Jump to content

6950 Crossfire VS GTX 590

Rez7nor

Recommended Posts

Καλά ότι να'ναι ρε συ!!!Δεν καταλαβαίνεις ή το πας αλλού μόνος σου.

Ρε συ πες τι γνώμη σου και ότι θέλεις και δε με απασχολεί καθόλου.

Αλλά τι κάνεις quote το μνμ μου???Τι σχέση έχει με αυτά που λες???

Και λες ότι και καλά δε συμφωνείς με αυτά που λέω.Δλδ σε τι από αυτά που είπα δε συμφώνησες και το έκανες quote που μετά απάντησες?Αφού αυτά που είπες δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπα!!!

Πως λες ότι διαφωνείς σε αυτά που λεω αφού η απάντηση σου είναι άσχετη με αυτά που είπα!!!

Ότι να΄ναι!

Παρουσιασες τους λογους για τους οποιους προτιμας 2χ69χχ, γιαυτο εκανα quote το μυνημα σου, ωστε να "συμπληρωσω" αν θελεις καποια πραγματα.

Το σωστο οταν αναφερομαστε σε ορισμενες λυσεις ειναι να παραθετουμε Ολα τα στοιχεια, θετικα Και αρνητικα, κατι που δεν εκανες και γενικα βλεπω πως σπανια καποιος το κανει οταν θελει να "περασει" η δικια του αποψη.

Ελπιζω τωρα να καταλαβες γιατι εκανα quote οσα ειπες.

Φιλε servo1980, στο νημα δεν τεθηκε θεμα καταναλωσης-θορυβου-4slots. Τα παιδια και εγω απαντησαμε στο τι συμφερει καλυτερα τον rez7nor μιας κ τον εδιαφερουν οι επιδοσεις.

Μπορω κι εγω ομως να σου πω το εξης:

1) Τιμη gtx590: 689euros Gigabyte GeForce GTX590 3GB | Skroutz.gr

2) Τιμη 6970: 317euros Sapphire Radeon HD6970 2GB (21187-00-40R) | Skroutz.gr

3) Τιμη 6950: 224euros Asus Radeon HD 6950 2GB | Skroutz.gr

Δηλαδη στην τιμη της 590 παιρνεις 2 6970 ή 3 6950 και παιρνεις κ ρεστα...

Ο Venom7 δεν εχει καμια αναγκη να κανει κανενα flame...

I rest my case...

Το flame το αναφερα γιατι και οι 2 εισαστε με AMD καρτες, και εσυ ειδικα εχεις ολοκληρο logo της AMD...Οποτε εφοσον αναφερε εσενα οταν μιλουσε μαζι μου δεν το βλεπω πολυ τραβηγμενο αυτο που ειπα.

Οσο για τα αλλα γιατι οχι ASUS GTX 590 στα 617ε πχ ?

ΥΓ : Ο φιλος ρωτησε ποιος συνδιασμος ειναι καλυτερος, δεν ρωτησε αποκλειστικα σε θεμα επιδοσεων, εκτος αν το διαβασα λαθος.

[MENTION=21733]Servo1980[/MENTION]

Έχουν περάσει ένα σωρό κάρτες από τα χέρια μου και από τους μεν αλλά και από τους δε και δεν είμαι μονόπλευρος.Αλλά σαν καινούριος δεν ξέρες.Αλλά χωρίς να ξέρεις τουλ. να μην λες.Καλύτερα ρώτα.

Υπάρχουν θετικά και αρνητικά και για τις δύο.

Για μένα όμως για πολλούς και ευνόητους λόγους καλύτερα 69χ0x2.

Τέλος για μένα!

Κοιτα η καλυτερες επιλογες για εμενα ειναι:

1) 2Χ6950 reference για ξεκλειδωμα σε 6970. Φοβερο v4m.

2) 2X580 μεταχειρα και κορυφαιες επιδοσεις.

Ειχα καρτες κ απο τις 2 εταιριες. Αυτες που χαρηκα πιο πολυ ηταν η ati9600xt και η nvidiaGTS250.

Ομως πραγματικα λατρευω την 6950 μου που την ξεκλειδωσα κιολας. Με 250ευρα πριν 8 μηνες καθαρισα.

Φοβερη θεωρω την gtx570 που καναν και τα παιδια του thelab review.

Aν μας πει το παληκαρι ποσα ευρω διαθετει και τι ακριβως θελει να πετυχει, τοτε ισως του δωσουμε μια καλυτερη αποψη. Εχει ηδη 2Χ6950 αν διαβασα καλα. Μονο με 580sli θα δει αρκετη διαφορα.

Κρινω με βαση οσα διαβαζω φιλε Venom7 και σιγουρα δεν μπορω να γυριζω γυρω γυρω και να ρωταω αν εισαι ατομο που αρχιζει flames η οχι. Εγω απλα ειδα πως αναφερες τα θετικα 2 καρτων και κανενα απο τα αρνητικα τους και βαση αυτου σχολιασα.

Θα ηθελα την γνωμη σας τι ειναι καλυτερο απο τα 2 για 27'' και αναλυση 2560X1440 :)

Καλυτερο ειναι να παρεις 69X0 λόγω οτι τα 2gb vram στην αναλυση που θες ειναι απαραιτητα.

(πωπω το ξεφτιλισαμε... :p:tomato:)

εγω θα πηγαινα σε 2 χ6950 για το λογο οτι θα ειναι πιο φθηνα να τις αγορασεις

και θα σε καλυψουν πληρως

δεν εχεις να ζηλεψεις τπτ απο μια 590 και θα κανεις και την δουλεια σου!

Έπειδη έχω 2 GTX 590 να γνωρίζετε τα εξής:

Στα θετικά

1)Δεν τίθεται θέμα microsluttering σε κανένα game που έχει δοκιμαστεί.

2)Αθορυβες

3)Δεν χρειάζεσαι μητρική που να υποστηρίζει tri or quad SLI

4)Θεαματικά βελτιωμένο scaling (για την μια 590 μιλαω) με τους τελευταίους drivers απο την Νvidia οπότε πολύ απλά μην συγκρίνετε τα results στα διάφορα reviews που έγιναν με αρκετά ανώριμους drivers θα ελεγα

5)Κατανάλωση

6)Θερμοκρασίες (δουλεύουν αρκετά κρύες και με ελάχιστη ταση 0.913v στον πυρήνα)

7)Nvidia Surround Gaming με 1 κάρτα

Στα αρνητικά

1)Τιμή

2)Δεν υπάρχουν περιθώρια για overclocking παρα μόνο ενα 10% περίπου

3)Επιδόσεις GTX-570 SLI και όχι GTX-580SLI λόγω πολύ χαμηλότερων ρολογιών

4)Για 2 κάρτες 590, τo quad SLI scaling θέλει δουλειά μιας και στα περισσότερα games το gpu usage παίζει μεταξύ 60-70% (Μονο στο Battlefield 3 έχω δει usage της τάξης του 99% στο singleplayer και 80%+ στο multi)

Προβλήματα που έχουν ακουστεί στο παρελθόν για 590 που ανατινάζονται δεν υφίστανται όπως δεν υφίσταται και το overclocking στις κάρτες που πλέον είναι κλειδώμενες (για θέματα αύξησης τάσης) τόσο σε επίπεδο driver όσο και σε hardware επίπεδο

Έπειδη έχω 2 GTX 590 να γνωρίζετε τα εξής:

Στα θετικά

1)Δεν τίθεται θέμα microsluttering σε κανένα game που έχει δοκιμαστεί.

2)Αθορυβες

3)Δεν χρειάζεσαι μητρική που να υποστηρίζει tri or quad SLI

4)Θεαματικά βελτιωμένο scaling (για την μια 590 μιλαω) με τους τελευταίους drivers απο την Νvidia οπότε πολύ απλά μην συγκρίνετε τα results στα διάφορα reviews που έγιναν με αρκετά ανώριμους drivers θα ελεγα

5)Κατανάλωση

6)Θερμοκρασίες (δουλεύουν αρκετά κρύες και με ελάχιστη ταση 0.913v στον πυρήνα)

7)Nvidia Surround Gaming με 1 κάρτα

Στα αρνητικά

1)Τιμή

2)Δεν υπάρχουν περιθώρια για overclocking παρα μόνο ενα 10% περίπου

3)Επιδόσεις GTX-570 SLI και όχι GTX-580SLI λόγω πολύ χαμηλότερων ρολογιών

4)Για 2 κάρτες 590, τo quad SLI scaling θέλει δουλειά μιας και στα περισσότερα games το gpu usage παίζει μεταξύ 60-70% (Μονο στο Battlefield 3 έχω δει usage της τάξης του 99% στο singleplayer και 80%+ στο multi)

Προβλήματα που έχουν ακουστεί στο παρελθόν για 590 που ανατινάζονται δεν υφίστανται όπως δεν υφίσταται και το overclocking στις κάρτες που πλέον είναι κλειδώμενες (για θέματα αύξησης τάσης) τόσο σε επίπεδο driver όσο και σε hardware επίπεδο

ωστόσο το quad SLI scaling δεν με έχει πείσει και δεν νομίζω να υφίσταται λόγος να κρατάω 2 κάρτες μόνο για τα benches μιας και σε όλα τα παιχνίδια ακίμα και με 1 κάρτα έχω 60+ fps με όλα τα settings στα μαξ

Είχες γράψει......

Καλήμερα αν δεν βιάζεσαι καλύτερα να περιμένεις λιγάκι.

Αυτή η κλασσική ατάκα που είπα και εγώ τώρα με εκνευρίζει και μένα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσχυει. Nvidia και ΑΤΙ δεν εχουν βγάλει νέα chip pci express high end αρκετό καιρό.

για να πάρεις την 7970 για παράδειγμα θα πρέπει να περιμένεις μέχρι και καλοκαίρι του επόμενου έτους! Η ATI λέει αρχές του έτους αλλά δεν ξέρεις πότε ακριβώς άμα είναι γενάρης φλεβάρης.. η NVIDIA λέει για τις καινούριες τις 2 μήνες μετά την ATI + το ότι το top μοντέλο τις θα είναι 7870 αν θυμάμαι καλά και έτσι όπως πήγαν και τα πράματα μην μας κάνει καμιά νύλα η AMD και είναι ακόμα χειρότερες οι καινούριες από τις παλιές :sick:

Σύμφωνα με το ολόφρεσκο review του Anandtech με τους τελευταίους drivers http://www.anandtech.com/show/5048/evgas-geforce-gtx-560-ti-2win-the-raw-power-of-two-gpus/3:

- Η κατανάλωση και ο θόρυβος 2x 6950 είναι κατά τι μικρότερη από μια 590

- Οι επιδόσεις τους είναι κοντά σε 2x 570 σε SLI (εκεί που βρίσκεται και η 590)

Οπότε αν έχεις ήδη τις 6950 δεν κερδίζεις τίποτε να τις δώσεις για την 590 εκτός να κάνεις CUDA programming και θες το να χρησιμοποιήσεις το NVidia SDK.

για να πάρεις την 7970 για παράδειγμα θα πρέπει να περιμένεις μέχρι και καλοκαίρι του επόμενου έτους! Η ATI λέει αρχές του έτους αλλά δεν ξέρεις πότε ακριβώς άμα είναι γενάρης φλεβάρης.. η NVIDIA λέει για τις καινούριες τις 2 μήνες μετά την ATI + το ότι το top μοντέλο τις θα είναι 7870 αν θυμάμαι καλά και έτσι όπως πήγαν και τα πράματα μην μας κάνει καμιά νύλα η AMD και είναι ακόμα χειρότερες οι καινούριες από τις παλιές

Σύμφωνα με τα νέα που παίζουν οι 7870 ήδη είναι σε παραγωγη και θα βγουν μαζικά για τα Χριστούγενα. Από ότι έχω διαβάσει οι 7870 είναι die shrink της 6970 στο low power process της TMSC, οπότε λογικά θα έχουν ελαφρά καλύτερες επιδόσεις με αρκετά μειωμένη κατανάλωση. Η 79ΧΧ σειρά είναι άλλο καπέλο μια και θα είνια βασισμένη σε εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική για HPC εφαρμογές. Το πως θα αποδίδουν σαν κάρτες γραφικών όμως είναι άγνωστο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.