Jump to content

Επιλογη Ανεμιστηρα για case

stavroslam

Recommended Posts

Καλημερα.θα ηθελα την βοηθεια σας για επιλογη ανεμηστηρα για case cm haf 932.Εχω το συστημα τησ υπογραφης μου και θα ηθελα να αλαξω τους ανεμηστηρες για να πετυχω καλυτερη ροη αερα στο κουτι και καλυτερη ψυξη και αποδωση οσο ποιο δηνατον λιγοτερο αθορυβο γινεται αλλα να εχει και καλο cmf ροη αερα.εχω επισης και Aerocool Touch 2000 Fan Controller LCD Panel.θα ηθελα να μου πειτε ποιον και τι μεγεθος ανεμιστηρα να βαλω και που για να πετυχω το καλυτερο δυνατο!!! :hmm:

Από τους καλύτερους ανεμιστήρες που έβαλα στο HAF-932 του βαφτιστήρι μου ήταν αυτός. Και μάλιστα με πολύ καλό λόγο απόδοσης προς θόρυβο.

Υπ' όψη ότι βγαίνει και σε άλλα χρώματα.

Γιατι δεν βαζεις για exhaust καποιον Scythe 38mm @1000RPM?

γιατι το case coolermaster haf 932 παιρνει μονο 140 πισω και δεν εχει αναμονες για αλλα μεγεθη.και πιστευω πωσ με 140 θα εχω μεγαλυτερη αποβολη αερα.νομιζω.

γιατι το case coolermaster haf 932 παιρνει μονο 140 πισω και δεν εχει αναμονες για αλλα μεγεθη.και πιστευω πωσ με 140 θα εχω μεγαλυτερη αποβολη αερα.νομιζω.

μονο 140αρι ε?

Τοσο δυσκολο τους ηταν να κανουν αλλες 4 τρυπες?

Α και 38mm 120 fan > 25mm 140 fan.

μονο 140αρι ε?

Τοσο δυσκολο τους ηταν να κανουν αλλες 4 τρυπες?

Α και 38mm 120 fan > 25mm 140 fan.

38mm=120 ? λεω και εγω τοσο μικρο τι να το κανω :tomato: χαχα.τωρα το ειδα και παιρνει και 120 τελικα!!!και στο πλαι καλυτερη αποδωση εχει ο 120 η 230?

Για πίσω προτείνω αυτόν (ΗΑF έχω κι εγώ).

Eίναι δυνατός γενικά και ήσυχος (καλά τα νούμερα που λέει ο κατασκευαστής μονο κατ'εκτίμηση δέξου τα).

Για πλαϊνό εγώ θα πρότεινα 4x120mm ΗΣΥΧΟΥΣ. Θα έχεις περισσότερο CFM απο τον 23άρη που θες και με λιγότερο θόρυβο αν κάνεις σωστή επιλογή.

Φιλικά.

Για πίσω προτείνω αυτόν (ΗΑF έχω κι εγώ).

Eίναι δυνατός γενικά και ήσυχος (καλά τα νούμερα που λέει ο κατασκευαστής μονο κατ'εκτίμηση δέξου τα).

Για πλαϊνό εγώ θα πρότεινα 4x120mm ΗΣΥΧΟΥΣ. Θα έχεις περισσότερο CFM απο τον 23άρη που θες και με λιγότερο θόρυβο αν κάνεις σωστή επιλογή.

Φιλικά.

πολυ σωστος και πολυ καλος!!!τι μου πρωτεινεις για 4χ120αρηδες στο πλαι?ευχαριστω..

Η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει καμία αλλαγή ανεμιστήρων. Κάνε την εξής δοκιμή: άνοιξε το πλαϊνό καπάκι και δες αν θα παρατηρήσεις διφορά στις θερμοκρασίες. Στο δικό μου η διαφορά είναι ελάχιστη και δεν δικαιολογεί αλλαγή ανεμιστήρων.

Η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει καμία αλλαγή ανεμιστήρων. Κάνε την εξής δοκιμή: άνοιξε το πλαϊνό καπάκι και δες αν θα παρατηρήσεις διφορά στις θερμοκρασίες. Στο δικό μου η διαφορά είναι ελάχιστη και δεν δικαιολογεί αλλαγή ανεμιστήρων.

αφαιρεσα για αρχη τους stock 230ρηδες πανω και στο πλαι γιατι μονο θορυβο εκαναν και αερα καθολου.στην συνεχεια εβαλα ψυχτρα στην 6970 εμποριου στην οποια εχει 3 ανεμηστηρες με συνεπεια ολη η θερμοτητα να μου μενει μεσα στο case και ο πισω ανεμηστηρας να μην ειναι επαρκης να την βγαζει εκτος.οποτε απο εκει ξεκινησε η σκεψη μου να αλλαξω ανεμηστηρα ωστε να εχω καλυτερη κυκλοφορια αερα στο κουτι και 8ερμοκρασιες...

Εξαρτάται αν θα τους έχεις full speed ή θα τους ρυθμίσεις.

Αν τους ρυθμίσεις, καλοι ειναι οι Scythe Ultra Kaze. Στις 1200 rpm's βγάζουν περί 22cfm (μετρημένα σε τεστ), με 4 τέτοιους θα έχεις 88cfm (παραπάνω απο 23άρη) και θόρυβο περίπου 36dba (έχουν max rpm's τις 2000 με 38cfm και 50dba) ή μπορεις να πας σε Noiseblocker MF-12 S2 που βγάζουν 28CFM με πάλι 36dba στις 1100 rpm's..

Μπορείς όμως να πας σε πιο αθόρυβους ρίχνοντας λίγο το cfm αλλα και πάλι θα έχεις περισσότερη ροή αέρα απο τον 23άρη. Π.χ. Noiseblocker MF-12 S1 (δεν ειναι ίδιος με τον παραπάνω που αναφέρω) o oποίος σου δίνει 20cfm με 31dba στις 870rpm's.

Υ.Γ. Σημείωσε ότι ο θόρυβος δεν ειναι αθροιστικός, δηλαδή αν ένα fan έχει π.χ. 36dba, δεν σημαίνει ότι με 4 τέτοια fans θα έχεις παραπάνω θόρυβο.

Επίσης σημείωσε ότι τα νούμερα περί dba και cfm ειναι απο τεστ, και ΟΧΙ των κατασκευαστών των fans.

Ελπίζω να βοήθησα.

αφαιρεσα για αρχη τους stock 230ρηδες πανω και στο πλαι γιατι μονο θορυβο εκαναν και αερα καθολου.στην συνεχεια εβαλα ψυχτρα στην 6970 εμποριου στην οποια εχει 3 ανεμηστηρες με συνεπεια ολη η θερμοτητα να μου μενει μεσα στο case και ο πισω ανεμηστηρας να μην ειναι επαρκης να την βγαζει εκτος.οποτε απο εκει ξεκινησε η σκεψη μου να αλλαξω ανεμηστηρα ωστε να εχω καλυτερη κυκλοφορια αερα στο κουτι και 8ερμοκρασιες...

Επειδή κι εγώ HAF έχω όπως σου ειπα.. η αλλαγή ανεμιστήρων αξίζει για μένα. Καταρχήν ο θόρυβος μειώνεται και επίσης τα fans της Coolermaster ΔΕΝ ειναι αθόρυβα (εμένα μου σπάσανε τα νευρα). Έχω αλλάξει το πάνω και το πλαινό με 120άρηδες (7 στο σύνολο, 3 πάνω και 4 κάτω) και εχω ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ λιγότερο θόρυβο απο τους μαμίσιους που φόραγε (23άρηδες low rpm's).

Εξαρτάται αν θα τους έχεις full speed ή θα τους ρυθμίσεις.

Αν τους ρυθμίσεις, καλοι ειναι οι Scythe Ultra Kaze. Στις 1200 rpm's βγάζουν περί 22cfm (μετρημένα σε τεστ), με 4 τέτοιους θα έχεις 88cfm (παραπάνω απο 23άρη) και θόρυβο περίπου 36dba (έχουν max rpm's τις 2000 με 38cfm και 50dba) ή μπορεις να πας σε Noiseblocker MF-12 S2 που βγάζουν 28CFM με πάλι 36dba στις 1100 rpm's..

Μπορείς όμως να πας σε πιο αθόρυβους ρίχνοντας λίγο το cfm αλλα και πάλι θα έχεις περισσότερη ροή αέρα απο τον 23άρη. Π.χ. Noiseblocker MF-12 S1 (δεν ειναι ίδιος με τον παραπάνω που αναφέρω) o oποίος σου δίνει 20cfm με 31dba στις 870rpm's.

Ελπίζω να βοήθησα.

υπεραρκετα με βοηθησες.απλα οπως ειπα και παραπανω λογω του οτι αλλαξα ψυχτρα στην 6970 και μου μενει μεσα ο καυτος αερας και σηκωνω θερμοκρασια στο κουτι και μιτρηκη για αυτο και το ψαχνω και ρωτω...

Επειδή κι εγώ HAF έχω όπως σου ειπα.. η αλλαγή ανεμιστήρων αξίζει για μένα. Καταρχήν ο θόρυβος μειώνεται και επίσης τα fans της Coolermaster ΔΕΝ ειναι αθόρυβα (εμένα μου σπάσανε τα νευρα). Έχω αλλάξει το πάνω και το πλαινό με 120άρηδες (7 στο σύνολο, 3 πάνω και 4 κάτω) και εχω ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ λιγότερο θόρυβο απο τους μαμίσιους που φόραγε (23άρηδες low rpm's).

στους επανω βαζεις αερα στο κουτι ή τον βγαζεις?

Υ.Γ. Σημείωσε ότι ο θόρυβος δεν ειναι αθροιστικός, δηλαδή αν ένα fan έχει π.χ. 36dba, δεν σημαίνει ότι με 4 τέτοια fans θα έχεις παραπάνω θόρυβο.

Απλά να κάνω μια διόρθωση,ναι μεν δεν είναι αθροιστικός αλλά άμα στο παράδειγμά σου έχεις 36db τότε ναι μεν δε θα έχεις 4x36 αλλά θα έχεις παραπάνω θόρυβο από 36db στάνταρ.Οπότε και βέβαια σημαίνει ότι θα έχεις παραπάνω θόρυβο αλλά όχι αναλογικά 1-1.

Edit

Εσύ τι χρώμα θα προτιμούσες τα fans?Πέρα από μαύρο.Επίσης έχεις σκοπό να μπουν σε κανα fan controller ή όχι και θες να είναι αθόρυβοι γενικά?

Το πρόβλημά σου είναι αθροιστικό. Ο μπροστινός ανεμιστήρας εμποδίζεται λίγο από το κουτί των σκληρών δίσκων οπότε, αν προσθέσεις και την αφαίρεση του πλαϊνού, ελάχιστος δροσερός αέρας φτάνει στους ανεμιστήρες της GPU...αυτοί φυσούν τον θερμό αέρα της GPU + τον ήδη ζεστό που υπάρχει μέσα στο κουτί προς τα πάνω...τελικά ο θερμός δεν μπορεί να διαφύγει γρήγορα (έχεις αφαιρέσει και τον επάνω που έσπρωχνε προς τα έξω) και προσπαθεί μόνος του ο 140άρης να κάνει δουλειά. Άσε που η TRUE τελικά ψύχει με τον θερμό αέρα που στροβιλίζεται εκεί πάνω και συσσωρεύει κι αυτή την ροή της στον έρημο τον 140άρη.

Αυτό που θα έκανα προσωπικά είναι ν' αλλάξω τον πίσω + να βάλω έναν ακόμα 120άρη να φυσάει από μπροστά. Εξακολουθώ αν πιστέυω όμως πως θα έπρεπε να συνδέσεις τους ανεμιστήρες που έχεις αφαιρέσει. Αν προσθέσεις 4 μικρούς στο πλαϊνό, θα χρειαστείς και 2 στο επάνω μέρος. Βάλε πόσους τελικά ανεμιστήρες θ' αλλάξεις και σκέψου αν συμφέρει η όλη ιστορία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.