Jump to content

Επιλογη Ανεμιστηρα για case

stavroslam

Recommended Posts

στους επανω βαζεις αερα στο κουτι ή τον βγαζεις?

Βγάζω, γιατί ο θερμός αέρας πάει πάντα πάνω. ;)

Όσο για το κόστος που αναφέρθηκε λίγο πιο πριν, εγώ έβαλα Coolermaster SI-2 πάνω με 1200 rpm και 26dba (19-20dba λέει η Coolermaster αλλα παραμύθια). Ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος καθώς έχω περισσότερη ησυχία, περισσότερο cfm και με κόστος; 3 ευρώ ο ένας. Υπάρχουν πάντως πολλές λύσεις που δεν ειναι κοστοβόρες και δίνουν καλύτερα αποτελέσματα από τα μέτρια (ως προς τον θόρυβο) fans που δίνει η Coolermaster στο HAF. (edited)

Απλά να κάνω μια διόρθωση,ναι μεν δεν είναι αθροιστικός αλλά άμα στο παράδειγμά σου έχεις 36db τότε ναι μεν δε θα έχεις 4x36 αλλά θα έχεις παραπάνω θόρυβο από 36db στάνταρ.Οπότε και βέβαια σημαίνει ότι θα έχεις παραπάνω θόρυβο αλλά όχι αναλογικά 1-1.

Ναι, σωστά. Αλλά η αύξηση ειναι αμελητέα. Τόσο αμελητέα που δεν επηρεάζει καθόλου.

Απλά να κάνω μια διόρθωση,ναι μεν δεν είναι αθροιστικός αλλά άμα στο παράδειγμά σου έχεις 36db τότε ναι μεν δε θα έχεις 4x36 αλλά θα έχεις παραπάνω θόρυβο από 36db στάνταρ.Οπότε και βέβαια σημαίνει ότι θα έχεις παραπάνω θόρυβο αλλά όχι αναλογικά 1-1.

Edit

Εσύ τι χρώμα θα προτιμούσες τα fans?Πέρα από μαύρο.Επίσης έχεις σκοπό να μπουν σε κανα fan controller ή όχι και θες να είναι αθόρυβοι γενικά?

χρωμα θα πρωτιμουσα μπλε αν και δεν με χαλαει να μην υπαρχει το χρωμα.fan controler εχω τον eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

Το πρόβλημά σου είναι αθροιστικό. Ο μπροστινός ανεμιστήρας εμποδίζεται λίγο από το κουτί των σκληρών δίσκων οπότε, αν προσθέσεις και την αφαίρεση του πλαϊνού, ελάχιστος δροσερός αέρας φτάνει στους ανεμιστήρες της GPU...αυτοί φυσούν τον θερμό αέρα της GPU + τον ήδη ζεστό που υπάρχει μέσα στο κουτί προς τα πάνω...τελικά ο θερμός δεν μπορεί να διαφύγει γρήγορα (έχεις αφαιρέσει και τον επάνω που έσπρωχνε προς τα έξω) και προσπαθεί μόνος του ο 140άρης να κάνει δουλειά. Άσε που η TRUE τελικά ψύχει με τον θερμό αέρα που στροβιλίζεται εκεί πάνω και συσσωρεύει κι αυτή την ροή της στον έρημο τον 140άρη.

Αυτό που θα έκανα προσωπικά είναι ν' αλλάξω τον πίσω + να βάλω έναν ακόμα 120άρη να φυσάει από μπροστά. Εξακολουθώ αν πιστέυω όμως πως θα έπρεπε να συνδέσεις τους ανεμιστήρες που έχεις αφαιρέσει. Αν προσθέσεις 4 μικρούς στο πλαϊνό, θα χρειαστείς και 2 στο επάνω μέρος. Βάλε πόσους τελικά ανεμιστήρες θ' αλλάξεις και σκέψου αν συμφέρει η όλη ιστορία.

αυτο ειναι το προβλημα μου.οτι ανακυκλωνεται ο ζεστος αερας μεσα χωρις να προλαβαινει να βγαινει.εμπρος ελεγα να αλλαξω τον μαμισιο 230αρη με καποιον με μεγαλυτερη ροη ωστε να φερνω κρυο αερα,το ιδιο και στο πλαι με 230αρη αλλιως 120αρη,και πισω παλι 140 με μεγαλη ροη ωστε να βγαζει τον αερα και 120αρη αλλιωσ 230αρη πανω να βγαζει.fan controler εχω ωστε να παιξω με τισ αναλογες στροφες αλλα προσπαθω και θελω οσο πιο ησυχουσ γινεται.πολλα ζηταω το ξερω.ολα τα θελω.απλα να βγαλω καποιο αξιολογο setup ωστε πανω απο ολα να φευγει ο καυτος αερας που εχω τωρα μεσα.καλη κυκλοφορια με το δυνατοτερο λιγοτερο θορυβο...

αυτο ειναι το προβλημα μου.οτι ανακυκλωνεται ο ζεστος αερας μεσα χωρις να προλαβαινει να βγαινει.εμπρος ελεγα να αλλαξω τον μαμισιο 230αρη με καποιον με μεγαλυτερη ροη ωστε να φερνω κρυο αερα,το ιδιο και στο πλαι με 230αρη αλλιως 120αρη,και πισω παλι 140 με μεγαλη ροη ωστε να βγαζει τον αερα και 120αρη αλλιωσ 230αρη πανω να βγαζει.fan controler εχω ωστε να παιξω με τισ αναλογες στροφες αλλα προσπαθω και θελω οσο πιο ησυχουσ γινεται.πολλα ζηταω το ξερω.ολα τα θελω.απλα να βγαλω καποιο αξιολογο setup ωστε πανω απο ολα να φευγει ο καυτος αερας που εχω τωρα μεσα.καλη κυκλοφορια με το δυνατοτερο λιγοτερο θορυβο...

Απλά να πω (μήπως και σε βοηθήσω στην επιλογή της ιδανικής λύσης) πως είχα παρόμοιο ζήτημα κι εγώ με το HAF όπως εσύ (κυρίως με το θόρυβο, αλλά έψαξα για λύση που να προσφέρει και περισσότερο αέρα σε συνδυασμό με το λιγότερο θόρυβο).

Θεωρώ πως η λύση των 4x120mm στο πλάι και 3x120mm πάνω πως ειναι η χρυσή τομή σε θέμα θόρυβος/cfm. Το θέμα "κόστος" βέβαια, εξαρτάται απο την επιλογή των fans.

Απο κει και πέρα, άκου και τις απόψεις των άλλων παιδιών και κατέληξε στο τι βολεύει εσένα. :)

Τότε μπορείς να πας και στους scythe slip stream 120,που είναι και ποολύ δυνατοί και με πολύ καλό cfm.Τους κουμπώνεις κα άμα είναι και στο fan controller και είσαι πένα.Εκτός αν θες να τους κουμπώσεις στη μητρική και από bios άμα έχεις επιλογή να ρυθμίσεις ένταση,όπου είναι σχεδόν το ίδιο.

Τότε μπορείς να πας και στους scythe slip stream 120,που είναι και ποολύ δυνατοί και με πολύ καλό cfm.Τους κουμπώνεις κα άμα είναι και στο fan controller και είσαι πένα.Εκτός αν θες να τους κουμπώσεις στη μητρική και από bios άμα έχεις επιλογή να ρυθμίσεις ένταση,όπου είναι σχεδόν το ίδιο.

Καλή περίπτωση ο συγκεκριμένος. Bέβαια τα 110cfm ειναι μεγάλο παραμύθι, αλλα και τα 78 που βγάζει πραγματικά ειναι πολύ καλα ειδικά με μόλις 40dba, που δεν ειναι και λίγα αλλα για τέτοιο cfm ειναι ανεκτά. Αλλωστε μπορει να τον χαμηλώσει όπως λες και να ειναι αρχηγος. Στις 1300 rpm's με 26dba θόρυβο ειναι τζάμι! Αλλα έχει 9 ευρώ ο ένας. Αν δώσει για 4 + 2 ή 3 πάνω.. 65 ευρώ.. τότε μήπως ειναι καλύτερα να βάλει μια Corsair H70 στο cpu. ;)

και κατι ακομα.βγαζοντας τον 120αρη του cpu απο την μιτρικη μηπως το βλεπει σαν βλαβη και δεν ξεκιναει ο υπολογιστης?τι κανω σε αυτη την περιπτωση?γιατι νομιζω η gigabyte το εχει αυτο το θεμα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.