Jump to content

Βοηθεια με ροοστατες!

redbighunter

Recommended Posts

θελω να παρεμβαλω αναμεσα σε ανεμιστηρες εναν ροοστατη ο οποιος να μπορει να διαχειριστει 150 watt στο συνολο !αλλα δεν ξερω στα ohm θα πρεπει να ειναι!

Tέτοιας ισχύος ροοστάτη , αν βρεις , θα θερμαίνεται πολύ όταν φορτωθεί με αρκετή ισχύ , θα έχει περιορισμένο control range και θα είναι πιθανότατα ακριβότερος από ένα απλό fan controller. Αν θέλεις να ασχοληθείς με κυκλώματα υπάρχουν πολλά στο νετ για fan control - δες www.pcbheaven.gr

θελω να παρεμβαλω αναμεσα σε ανεμιστηρες εναν ροοστατη ο οποιος να μπορει να διαχειριστει 50 watt στο συνολο !αλλα δεν ξερω στα ohm θα πρεπει να ειναι!

Είσαι σε λάθος ενότητα

Sidewinder 50 Watt Rheostat - Sleeved! ακριβό αλλά αντέχει !!!

Είσαι σε λάθος ενότητα

Sidewinder 50 Watt Rheostat - Sleeved! ακριβό αλλά αντέχει !!!

εστηλα email και μου ειπαν οτι τον σταματησαν!

edit: παντως μου ειπαν ποιο μοντελο ειναι! OHMITE RJS6R0E http://www.ohmite.com/catalog/pdf/rheostats_wirewound.pdf

εδω εισαι...

ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ

Με ενα 10αρικο εκανες δουλεια....

πρωτα πρωτα τα ειχα δει τα συγκεκριμενα αλλα αυτο που εχουν στο sidewinders ειναι στα 6 ohm ενω αυτο που μου προτινεις εσυ ειναι στα 300 ohm!

και γενικα οποιος μπορει να απαντησει... τι διαφορα εχει απο τα 6 ohm στα 300 ohm?

εχω βρει και με: 5 ohm http://www.ebay.co.uk/itm/50-Watt-5-Ohm-Ceramic-Disk-Variable-Resistor-Rheostat-/260873988920?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbd4d2b38

και με 10 ohm http://www.ebay.co.uk/itm/50-Watt-10-Ohm-Ceramic-Disk-Variable-Resistor-Rheostat-/260873178862?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbd40ceee

Αν δεν κανω λαθος η μονη διαφορα (στη πραξη) θα ειναι το ποσο ευαισθητο θα ειναι το pot στις εντολες που θα του δεινεις.Δηλαδη το ποσο θα πρεπει να γυρνας το "μαρκουτσακι" του για να ριξεις πχ 30%.

Αυτη νομιζω ειναι η διαφορα.Ας με διορθωσει καποιος που ξερει καλυτερα.:p

EDIT:Παρε αυτο που λες στο link με τα 5ohm

Μπες εδώ Rheostats , διάβασε προσεκτικά και θα λυθούν οι απορίες σου. Επίσης αν ψαξεις τις υποενότητες του site θα βρεις πολλά σχετικά με fan control.

ωραιο αλλα με μπερδεψε! δλδ εγω που θελω εναν ροοστατη για να κοντρολαρω 3 delta Delta 120x38mm PFB1212UHE Ultra Extreme 256 CFM Super High Speed Case Fan - Sleeved Products Model: PFB1212UHE [PFB1212UHE] : Performance-PCs.com, ... sleeve it and they will come ποιον ροοστατη χρειαζομαι?

στο αρχικο μου ποστ εκανα λαθος και αντι να προσθεσω τα watt και των 3 delta, εβαλα μονο του ενος! εξου και τα 50 watt! 48 τραβαει ο ενας ομως!

Τόσο ισχυροί ανεμιστήρες μάλλον μόνο σε ιδιοκατασκευή - δεν ξέρω προσωπικά αν κυκλοφορεί κάτι στην αγορά - και πιθανότατα μόνο pwm λόγω των απωλειών του voltage regulation. Αν υπάρχουν με 4pin ( pwm mode ) τα πράγματα γίνονται πιο ευκολα και πιο πρακτικά αν αποφασίσεις να φτιάξεις μόνος σου controller.

Τόσο ισχυροί ανεμιστήρες μάλλον μόνο σε ιδιοκατασκευή - δεν ξέρω προσωπικά αν κυκλοφορεί κάτι στην αγορά - και πιθανότατα μόνο pwm λόγω των απωλειών του voltage regulation. Αν υπάρχουν με 4pin ( pwm mode ) τα πράγματα γίνονται πιο ευκολα και πιο πρακτικά αν αποφασίσεις να φτιάξεις μόνος σου controller.

ναι να το φτιαξω μονος μου αλλα πως? δεν εχω ιδεα απο αυτα!

Τότε , αν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να μάθεις περί αντιστάσεων , τρανζίστορ και λοιπών , θα πρέπει να απευθυνθείς σε κανένα φίλο που να κατέχει ή κανένα ηλεκτρονικό. Αν θελήσεις να ασχοληθείς , θα πρέπει πρώτα να μελετήσεις τα παραπάνω , να δείς κάποια πράγματα στο νετ σχετικά με τέτοιου είδους κυκλώματα και να αποκτήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό - κολλητήρι , καλάι , πλακέτα δοκιμών για να τεστάρεις τα κυκλώματα πρίν την κατασκευή , κατσαβίδια και λοιπά εργαλεία. Πάντα όμως πριν την πράξη προηγείται η θεωρία.

Τότε , αν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να μάθεις περί αντιστάσεων , τρανζίστορ και λοιπών , θα πρέπει να απευθυνθείς σε κανένα φίλο που να κατέχει ή κανένα ηλεκτρονικό. Αν θελήσεις να ασχοληθείς , θα πρέπει πρώτα να μελετήσεις τα παραπάνω , να δείς κάποια πράγματα στο νετ σχετικά με τέτοιου είδους κυκλώματα και να αποκτήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό - κολλητήρι , καλάι , πλακέτα δοκιμών για να τεστάρεις τα κυκλώματα πρίν την κατασκευή , κατσαβίδια και λοιπά εργαλεία. Πάντα όμως πριν την πράξη προηγείται η θεωρία.

ολα τα εργαλια υπαρχουν! (εκτος της πλακέτας δοκιμών)

Αν δεν έχεις αγοράσει τους ανεμιστήρες και υπάρχουν σε 4pin (pwm) έκδοση ένα πολύ καλό κύκλωμα είναι αυτό High Frequency PWM Fan Controller και έχεις ρεγουλα από περίπου 0%-98% ( όχι 100% λόγω περιορισμού του 555 ) συν το γεγονός ότι το tach signal δεν χάνεται. Αν τους έχεις σε 3pin και δεν σε νοιάζει το να βλέπεις rpm τότε έχεις περισσότερες επιλογές σε low freq pwm κυκλώματα στο ίδιο site ή στο άλλο που σου έδειξα πριν. Αν θες και στροφές τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί το voltage regulation που απαιτείται με 50W σημαίνει μεγάλη ψύκτρα που θα ζεσταίνεται και περιορισμένο range - ανάλογα τον ανεμιστήρα από 5-10.8V περίπου. Τα 12V δεν θα τα πιάσεις με αυτά τα απλά κυκλώματα λόγω των απωλειών πάνω στο τρανζίστορ οδήγησης.

Ρίξε μια ματιά στα κυκλώματα και αποφάσισε τί θέλεις και αν μπορώ να σε βοηθήσω , εδώ είμαι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.