Jump to content

New vga in an old PC

DJ-JK

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Το pc που διαθέτω είναι το εξής:

CPU: Ιntel Quad core 9650 3GHz

MoBo: Gigabyte EP-41UD3L chipset G41

Ram: 2 x 2GB DDR2 Corsair hyper X στα 800Mhz

VGA: GForce 8800GTS 320MB

PSU: TAGAN 600W

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι επιθυμώ να αγοράσω μία vga η οποία ανταπεξέρχεται στα σύγχρονα games. Το θέμα όμως είναι ότι σε περίπτωση που αγοράσω μία GTX 570 θα μπορέσω να την εκμεταλλευτώ κατά το καλύτερο δυνατό; Το ρωτάω αυτό γιατί απ' όσο έψαξα η μητρική μου κατά πάσα πιθανότητα δεν υποστηρίζει pci express version 2.0 αλλά την 1.1. Γνωρίζω ότι υπάρχει συμβατότητα, δηλαδή ότι θα λειτουργεί κανονικά σε 1.1 αλλά πόσο θα χάνω σε επίδοση; Τέλος αν χάνω τόσο πολύ σε επίδοση αν αγοράσω κάποια παλαιότερη vga με 1.1 θα έχω καλύτερη απόδοση εν σύγκρισή με μία καινούργια vga που θα είναι pci-e 2.0

Επίσης η οθόνη μου είναι 19'' LCD με καλώδιο VGA και την έχω 4 χρόνια.

Ευχαριστώ.

Θα πάρεις ψυκτρούλα για τον CPU ( εκτός και αν έχεις ήδη κάποια καλή ) και θα τον clockάρεις στα 3.8GHz ( +/-0.1GHz ) και θα είσαι μια χαρά.

Δεν θα γίνει GTX560 η κάρτα από τον CPU και την mobo, ούτε GTX420 :p

Μια χαρά θα αποδίδει, και μην νομίζεις ότι αλλάζοντας π.χ. CPU & mobo με κάτι νεότερο θα πάρεις και 40% πάνω επιδόσεις :)

Η κάρτα άλλωστε σου μένει, δεν είναι ότι αν αναβαθμίσεις το λοιπό σύστημα στο σύντομο ή και μακρινό μέλλον δεν θα μπαίνει.

Το θέμα είναι ότι επιθυμώ να αγοράσω 1 new vga....γιατί όπως και να το κάνουμε η vga παίζει πρωταρχικό ρόλο στα games και η cpu είναι 2ον. και επείδή την 8800 GTS την έχω 4 χρόνια και απ' ότι βλέπω πλέον δεν σηκώνει τα καινούργια games είπα να την αλλάξω αλλά έχω το πρόβλημα που αναφέρω.

Εγώ έχω μια gtx460 σε Q8300 πάντως και κάνει bottleneck με τον επεξεργαστή. Σε άλλους με ι7 στο cinebench 11.5 βγάζει 49 fps και σε μένα μόνο 29-30.

Όχι ότι δεν θα μπορείς να παίξεις παιχνίδια, αλλά δεν θα την εκμεταλλεύεσαι πλήρως.

Βέβαια όλα αυτά στα λόγια γιατί στην πράξη το να αλλάξεις όλο το σύστημα είναι πολλά λεφτά. Επίσης αφού περίμενες 4 χρόνια περίμενε μερικούς μήνες ακόμα να βγουν οι 6xx.

Ναι αλλά όπως αναφέρω και στο αρχικό μήνυμα μου η MOBO μου υποστηρίζει pci express 1.1 και όχι 2.0 όπως έχει ή 570. Το θέμα είναι αν θα χάνω πολύ σε απόδοση και θα πάνε τζάμπα 300 euro περίπου.

Έλα βρε φίλε, βλέπω OLD PC και λέω θα έχει ξεμείνει ο άνθρωπος με κανένα Pentium 4 etc... :hang3:

Μια χαρά cpu έχεις και μπορείς να βάλεις ότι vga σηκώνει η τσέπη σου!!! :T:

Εκεί που έχεις "πρόβλημα" είναι η οθόνη σου... :hmm:

Έλα βρε φίλε, βλέπω OLD PC και λέω θα έχει ξεμείνει ο άνθρωπος με κανένα Pentium 4 etc... :hang3:

Μια χαρά cpu έχεις και μπορείς να βάλεις ότι vga σηκώνει η τσέπη σου!!! :T:

Εκεί που έχεις "πρόβλημα" είναι η οθόνη σου... :hmm:

xa0x0ax0ax0a0x σε ευχαριστώ πολύ :p ναι όσο για την οθόνη εκεί είναι άαααααλλο θέμα οοοοοοοοολο λεφτά ρε γμτ....ήδη το σκέφτομαι να παω σε ps3 (και ναι μόλις βγήκα :offtopic2: )

Η ιδανική λύση (εννοείται και λίγο O/C στο CPU π.χ 3,4-3,8Ghz) είναι μια μεταχειρισμένη 5850/5870 με 120-150€ και μια φθηνή οθόνη 20-22'' 1680Χ1050 με άλλα 100-120€.

Με σύνολο 220-270€ θα παίζεις την πλειοψηφία των games ανετότατα.

Σκέψου το... είναι καλύτερο από τα να δώσεις ένα 300αρι και να πάρεις μια 570 με την υπάρχουσα οθόνη.

ΥΓ. Δεν προτείνω 1080p ανάλυση γιατί εκεί βαραίνουν πολύ τα πράγματα, ακόμα και για τις 5850/5870, τουλάχιστον στα σύγχρονα παιχνίδια.

εισαι σε μια περιεργη κατασταση και υπαρχουν διαφορες προτασεις, αναλογα με το τι προτιθεσαι εσυ να κανεις!!

1 αν κρατησεις την οθονη που εχεις και δεν αλλαξεις στο αμεσο μελλον, σε καλυπτει μια 6850 στα 140€. φυσικα, θα ανεβασεις τον επεξεργαστη σου αν και οσο σου επιτρεπει η μητρικη σου!!

2 αν προτιθεσαι να αλλαξεις οθονη στο αμεσο μελλον και να πας σε καποια Full HD (1080p), τοτε πρεπει να επενδυσεις καποιο ποσο επιπλεον, για να μην εχεις προβληματα αργοτερα! θα προτεινα μια 6950 στα 230-240€ ή, αν θες Nvidia, τουλαχιστον μια 560Ti στα 220€ η ακομα καλυτερα μια 570, αλλα εκει φτανεις τα 280€.

3 μπορεις να κανεις και πακετο την αλλαγη τωρα, πουλωντας οθονη και καρτα που εχεις, αυξανοντας το αρχικο σου μπατζετ και παιρνοντας ΚΑΙ οθονη τωρα! αν σε ενδιαφερει, το συζηταμε κι αυτο!

ναι άστα να πάνε.....πραγματικά έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι να κάνω. Παρεμπιπτόντως με έχετε τρομάξει λίγο με την cpu, δηλαδή θα έχω σίγουρα bottleneck αν δεν κάνω OC; Γιατί μετά μιλάμε ότι πρέπει να πάρω και ψήκτρα και να ασχοληθώ με OC που δεν έχω ιδέα. Επίσης με τιμές από Amazon.com στην τιμή μίας GTX570 (260 euro) μπορώ να πάρω μία 5870 ή ακόμα και 59xx...καθώς και μία οθόνη 22''

το ανεβασμα του επεξεργαστη θα βοηθησει την νεα-δυνατοτερη καρτα να αποδωσει καλυτερα!!

απο ΑΤΙ μην κοιτας την σειρα 5000, αλλα την 6000! απο 6870 και πανω, σου κανει!!

απο Nvidia κοιτα απο 560 και πανω!

και εννοω και για 1080p αναλυση!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.