JohnnybOlsi Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2011 Ύστερα από μια απόπειρα που έκανα να δοκιμάσω μια άλλη motherboard στο δικό μου pc, έβαλα ξανά τι δίκια μου και δεν μου δούλευε ούτε αυτή! Ενώ ανάβει το πράσινο λαμπάκι τις motherboard όταν το βάζω στην πρίζα και πατάω το Power για να άνοιξη δεν ανοίγει! Τι μπορεί να φταίει?:wall::wall:
JohnnybOlsi Νοέμβριος 2, 2011 Author #3 Νοέμβριος 2, 2011 Σωστά τα έχω σύνδεση φιλε μου γιατί την έχω ξαναβγάλει τι motherboard και ξέρω πως συνδέονται! Και για να είμαι σίγουρος ότι τα σύνδεσα σωστά κατέβασα και το manual τις mb αλλα όλες οι σύνδεσης ok!A! Και μια άλλη λεπτομέρεια, όταν κλείνω το τροφοδοτικό και το ξανά ανοίγω, δουλεύει για 1 δευτερόλεπτο περίπου το ανεμιστηράκι τις CPU αλλα μετά σταματάει!Έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο να κοιτάξω μήπως έχω κάνει λάθος?
wesker Νοέμβριος 2, 2011 #4 Νοέμβριος 2, 2011 Σύνδεσες σωστά τα 4/8pin και το 24pin να πατάνε τελείως; Μήπως παίζουν; Μήπως ελέω cable management κάνουν πουθενά καμιά περίεργη γωνία;
cyberdyne Νοέμβριος 2, 2011 #5 Νοέμβριος 2, 2011 Καποιο καλωδιακι στην κανει ή κατι δεν παταει καλα. Προτείνω λυσιμο και δεσιμο απο την αρχη με προσοχη και ενα clear cmos.
Mallibu Νοέμβριος 2, 2011 #7 Νοέμβριος 2, 2011 Κάτι παρόμοιο είχε τύχει σε εμένα ενώ έβαζα το προηγούμενο mobo μου. Ακούμπαγε μια βίδα σε ένα περίεργο σημείο και όταν άναβα το PC γύρναγε το CPU fan για 1-2 δευτερα και ξανακλείνε. Βγάλτην εντελώς απο το κουτί αν μπορείς και δοκίμασε μόνο με τα εντελώς βασικά πάνω. Ψάξε εξονυχιστικά μήπως έχει στραβώσει κάτι η κάπου γίνεται κάποια περίεργη επαφή. Επίσης αν δεν ανοίγει καθόλου μα καθόλου δοκίμασε με κατσαβίδι να ακουμπήσεις ταυτόχρονα τα 2 πινάκια του Power on στην μητρική,μπας και έχει πρόβλημα κανένα καλώδιο.ps. κάνε και ενα clear CMOS όπως σου πρότεινε ο φίλτατος cyberdyne (:fun:) . Επίσης βγάλε το καλώδιο της τροφοδοσίας απο το τροφοδοτικό,και πάτα το power on κρατημένο για 10-15 δευτερα
JohnnybOlsi Νοέμβριος 2, 2011 Author #8 Νοέμβριος 2, 2011 Τι είναι το cable management ρε παιδιά? Clear cmos κάνουμε βγάζοντας την μικρή μπαταρία τις motherboard για 1 λεπτό?(Αν δεν κάνω λάθος) Πάντως θα κάνω αυτό που μου λέτε θα δοκιμάσω να τι βγάλω τελείως και να την δοκιμάσω μονο με τα βασικά! Και ο θεός βοηθός!
cyberdyne Νοέμβριος 2, 2011 #9 Νοέμβριος 2, 2011 Στο manual της μητρικης σου θα περιγραφει ακριβως την διαδικασια που ακολουθεις για clear cmos. Λογικα θα υπαρχει ενα jumper που θα βραχυκυκλωσεις για και δυο secs αντι να βγαλεις την μπαταρια (παλια ετσι το καναμε... αλλα κ σημερα μπορεις να το κανεις για να εισαι σιγουρος! ).Cable managment=Τακτοποιηση καλωδιων. (γινεται κ ομορφο κ δεν ψαχνεσαι για τα καλωδιακια που ειπαμε πριν)
Stallone Νοέμβριος 3, 2011 #10 Νοέμβριος 3, 2011 Σωστά τα έχω σύνδεση φιλε μου γιατί την έχω ξαναβγάλει τι motherboard και ξέρω πως συνδέονται! Και για να είμαι σίγουρος ότι τα σύνδεσα σωστά κατέβασα και το manual τις mb αλλα όλες οι σύνδεσης ok!A! Και μια άλλη λεπτομέρεια, όταν κλείνω το τροφοδοτικό και το ξανά ανοίγω, δουλεύει για 1 δευτερόλεπτο περίπου το ανεμιστηράκι τις CPU αλλα μετά σταματάει!Έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο να κοιτάξω μήπως έχω κάνει λάθος?Αυτό το "δουλεύει 1 δευτερόλεπτο...." είναι βραχυκύκλωμα.1) Βάζοντας την μητρική τοποθέτησες ξανά τους απόστάτες; (στις βίδες που στερεώνεται η μητρική κάτι μονωτικές ροδέλες).2) Έλεγξε από πίσω από την μητρική μήπως ακουμπάει κάποια κόλληση (ακίδα) πάνω στο μεταλικό καπάκι του κουτιού.3) Έλεγξε μήπως από πίσω από την μητρική σου έχει πέσει κατά λάθος κάποια βίδα, σιδεράκι κτλ. και ακουμπάει στο κουτί.Για clear cmos:1) Αποσύνδεσε το καλώδιο του ρεύματος.2) Βγάλε την μπαταριούλα της μητρικής για 5 λεπτά (γιατί κρατάει μνήμη).3) Πάτησε 2-3 φορές το on-off του υπολογιστή για να αποφορτιστεί η μητρική.4) Βάλε ξανά την μπαταρία, σύνδεσε και το καλώδιο του ρεύματος.
JohnnybOlsi Νοέμβριος 4, 2011 Author #11 Νοέμβριος 4, 2011 Μάγκες λύθηκε το πρόβλημα τελικά άνοιξε! Έβγαλα και ξανά έβαλα τι motherboard και δούλεψε! Ευχαριστώ πολύ!:dance3:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.