Jump to content

Πρόβλημα με καινούριο HDD

HgetisTK

Recommended Posts

Προσφάτως ένας φίλος μου αγόρασε ένα καινούριο σκληρό δίσκο Ρ-ΑΤΑ από το Πλαίσιο της Western Digital 80GB (WD800JB). Όταν πήγα στον Η/Υ του για να τον μοντάρω επειδή δεν ήξερε διαπίστωσα τα εξής:

- Ο σκληρός αναγνωριζόταν κανονικά από το BIOS

- Μέσα στα ΧΡ όμως δεν εμφανίζοταν ούτε για χρήση ούτε για διαμόρφωση.

- Στον πίνακα ελέγχου στο device manager εμφανίζονταν κανονικά, καθώς και στις ιδιότητες, στην καρτέλα "Γενικά" έγραφε "This device is working properly". Δυστυχώς όμως στην καρτέλα "Volumes" το status του σκληρού ήταν "Not initialized" αντί για το κανονικό status που είναι το "online". ’λλαξα τη θέση του σκληρού στα IDEs στα master ή slave τον δοκίμασα μόνο του, με άλλα cables αλλά τίποτα. Το ίδιο έγινε και όταν δοκίμασα τον σκληρό και στον δικό μου Η/Υ (ο οποίος έχει παρεπιπτόντως τελείως διαφορετική σύνθεση). Πάντα το status ήταν "Not initialized", αν και από τον device manager και το ΒΙΟS αναγνωρίζοταν κανονικά.

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει και αν μέχρι Κυριακή βράδυ δεν βρω λύση θα συμβουλέψω τον φίλο μου να τον επιστρέψει πίσω στο Πλαίσιο. Το θέμα όμως είναι πως δεν ξέρω κατά πόσο έιναι πραγματικά ελατωματικός ή όχι. Έχω κάνει χιλιάδες φορές συνδέσεις ποικίλων σκληρών δίσκων αλλά πρώτη φορά συναντώ κάτι τέτοιο....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.