Jump to content

Ερωτηση για κολλητηρι

TheoV

Recommended Posts

Καλησπερα εχω ενα λαπτοπ το οποιο μια φορτιζει μια οχι αφου εβγαλα μπαταρια και πηγα να το ξεκινησω ετσι διαπιστωσα οτι δεν ανοιγει παρα μονο εαν κονησω το βυσμα απο πισω αφου τσεκαρα και τον φορτιστη και ειδα πως ειναι οκ ηρθε η ωρα και ελυσα το λαπτοπ και διαπιστωσα οτι τελικα το dc jack ειναι χαλασμενο βρηκα ενα καινουριο απο ebay και το πηρα, κολλητηρι δεν εχω τι θα προτεινατε ? ακομη ποσα watt πρεπει να ναι? για τετοιες λεπτοδουλειες. ευχαριστω πολυ

Weller κολλητήρι 15W SP 15 L

Φτηνό, αξιόπιστο, και κάνεις μια χαρά την δουλειά που θες, και σου μένει και για άλλες ψιλοδουλειές αν ξαναχρειαστεί να κάνεις καμμιά μικροεπισκευή.

15w αρκετό? με το ζόρι θα λιώνει το καλαϊ :p Γνώμη μου είναι να αγοράσεις ένα 30 ή 50 watt να είσαι καλυμένος 4ever...

Ναι, ίσως χρειάζεται να το φυσάει με το πιστολάκι μαλλιών για να λιώνει το καλάι.

Σοβαρά μιλάμε τώρα ?

Μήπως χρειάζεται και 500W για να κολλήσει έναν απλό μικρό connector ?

Εγω δηλαδή με το SPI16 παλιότερα δηλαδή τι κόλλαγα ? Μπρίκια ?

οχι φιλε μου αναρωτηθηκα γιατι κατι ειχα διαβασει σε γειτονικο φορουμ σε παρομοια περιπτωση στο παραθετω

"Το προβλημα (και το μυστικο) με τις μητρικες, και όχι μονο, της Acer, είναι ότι χρησιμοποιει καλαι χωρις μολυβδο (leed-free), που σημαινει ότι απαιτειται πολλη μεγαλη θερμοκρασια για την αποκολληση των μερων της (430-460οC), οποτε δινουμε και τεραστια προσοχη για το overheating της μητρικης και την καταστροφη της. Ομως χρειαζομαστε σταθμο κολλησης για αυτές τις απαιτησεις (χωρις να χρειαζονται πολλα χρηματα όμως για την αποκτηση τους)."

Ναι, ίσως χρειάζεται να το φυσάει με το πιστολάκι μαλλιών για να λιώνει το καλάι.

Σοβαρά μιλάμε τώρα ?

Μήπως χρειάζεται και 500W για να κολλήσει έναν απλό μικρό connector ?

Εγω δηλαδή με το SPI16 παλιότερα δηλαδή τι κόλλαγα ? Μπρίκια ?

Βρε δε σου λέω ότι δεν θα κάνει τη δουλειά του...το θέμα είναι πως θα την κάνει, αν θα του σπάνε τα νεύρα, αν θα πρέπει να περιμένει κανά δεκάλεπτο μέχρι να πυρώσει η μύτη κτλ κτλ...εγώ προσωπικά έχω 30άρι και περιμένω να μου έρθει σύντομα 50αρι :)

Το Weller το 15άρι σε 1 λεπτό ήταν έτοιμο για χρήση.

Βύσμα τροφοδοσίας σε μητρική notebook κολλούσε εύκολα σε 15s με καλής ποιότητας solder.

Μια χαρά εύκολα θα αποκολλήσεις τον connector από την mobo με την βοήθεια μιας τρόμπας και λίγου καλάι.

Ή αν θα σηκώσει κανένα trace ή αν θα πάρει μαζί του κανένα ευαίσθητο component μέχρι να φιλοτιμηθεί να λιώσει το Pb-free solder...

30W είναι καλά για τις περισσότερες δουλειές. Άμα ψήνεσαι να φτάσεις στα 50-60 ευρώ παίρνεις τον κλασικό σταθμό της Hakko.

Παρατηρηση, το συγκεκριμενο 15αρι εχει πλακουτσωτη μυτη που ισως σε δυσκολεψει.. Θα προτεινα να βρεις ενα με μυτερη μυτη για να κανεις τη ζωη σου ευκολοτερη :) (edit: σαν αυτο που προτεινει ο vasi απο πανω - τωρα το ειδα :p )

Παντως εχω κανει ακριβως την ιδια δουλεια (μονο που εβαλα δυο καλωδια - δε βρηκα καπου τη θυρα του laptop μου να την αγορασω) με 60αρι χωρις προβλημα..

40αρι για να κανεις γρηγορα την κολληση και να μην υπερθερμανεις την γυρω περιοχη.τα 15αρια ειναι παιχνιδακια και μπορει ευκολα να γινει ψυχρη κολληση αφου δεν εισαι και γνωστης του αντικειμενου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.