Jump to content

Abit AN7 - Kλείδωσε τον πολλαπλασιαστή - Βios discussion

Spyrus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Περίεργο πρόβλημα...!!

Δοκιμάζω αυτή τη στιγμή έναν 1800+ με μια AN7... (ξεκλείδωτος Τ-bird B)

με ή χωρίς L12 έχω το εξής πρόβλημα:

1)Δεν μπορώ να αλλάξω πολλαπλασιαστή ενώ βάζω ας πούμε 10 είναι πάντα 11.5 το default.

2)To Vcore είναι 1.88 ενώ το βάζω 1.75 , 1.65 κλπ...

Τι τρέχει;

Βios 14 official αφού δεν μπορώ να βάλω κάποιο νεότερο.

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Κοίτα το jumber να είναι στη θέση Normal και όχι στη θέση Clear CMOS. Πιθανότατα είναι λάθος τοποθετημένο από την μάνα του...

Mπράβο μπράβο μπράβο....

Και το χα ξεχάσει γιατί έκανα cmos Πριν βάλω κάτι πάνω της

Είσαι μεγάλος...ευτυχώς που απάντησες και γρήγορα...

Τώρα είναι με L12 και το 14 official...

Θα δω πως θα πάει και αν είναι βάζω τα moded...

Τι προτείνεις;

Λέω να αρχίσω με το τελευταίο Official και μετά κάποιο από τα δικά σου....

Αλλά αν έχω πρόβλημα....

Για setup DLT3C , 2x256 BH-6 τι προτείνεις; (καλά δεν έκανα και L12 γιατί στις NF7-S ήταν απαραίτητο...);

;)

Ναι άρχισε με το official 15 δες πως πάει εκεί και μετά αν θες βάλε το ED8 (το μοναδικό που έκανα εγώ και δουλεύει καλά) ή ένα από αυτά του Tictac. ¨Όλα είναι δοκιμασμένα και POSTάρουν. Αν θα έχεις πρόβλημα θα είναι με Freezαρίσματα ή BSODs αν και με το ΕD8 σχετικά δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα (ποτέ δε ξέρεις). Να ξέρεις ότι με το ED8 το CPU interface disable είναι ακριβώς όπως το μανήσιο (οπότε αν έχεις πρόβλημα γύρνα το εκεί για troubleshooting) με το Enable είναι για FSB πάνω από 217 (έτσι και αλλιώς 217 τερματίζει το μανήσιο) και έχουν δοκιμαστεί τα 10x 10,5,11 και 11,5 multi, (πρέπει να δουλεύει και το 9.5) αλλά αν δε δοκιμάσεις δε θα μάθεις.

Το L12 μια που το έκανες δε πειράζει άς το έτσι (να μη κουράζεσαι να πατάς και το +;)

και γω ακόμα με L12 το έχω. (αν και τώρα πια βάζουμε για όλα τα CPU 133/166/200 τα ίδια ακριβώς table οπότε δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα και χωρίς το L12)

με 2x256 BH-5 είχα πάει 238 error free και bencάρε και 243 και οριακά 246 (με BSODS στο κεφάλι) αλλά δε ξέρω τι συμπεριφορά έχει σε 3D σε εκείνα τα FSB. Ξεκίνα με 1.6 Vdd και αν δεις ότι δεν έχει 3D βάλε 1.65 (αν δε παίξει ξανά δε νομίζω να σε σώσει το 1.7 :( )

Και κάτι ακόμα τις μνήμες οπωσδήποτε στα Dimm 2-3 και όχι 1-3 γιατί θα έχεις BSODs ακόμα και με το μανήσιο...

Πάνω από 213 δεν πάει...χμ...ας αρχίσουμε λοιπόν τον χορό των bios...

όσο για τη θέση των μνημών πάντα με 2-3 παίζω από NF7 ...

Mε Winflash (ελπίζω να μην έχω πρόβλημα) έτοιμος για ED8 ..

Το 15 το οfficial μεγάλο χάλι...

Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το Flashmenu 1.33 από το site της Abit

Αν και δε πιστεύω να έχεις πρόβλημα με το Winflash (είναι Generic) αν και δε το έχω δοκιμάσει...

OK φλάσαρε κανονικά...βγάζει memtest στα 220 επιτέλους...αλλά...

νεότερα σε λίγο που μπαίνω Windows με 3d/prime Κλπ...

Επίσης έχει κανονικό mem bandwidth ϊσως και καλύτερο από NF στα ίδια mhz...

Stay tuned...

Xμ...με 2.9 από bios είμαι στα 215...θα περίμενα 220 όπως με την NF...

Πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι οι BH6 προτιμούν διαφορετικά bios από ότι οι ΒΗ5.

Αυτό το παρατήρησα στις ΝF...

Για αυτό κάπου διάβασα ότι το πρώτο bios που μόνταρες για ΑΝ7 δεν κολλούσε σε εσένα αλλά στο άλλο παιδί με ίδιο setup αλλά ΒΗ6 είχε προβλήματα.

Ελπίζω όμως αυτό που δοκιμάζω να είναι και για τις δύο ΒΗ.

Μπορεί και να έχεις δίκιο... Δώσε 3.2 και θα παν σίγουρα 233 και πάνω;) Oι ΒΗ-6 τα 3.2 τα έχουν ψωμοτύρι :D

η αλήθεια είναι ότι η AN7 θέλει φτιάξιμο λίγο με τις μνήμες αλλά δε ξέρουμε πως να πειράξουμε sets για μνήμες και περιμένουμε από Abit να κάνει το θαύμα... (αν και με 2x512 πάει λίγο καλύτερα απ'ότι με στη NF7 αλλά μη φανταστείς τρελά πράματα).

Xμ...δεν αντέχουν ακόμα 100 loops Sisoft Sandra...τις έριξα στα 214 και περιμένω πάντα με 2.9.

Θα δώσω τάση μέχρι και 3.2 αλλά θέλω βήμα βήμα για να ξέρω σε όλες τις τάσεις στα ΄πόσα΄ παίζω...

Λέω να δοκιμάσω και κάποιο άλλο bios αν δε μπορέσω να είμαι σταθερός στα 220... ποιο;

Εσύ στα πόσα είσαι σταθερός με 2.9?

να ξέρεις ότι το BIOS δεν έχει καλή συμπεριφορά κάτω από τα 217

στη θέση σου θα έδινα ένα 3.1 και θα το πήγαινα λίγο παραπάνω το FSB... αλλά σίγουρα δοκίμασε και τα άλλα τα BIOS... πιστεύω να βρεις αυτό που σου ταιριάζει...:)

Όσον αφορά το moding παρατήρησα τι έχουν κάνει ο Trats και ο Tictac στην NF και φαντάζομαι θα τα έχεις δοκιμάσει και εσύ...:

π.χ. να βάλεις το d10 romship της NF στην AN7 ή έστω να προσπαθήσεις να καταλάβεις τις διαφορές.

-να μπει άλλο romship από DFI...αυτό θα έλεγα ότι είναι λίγο επικίνδυνο αν κρίνω ότι ήταν αρκετά ασταθή στις NF...

-λόγω προγραμματιστικών αναζητήσεων θα ήθελα να μελετήσω το bios moding ... έχεις κάποια εργαλεία;

Κάτι να αρχήσω και ίσως να βοηθούσα...

τα tables τoυ D10 έχουν δοκιμαστεί αλλά δε παίζουν, το ed8 έχει το table 8 από DFI 4/29 στο enable. Για εργαλεία και οδηγίες μπορείς να βρεις εδώ το κακό είναι ότι πρέπει να έχεις Win98 για να δουλέψεις γιατί τα εργαλεία είναι αρχαία και δε παίζουν σωστά σε WinXP/2000...

3D δεν αντέχουν οι μνήμες...μου θυμίζει η όλη φάση d10 table σε NF με ΒΗ-6 πάντα μιλάμε όπου έβγαζα prime αλλά όχι 3D.

Οι μνήμες αυτές κανονικά πρέπει να βγάζουν metest,3dmark,prime και winmemtest με απόκλιση 3-4 ΜΗz για όλα...still testing...

Δοκίμασα και τα άλλα 3 του Tictac τζιφορς (τζίφος)...

Το edc πάει καλά...και ναι το βλέπω για 230+ αλλά με 9.5x λόγω cpu...και ελπίζω να παίζει γιατί δεν έχει δοκιμαστεί είπες πιο πάνω (άρα το δοκιμάζω πρώτος...) είδωμεν...

Πάντως συγκριτικά με ΝF χάνω 4-5 MHz...

Σε σχέση με τη ΑΝ7 του enduracell που δοκίμασε τις δικές μου μνήμες, πήγαν χαμηλότερα με την ίδια τάση από το NF7... Bios ή κάτι στο υλικό δε ξέρω, πάντως πήγαν χαμηλότερα.

Nαι εγώ πιστεύω πως είναι στο bios...εκτός και αν δε δίνει η μητρική σε vdimm όσο λέει το bios...έχετε μετρήσει με πολύμετρο;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.