Freedom Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2011 Καλησπέρα σας.Στήνω ένα καινουριο pc με βάση έναν 2600Κ και προσπαθώ να καταλήξω σε μία ψύκτρα ή έστω αν τελικά θα είμαι ΟΚ με την στόκ.Εκτός απο τηνεπαρκή ψύξη (αυτό το pc θα είναι κυρίως για οτι έχει σχεση με ηχογραφησεις και επεξεργασία ήχου, encoding, οχι πολύ συχνά παιχνίδια, OC μέτριο όσο πάει και αν πάει με στοκ τάση και αυτό οχι για καθημερινή χρηση αλλα σαν "καβάτζα") ειναι πολύ σημαντικό για μένα να μην μου σπάει τα νευρα ο θόρυβος.Δυστυχώς σαν σημείο αναφοράς μου εδω και αρκετά χρονια έχω μια Zalman 9700LED και έναν Ε6850. Για τα δικά μου δεδομένα η Zalman με φουλ τον ανεμιστήρα ειναι θορυβώδης αλλά με τον Ε6850 (στοκ) ουτως η άλλως μπαινει φουλ μονο σε πραγματικά πολύωρο full load.Απο το λίγο που κοιταξα φαίνεται οτι την Zalman θα μπορουσα να την βάλω και στον 2600Κ απλά και πάλι δεν ξερω αν τελικά θα κάνει "καλύτερη" ή "χειρότερη" δουλεια απο την στοκ ψυκτρα.Αν έχετε να προτείνετε κατι παρακαλώ λάβετε υπόψιν οτι στον δρόμο είναι και μια Asus P8P67 EVO και ενα ζευγαράκι Corsair Vengeance(=ψηλες ψήκτρες) οπότε καλό θα ήταν να ξέρουμε απο την αρχή οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα clearance ψυκτρας/μνημών.Ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Οκτώβριος 31, 2011 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 εφοσον φτιαξεις το συστημα βαλε πρωτα το ζαλμανακικαι βλεπεις. Αν δεν σε καλυψει εγω θα πρωτεινα ενα απο τα ειτοιμα της corsair (H70, H80, H100) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 31, 2011 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Budget ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Οκτώβριος 31, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Αν δεν σε καλυψει εγω θα πρωτεινα ενα απο τα ειτοιμα της corsair (H70, H80, H100)Ενδιαφέρον, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα χωραει στο Coolermaster CM690 (στο επανω μερος παντα) με την P8P67 evo (διπλα απο τον επεξεργαστη μαλλον παραέχει ψηλές ψύκτρες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Οκτώβριος 31, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Budget ?Ας το αφήσουμε προς το παρόν "ελευθερο"...για να μην περιοριστούν οι προτάσεις...ΥΓ: οκ τα χρήματα για την H100 θα τα έδινα ΑΝ εψαχνα και έβλεπα οτι overal ειναι καλή λυση για μένα. Ισως και αυτο να ειναι το χρηματικο μου όριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 31, 2011 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Αν θελεις κατι αθορυβο δεν προτεινω υδροψυξη με 2 ανεμιστηρες εκτος αν μετα τους αλλαξεις και βαλεις πχ Noctua.Αν θελεις κατι καλο και αθορυβο τοτε κοιτα προς Thermalright Archon πλευρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Οκτώβριος 31, 2011 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Επισης η Scythe Mugen 3 ειναι πολυ καλο value for money, και υπαρχει και review στο thelab.Μονο δεν ξερω αν θα χωρανε οι μνημες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Οκτώβριος 31, 2011 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 [MENTION=58]Freedom[/MENTION]: θα πρότεινα να κατεβάσεις το manual της μητρικής και να δεις αν μπορείς να βάλεις τις μνήμες ανά ζευγάρι ή στο μαύρο ή στο μπλε κανάλι έτσι ώστε να δεις ακριβώς πόσο χώρο θα χρειαστείς. Πολλές μητρικές δεν σε περιορίζουν να διαλέξεις συγκεκριμένο κανάλι. Οι ψηλές ψύκτρες στις μνήμες είναι περισσότερο marketing παρά χρήσιμες. [MENTION=21733]Servo1980[/MENTION]: Η Archon είναι πάρα πολύ καλή αλλά θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην χωράει στο κουτί, ειδικά με πλάγιους ανεμιστήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Οκτώβριος 31, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Επισης η Scythe Mugen 3 ειναι πολυ καλο value for money, και υπαρχει και review στο thelab.Μονο δεν ξερω αν θα χωρανε οι μνημες.Ευχαριστώ για την πρόταση, την εχω σταμπαρει (εχω διαβάσει και το review σας, ευγε παιδες!). Οι μνήμες θα χωρέσουν (2 στικς μονο, 2x4Gb ειναι αρκετα για μενα)...το προβλημα ειναι το δεν χωράει στο CM690 στο υψος δεδομένου οτι δεν θελω να καταργήσω κανέναν απο τους δύο 140αρηδες που έχω στο πλάι...γμτ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Οκτώβριος 31, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 [MENTION=58]Freedom[/MENTION]: θα πρότεινα να κατεβάσεις το manual της μητρικής και να δεις αν μπορείς να βάλεις τις μνήμες ανά ζευγάρι ή στο μαύρο ή στο μπλε κανάλι έτσι ώστε να δεις ακριβώς πόσο χώρο θα χρειαστείς. Πολλές μητρικές δεν σε περιορίζουν να διαλέξεις συγκεκριμένο κανάλι. Οι ψηλές ψύκτρες στις μνήμες είναι περισσότερο marketing παρά χρήσιμες. Εχω διαβάσει ήδη το μανιουαλ...δεν υπαρχει θέμα, ισα ισα η Asus προτείνει αν εγκατασταθουν μονο δύο στικς (οπως στην περίπτωση μου) να μπαινουν στα Α2 και Β2 slots (πιο μακρια απο την ψύκτρα) οπότε φαινεται οτι δεν υπαρχει περιορισμος.Απο οτι βλέπω τώρα θα έχω προβλημα με το ύψος των ψυκτρων...τι διάολο, 3 χρόνια "ελλειψα" και ψήλωσαν και αυτές (ή το case μου μικρυνε, ή ειναι πλέον τελειως outdated...φακ)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 31, 2011 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 21.3 εκατοστα συνολικο πλατος - 2.5 εκατοστα ο 140αρης = 18.8 εκατοστα.....Οι περισσοτερες ψυκτρες δεν ειναι πανω απο 16 εκατοστα, ωστοσο πρεπει να το διπλοτσεκαρεις γιατι αν απο την πισω πλευρα εχει πολυ χωρο (πανω απο 3 εκατοστα) τοτε θα πρεπει να προσεξεις τι θα παρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Οκτώβριος 31, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Δεν χωράει. Ανοιξα και μετρησα. Επιβεβαιωσα τις μετρησεις και σε σχεση με την 9700 που ειναι ηδη εγκατεστημενη. Θα πρέπει να αφαιρέσω τουλαχιστον εναν απο τους δυο 140αρηδες το οποιο δεν θα ηθελα. Χωρις τους πλαινους δεν υπαρχει προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Νοέμβριος 1, 2011 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Σε αυτη την περιπτωση τσεκαρε την NH-C14 της Noctua...Κορυφη και αθορυβη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 1, 2011 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Σε τέτοια περίπτωση πηγαίνεις για H80/H100 που δεν έχουν θέμα με το ύψος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Νοέμβριος 1, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Ψυχραιμια παιδιά...θα παω για την Scythe Mugen 3, απλά οι δύο 14αρηδες θα βγούν έξω απο το κουτί (δεν υπαρχει προβλημα απλα θα πρεπει να ψαξω να βρώ ή να αγοράσω τις γρίλιες τους). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Νοέμβριος 1, 2011 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Δες τις διαστάσεις. Θα έχεις πρόβλημα εαν ο ανεμιστήρας είναι από την πλευρά των μνημών. αναμένω απάντηση από την scythe εάν γίνεται να μπει πιο πάνω ο ανεμιστήρας, ώστε να μη βρίσκει καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Νοέμβριος 1, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Δες τις διαστάσεις.Θα έχεις πρόβλημα εαν ο ανεμιστήρας είναι από την πλευρά των μνημών.Παιρνει ανεμιστήρες και απο τις 2 μεριές, απλά έρχεται με έναν μόνο οπότε ακόμα και να μην με "παιρνει" η αποσταση για τις μνημες (μαλλον χλωμο αλλα θα δουμε) απλά θα αλλάξω την θέση του ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 1, 2011 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Δεν θα κάνει την ίδια δουλειά, αν ρουφάει αντί να σπρώχνει αέρα από/προς τα fins. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Νοέμβριος 1, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Δεν θα κάνει την ίδια δουλειά, αν ρουφάει αντί να σπρώχνει αέρα από/προς τα fins.Αλλαγή του orientation του ανεμιστήρα της ψυκτρας και αλλαγή orientation του ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 1, 2011 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2011 Έτσι θα κάνει καλύτερη δουλειά μιας και ο ανεμιστήρας από έξω θα ρίχνει δροσερό αερά πάνω στο CPU αλλά σκέψου πως πρέπει να αλλάξεις όλους τους ανεμιστήρες του κουτιού για να έχεις σωστό airflow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.