Είναι modem/router και ναι δουλεύει γιατί αλλιώς δεν θα έμπαινα ουτε με το stickάκι... :)

βγάζεις όλα τα εξαρτήματα του hy έξω από το κουτί !!! Δοκιμάζεις αν το τροφοδοτικό δουλεύει !! πως ? έχει ένα πράσινο καλώδιο μαζί και ένα μαύρο τα ενώνεις αν δουλεύει ο ανεμιστήρας του καλός .

Καλησπέρα...

Λοιπόν περιληπτικά ένα ωραίο πρωί(χθες)...Αφού ξύπνησα κλπ κλπ.

Έκατσα στο pc κανονικά...κάποια στιγμή κλείνουν τα παντα pc,τηλεοράσεις, φώτα...

Σκεφτηκά οτι έπεσε το ρεύμα αφού κατάλαβα οτι είχε πέσει η ασφάλεια...Δοκίμασα τις πρίζες μία-μία για να δω τι είχε βραχυκυκλώσει, αφού τα έβαλα στο ρεύμα ολά χωρις κανένα πρόβλημα, πήγα να ανοιξω το pc και πέταξε σπίθες(και μια μικρή φλόγα)το τροφοδοτικό (σβήσαν πάλι όλα)....

Άρα θέλω να μάθω εκτός απο το τροφοδοτικό τι άλλο μπορεί να εχει χαλάσει(καεί) και πως να το καταλάβω.

Είπα να δοκιμάσω να τα βάλω ένα-ένα σε ένα αλλο Pc αλλά φοβάμαι μην κάνω καμιά $%$%....

Οπότε έχουμε και δύσκολες εποχές έλεγα να παω στο stockhouse του Plaisio στη Μεταμόρφωση....

Θέλω αν γίνετε αφου μαθω τι μπορεί να έχει χαλάσει να βρώ οτι μπορώ ποιο φθηνό από εκεί....Τώρα το ποσό που διαθέτω είναι συζητησιμο οσο λιγότερα γίνετε....

Στον τωρινό υπολ/στη είχα έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή, 600W τροφοδοτικό, καρτα γραφικών 8600gt...

Μπορώ να βρώ και ποια ακριβώς έχω/είχα αλλά δεν τα θυμάμαι αυτήν την στιγμή....

Ότι μπορείτε να κάνετε καλοδεχούμενο :)... Ευχαριστώ!

1)Για να ακριβολογούμε.Πεταξε σπιθα το φις του τροφοδοτικού ή ειδες σπιθα μεσα απο το εσωτερικό του.

Στην πρωτη περιπτωση αφερεις οσες περισότερες συσκευες που περνουν ρευμα απο την ιδια ασφαλεια του πινακα σου και προσπαθεις ξανα .Στη δευτερη το πας για επισκευη και πέταμα.

1)Για να ακριβολογούμε.Πεταξε σπιθα το φις του τροφοδοτικού ή ειδες σπιθα μεσα απο το εσωτερικό του.

Στην πρωτη περιπτωση αφερεις οσες περισότερες συσκευες που περνουν ρευμα απο την ιδια ασφαλεια του πινακα σου και προσπαθεις ξανα .Στη δευτερη το πας για επισκευη και πέταμα.

Από μέσα!! Όχι αστεία... :p

Καλησπέρα..

Πήρα το παρακάτω τροφοδοτικό:

Corsair Builder Series CX500 V2 500W PSU 80 + (CMPSU-500CXV2EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Κοίταξα να δώ αν βρω τίποτα που έχει καεί με την βοήθεια των pic του NoDsl...

Δεν βρήκα κάτι...έβαλα πάνω το psu και όλα μια χαρα :)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...

Τελικά με το θέμα του modem/router που έβαλα σε ενα post ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει...

Μία επιπλέον απορία ενώ το pc ήταν συνδεδεμένο με καλώδιο στο modem δεν έπιανα internet και έμπαινα με stickάκι...Για αυτό τι μπορεί να φταίει;;

Ξέρω, ξέρω σας κουράζω λίγο και ζητάω πολλά.. :)

Ευχαριστώ και πάλι!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.