Jump to content

Abit AN7 - Kλείδωσε τον πολλαπλασιαστή - Βios discussion

Spyrus

Recommended Posts

Η μητρική δίνει όσο λέει στο BIOS. (με πολύμετρο) η αλήθεια είναι ότι πήγαν λίγο χειρότερα οι μνήμες (3-4MHz) αν και τότε δεν το είχα δοκιμάσει με το eD8.΄

Αλλά έτσι και αλλιώς έχεις περισσότερο Vdimm να τις δώσεις γιατί τις ψάχνεις τόσο?

. Εγώ θα έβαζα κατευθείαν 233 στα 3.25 και από κει και πέρα θα ανέβαινα, με το multi που θέλεις...

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=323695

Λοιπόν όσον αφορά τις ΒΗ6 αρκετά από τα bios για ΝF δε τις βοηθούσαν για 3dmark.

Όμως το bios με Infinity που αναφέρεται εδώ:

added 5/22/04...

some new d24 bioses. modified the sip tables a bit, and also used a table from infinity. these d24s gave no performance hit when bios cpu interface was disabled.

the same fsb oc with prime. 3dmark stability was better when cpu interface was disabled in bios but not at the expense of bandwidth. the sandra scores and prime benchmarks were not affected by bios cpu interface setting. the 1st bios gave better sandra scores than the other w/ infinity sip table

d24 sata 4227 revision 3 with ED table mod

d24 sata 4227 revision 3 with infinity ED table mod

added 5/25/04...

d24 sata 4247 rev. 3 ED

d24 sata 4247 rev. 3 infinity ED

d24 original with 319 bpl

added 5/31/04... New Cpc options

the mods on the original d10 were:

- sata 4247

- replaced sip tables with infinity ED tables, i.e., same flavour as the d24s w/ infinity ED

- bpl mod

d10 sata 4247 infinity ED

d10 sata 4247 infinity ED with d14-bpl

d10 sata 4247 infinity ED with d24-bpl

d10 sata 4247 infinity ED with 319 (latest) bpl cpc enabled

Και ειδικά το d24 sata 4227 revision 3 with infinity ED table mod ήταν ότι πρέπει για τις BH6 δοκιμασμένο και στις δύο NF που είχα...οι ΒΗ5 προτιμούν κάποιο με d10 ...

Δοκίμασε να βάλεις το ίδιο romship μελετώντας ίσως κάποιες αλλαγές που έχει κάνει ο Trats.

Τάση θα δώσω εννοείται ήδη περνάω στα 3.0 volt...γύρω στα 225 το βλέπω...

stay tuned...

ok θα το κοιτάξω...

απλά το θέμα είναι ότι το BIOS της AN7 έχει διαφορετική συμπεριφορά από αυτό της NF7 με τα ίδια table. Θα δοκιμάσω και κανένα AN7_13 μήπως δούμε βελτίωση...

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=323614&page=1&pp=40

Kάτσε μισό...εδώ βλέπω ότι έχεις βάλει romship από Infinity.

Αλλά δεν είναι το ίδιο γιατί ο Trats έχει ένα revision 3 moded (δηλαδή ούτε και αυτός ξέρει τι έχει κάνει ΛΟΛ) αλλά εσύ το έβαλες αυτούσιο...σωστά;

Τι διαφορές βλέπεις ανάμεσα στα romship των DFI/ABIT?

Υπάρχει κάπου αναφορά; Κάτι διάβασα στο biosmods.com

κοίτα ξέρει τι κάνει προφανώς. Απλά οι DFI σε ένα BIOS της χρησιμοποιεί όχι ένα table αλλά 3 (μπορεί και παραπάνω) για καλύτερο scalability. Προφανώς έβαλε άλλο table από DFI πάλι. Δυστυχώς στη Abit μπορείς να βάλεις ένα για κάθε mod (enable/disable).

Γενικά έχω δει ότι ένα table μπορεί να σε κάνει να freezάρεις και BSODs και με άλλο να είσαι λάδι. (έχω δει λίγο να επηρεάζει τις μνήμες αλλά για αυτό δεν είμαι ακόμα απόλυτα σίγουρος) οι ρυθμίσεις και timings των μνημών βρίσκονται σε άλλο κομμάτι). Γενικά όλα τα NF2 χρησιμοποιούν ίδιο format στα table.

αρχισαν παλι τα πανηγυρια βλεπω! λολ.spyrus δωσε 3.2ω στις μνημες και αστες να γουσταρουν.μην σε απασχολει.να ξερεις οτι το οριο ειναι κοντα στα 240.

endu τωρα εχεις εξεταστικη αλλα να ξερεις οτι εχεις χρεος στην κοινοτητα να βγαλεις το υπερ-bios :p

Αρχική απάντηση από enduracell

ok θα το κοιτάξω...

απλά το θέμα είναι ότι το BIOS της AN7 έχει διαφορετική συμπεριφορά από αυτό της NF7 με τα ίδια table. Θα δοκιμάσω και κανένα AN7_13 μήπως δούμε βελτίωση...

Εγώ δε δοκίμασα ούτε 13 ούτε 12 μιας και φορούσε το 14 όταν την πήρα.

To 14c18rc2 είναι σαν το Ν24ΑAC18-R2 αλλά με το 14 bios?

Δεν μπορώ καθόλου 3d με το ed8 ... ας δώσω λίγο ακόμα τάση ... αλλά βγάζω όλα τα άλλα με ευκολία...

Τιποτα καμία ελπίδα..έδωσα 3.2 και δεν μπόρεσα στα 218 3d.

Tέρμα και το vdd...έβαλα τζίφορς...

σε 2d πετάω...

οι μνήμες σου πάνε 233 με 3.2 vdimm αλλά δεν έχεις 3D? Δοκίμασε το κατευθείαν στα 233 και όχι τόσο χαμηλά αν δε το έχεις κάνει είδη. Το 3D πρέπει να είναι πρόβλημα με αυτό το BIOS αλλά ο Sishman που το έχει με 2x256 στα 233 (κάπου εκεί) μου είπες πως έχει 3D...

Θέλει ψάξιμο αλλά σήμερα δε μπορώ να κάνω πολλά...

Ξερω οτι ειμαι ανηθικος, παλιοχαρακτηρας και εν προκειμενω και off topic, αλλα παρτε ενα ownage... :jump::whip:

post-129-1416071018,9367_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από soki [Σήμερα, στις 19:01]

Δικο σου ειναι chosen? :D

Σαφως. Αν και στα 260 ειναι μονο screenshot stable. Μαλλον θα δοκιμασω και κεινο το τρικ/bug με την μπαταρια που βγαζεις πριν το save&exit και κραταει ψηλα το Vdimm.

Βρε παλιοχαρακτήρα δε ντρέπεσαι μας κολάζεις τώρα στα γεράματα. :D

εσύ ή κάποιος άλλος παλιοχαρακτήρας μου αλλάξατε το avatar!!!!! Mε στιγμές της προσωπικής μου ζωής, δε ντρέπεστε?????

Αρχική απάντηση από enduracell

εσύ ή κάποιος άλλος παλιοχαρακτήρας μου αλλάξατε το avatar!!!!!

:innocent: :whistling

Update...

Η ετυμηγορία έδειξε ότι δεν προτιμά τις ΒΗ-6 το bios αυτό...έβαλα τράμπα τις ΒΗ-5 και όλα είναι μια χαρά...

Επομένως μέχρι να φτιαχτεί αυτό θα έχω πάνω BH-5...χμ...με 3.2 που δίνει η μητρική θα πάω 255 με τις ΒΗ5 (αυτό έχω στόχο ώστε να φτάσω τα 240 λολ)...

Stay tuned...

Οι ΒΗ-6 σου τι SPD έχουν? 2700 ή 3200? Οι ΒΗ-5 3200 έχουν? Δοκίμασε αν θες να βάλεις το 5/5 στο CPU/Dram ratio (έχει μετονομαστεί σε 1:1 και αυτό αλλά θα το βρεις εύκολα)

Δυστυχώς προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα με τα 3D αλλά δε μπορώ... το ΒΙΟS 15 το μανήσιο με CPUinterface disable το έχει δοκιμάσει κανείς σε υψηλά FSB να δει αν παίζει 3D????? μπορεί να είναι κάπου αλλού το πρόβλημα εκτός των tables. Γενικά κάνω διάφορες δοκιμές αλλά δεν έχει κάτσει κάτι καλό μέχρι στιγμής...

Όταν λες με ΒΗ-5 είναι όλα μια χαρά που είσια? παίζει 3D ψηλά?????

Xμ...πολλά τα ερωτήματα:

-Το είχα στα 6/6 όπως το παλιο...

-Στην NF όπου και να το έβαζα δεν είχα διαφορά εκτός από το Max FSB που έπιανε η μητρική ασύγχρονα...δηλαδή παρατήρησα ότι με 4/3 η μητρική μπούταρε πιο ψηλά από 5/4 οπότε το είχα 4/4...λογική δική μου μην το ψάχνεις...

-Οι BH-6 είναι DDR333 με SPD 2.5-3-3-7 και οι BH-5 2-2-2-6 DDR400.

-Για την ώρα με ΒΗ-5@222 ΜΗz με 2.95V έχω μια χαρά 3d.

Και τα δύο ζευγάρια είναι πάντως περίεργα στη συμπεριφορά τους ανάλογα και το bios...

Για παράδειγμα οι ΒΗ5(ΗyperX) έχουν χαμηλό error free memtest (2-5 MHz) και υψηλότερο 3d,prime κλπ...!!

Οι BH6 με το κατάλληλο bios μπορούν memtest λίγο ψηλότερα από τα άλλα...(2-3 ΜΗz) αλλά είναι αρκετά επιλεκτικές με 3d...στη DFI δεν μπορούσαν...πάνω από 217 όπως και στα 'κακά' bios της NF7...Τώρα όμως με το ed bios του Τrats είναι @222ΜΗz@2.98V...

-Όσο για το 3d oι ΒΗ5 στην ΑΝ7@220 με 2.95V

Πέρα από μGuru με ποιο το ΜΒΜ,Αida32 δεν δίνουν θερμοκρασίες..και φταίει το bios μερικές φορές...το ίδιο είχα πάθει με DFI και moded bios...

Kάπου πήρε το μάτι μου το AN7 ini...για NVidia system utility κάπου εδώ είναι ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.