psyber Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2011 Καλησπέρα!Μετά από συμβουλές φίλων του φόρουμ και ιδιαίτερα καθοδήγηση από τον Κοπρίτη, έφτιαξα και εγώ το πρώτο μου watercooling. Το ψυγείο που επιλέξαμε είναι το rs360 της xspc. Τοποθέτησα επάνω τρείς από αυτούς: hac.gr - Online Store, με την προοπτική να ελέχγονται με fan controller έτσι ώστε ο θόρυβος να είναι ανεκτός. Όντως έτσι έγινε, ωστόσο ακόμα και σε χαμηλές στροφές παράγουν ένα υψίτονο θόρυβο που με ενοχλεί. Ποιους θα προτείνατε για τριπλό ψυγειάκι. Δίνω μικρή προτεραιότητα στην ησυχία έναντι της απόδοσης. Ευχαριστώ προκαταβολικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 2, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2011 Το ψυγείο σου δε χρειάζεται απαραίτητα δυνατά πολύ φανς.Και αυτά που έβαλες είναι too much και ψιλο-περιττά!Βασικά αφού είσαι και με φαν controller μπορείς να πας σε Scythe Slip Stream 1900rpm.Για ακόμα πιο αθόρυβα αλλά και αποδοτικά αρκετά μπορείς να πας σε CoolerMaster SickleFlow ή Xigmatek XLF-F1256 ή τέλος σε διάφορα άλλα αν είσαι διατεθιμένος να πάρεις από εξωτεικό αλλά είναι περιττό για μένα.Με κάποιο από όλα αυτά θα είσαι πένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Νοέμβριος 2, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2011 ναι φίλε έχεις απόλυτο δίκιο, απλά αυτά είχα στην άκρη. τα slipstream που μου προτείνεις κάπως θορυβώδη δεν είναι; τα ultra kaze στις 1000 στροφες τα έχεις ακούσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
djkostas Νοέμβριος 2, 2011 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2011 τα slipstream που μου προτείνεις κάπως θορυβώδη δεν είναι; τα ultra kaze στις 1000 στροφες τα έχεις ακούσει;Έχω εγώ 3 slipstream. Σε max στροφές είναι αρκετά θορυβώδεις, αλλά στις 950 περίπου στροφές που τους ρίχνει το fan controller μου είναι πρακτικά αθόρυβοι! Αν θές και νούμερο θα έλεγα γύρω στα 14-15db! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Νοέμβριος 2, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2011 Το αυτό.Δλδ αφού θα είσαι με φαν controller δε σε νοιάζει μιας και θα είναι και πιο αθόρυβοι συγκριτικά με αυτούς που έχεις αρκετά αλλά και θα τους ανεβάζεις άμα θες μια στο τόσο για κανα bench και game.Οπότε σου κάνουν μια χαρά.Από κει και πέρα αν θες πιο αθόρυβους ακόμη πας στους άλλους που σου έδειξα.Τους Kaze δεν τους έχω χρησιμοποιήσει μιας και από νούμερα δε μου λένε τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Νοέμβριος 2, 2011 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2011 Gentle Typhoon 1850rpm και στο max ειναι πρακτικα αθόρυβοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Νοέμβριος 2, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2011 Σχετικά αθόρυβοι ανεμιστήρες με την απολύτως καλύτερη σχέση απόδοσης προς θόρυβο είναι οι Be-Quiet. Ακριβούτσικοι βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Νοέμβριος 4, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 Gentle Typhoon 1850rpm και στο max ειναι πρακτικα αθόρυβοιαπό απόδοση πως πάνε φίλε narta μιας και τους έχεις δοκιμάσει; επειδή σημερα θα ανεβω αθηνα γνωρίζει κανείς που μπορώ να τους βρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Νοέμβριος 4, 2011 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 [MENTION=743]psyber[/MENTION]Εχουν ενα απο τα καλυτερα static pressure σε ανεμιστηρες και ειναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ αθορυβοι. Για μενα ειναι best of the best ιδιως αν μιλαμε για υδροψυξη και ψυγεια με πυκνα fpi. Προτεινονται ανεπιφυλακτα, αν και ειναι σχετικα ακριβοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Νοέμβριος 4, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 μιλάμε για αυτούς εδώ; eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Νοέμβριος 4, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 28 db(A) και πρακτικά αθόρυβοι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Νοέμβριος 4, 2011 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 μιλάμε για αυτούς εδώ; eworld.com.gr Ο κόσμος της ΠληροφορικήςΝαι αυτοι28 db(A) και πρακτικά αθόρυβοι;Πρακτικα αθορυβοι ειναι. 28db ειναι πανω κατω ο θορυβος οταν καποιος ψυθιρίζει σε βιβλιοθηκη. Εκτος αν τον εχεις διπλα στο αυτι σου, δεν ενοχλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 4, 2011 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 Πολυμερε ο Φιλιππος εννοει πρακτικα αθορυβοι με τα δεδομενα φυσιολογικου αυτιου... δεν μιλαει στα δικα σου δεδομενα Κι παντως για normal καταστασεις ησυχους τους θεωρω ειναι ελαφρως πιο αβορυβοι και λιγο πιο αποδοτικοι απο τους κλασσικους CM R4 βεβαια απαξ και τοποθετηθουν πανω σε ψυγειο η χρεια του ηχου τους αλλαζει οπως και να χει και το μοτερ ακουγεται απο κοντα, αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση ενοχλητικοι. ειδικα εαν λαβεις υποψιν οτι εχουν και πολυ καλη παροχη και πιεση. Για ακομα πιο αθορυβη λυση παντως και σαφως επαρκη για λεπτα/μεσαια ψυγεια παιζουν κι οι αντιστοιχοι στα 1450rpm μπορει στα χαρτια να μην μοιαζουν τπτ ιδιαιτερο αλλα στην πραξη ειναι ενας πολυ καλης ποιοτητας αθορυβος ανεμιστηρας με ικανοποιητικη ροη για τον θορυβο που παραγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Νοέμβριος 4, 2011 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 θα συμφωνησω και γω για τους GT αλλα οι 1850 αθορυβοι δεν ειναι. Ειναι πολυ πιο ησυχοι απο αντιστοιχους ανεμιστηρες στις 1800-1900 rpm αλλα το φυσημα ακουγεται. Με κοντρολλερ παντως θα εισαι μια χαρα, εμενα η μητρικη τους ριχνει στις 1200-1300 και εκει πραγματικα δεν ακουγεται τιποτα. Φυσικα , ειναι τελειως υποκειμενικο το θεμα της φασαριας Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Νοέμβριος 4, 2011 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 cythe Gentle Typhoon Fan 1450 rpm αμα παρεις αυτους ,και τους ριξεις λιγο στις 100 στροφες τοτε ειναι αθορυβοι τελειως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Νοέμβριος 4, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 ναι κάπου είχα βρει ενα chart στο οποίο ανέλυε ποσο θόρυβο παράγουν ανα συγκεκριμένες στροφές. λέω να πάω στους 1850 αφ'ενός γιατί είναι στην ίδια τιμή, αφετέρου γιατί ξεκινάνε να λειτουργούν σε πολύ λίγα βολτ, οποτε με το controller θα είμαι κομπλέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Νοέμβριος 4, 2011 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2011 Πολυμερε ο Φιλιππος εννοει πρακτικα αθορυβοι με τα δεδομενα φυσιολογικου αυτιου...δεν μιλαει στα δικα σου δεδομενα Τα αφύσικα αυτιά μου προτιμάνε κάτι τέτοιο το οποίο δε θα χρειαστεί και να του ελαττώσεις τις στροφές. Τα μεγέθη εδώ δεν είναι γραμμικά αλλά λογαριθμικά και μια μικρή μείωση στροφών οδηγεί σε σημαντικές απώλειες ροής και πίεσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.