masxerofkartis143 Ιανουάριος 5, 2008 #41 Ιανουάριος 5, 2008 εγω ειχα προτεινει τα παρακατω:asus maximus formulathermaltake kandalf LCScrucial ballistix tracer 2x1GB 800mhzWD raptor 74 GBSegate maxtor 500GBLogitecg G11Logitech mx1000xfx 8800GTintel E6850samsung 223bwTHERMALTAKE W0103 TOUGHPOWER 600Wαυτα θα σου προτεινα προσωπικα αφου μπορει να χρειαστεις υπερχρονισμο και το maximus εχει πολυ ευκολες ρυθμισεις αυτη η συνθεση απο e-shop ειναι περιπου 1760 ευρω
Newbiz Ιανουάριος 5, 2008 Author #42 Ιανουάριος 5, 2008 Αμα παιρνω την Abit IP 35 Pro θα ειμαι νταξει;;Γιατι να βαλω 240 ευρω στη Asus Formula ouch...
Heatspreader Ιανουάριος 6, 2008 #43 Ιανουάριος 6, 2008 Φυσικά και θα είσαι εντάξει. Θα σου περισσεύει κιόλας! Από δίσκο νομίζω ότι ο 74άρης Raptor, θα σου πέσει μικρός. Τα παιχνίδια σήμερα είναι όλα πάνω από 5-6GB! Οπότε αν μπορείς έναν 150άρη αγόρασε.
Newbiz Ιανουάριος 6, 2008 Author #44 Ιανουάριος 6, 2008 Δεν μπορω να βρω την Abit Ip 35 πουθενα, θα παω να ρωτησω στο πλαισιο αυριο...αλλιως την Asus P5K Premium WiFi-AP (s775, DDR2) τι λεει;Raptor δεν θα βαλω θα βαλω 2x250 Western Digital RAID Edition σε RAID 0 + ενα 250gb Western Digital για backup.Οσο αφορα το RAID 0 πρεπει οταν παω να οτ παρειγγειλω στο πλαισιο να τους πω οτι το θελω σε RAID 0 η ειναι μια ρυθμιση του windows (δεν θα βαλω Λειτουργικό Συστήμα εφοσον εχω ηδη το Vista Ultimate δε γουσταρω να μου βαλουν το Home Edition και να πρεπει να κανω format για να βαλω το ultimate...)
koumle Ιανουάριος 6, 2008 #45 Ιανουάριος 6, 2008 Πάρε την ASUS P5E (s775, DDR2, X38).Η διαφορά τους είναι μόνο 15€.Δεν χρειάζεται να τους πεις τίποτα για το RAID.Θα το κάνεις μόνος σου μετά.
Kerberos Ιανουάριος 6, 2008 #46 Ιανουάριος 6, 2008 Συμβουλή : μην κοιτά πολύ τα bencies. Δεν λένε πάντα την αλήθεια οπως στην real life. Χωρίς να υπάρχει αντίλογος απο κανένα μα κανένα την καλύτερη σχεση τιμής/απόδοσης την έχει η AMD με τον PHENOM. Στήνεις σταδιακα ενα σύστημα 4Χ4 (QUAD CPUxQUAD GPU) και έχεις μια προστιθέμενη αξία που ξεπερνάει τα 3 χρόνια. Και οι άλλοι απλά θα δίνουν λεφτά για να έχουν καλύτερα σκορ στα bencies οταν εσύ απλά θα τρέχεις πολύ γρήγορα.....
koumle Ιανουάριος 6, 2008 #47 Ιανουάριος 6, 2008 Αν κάτι είναι πιο γρήγορο στα bench τότε είναι πιο γρήγορο και στο everyday use. Κι εγώ AMDάκιας ήμουν αλλά πάει πέθανε η AMD πλέον. Τώρα άμα βγάλει κάτι καλύτερο θα την ξαναπροτιμήσω αν και για τώρα κοντά χλομιάζει. Quad GPU??? Χαλαρώστε ρε παιδιά!!!!
unseen Ιανουάριος 6, 2008 #48 Ιανουάριος 6, 2008 Εχεις δουλεψει καθολου την πλατφορμα? Γιατι εγω δοκιμασα και απογοητευτικα πληρως. Τοσο ανωριμο hardware δεν εχω ξαναδει. Βugs, κολληματα,χαμηλο bandwith σε μνημες και δισκους,χαλια επιδοσεις σε 3d και 0 oc. Απλα δεν αξιζει τα 100 ευρω λιγοτερα απο Intel πλατφορμα.
Newbiz Ιανουάριος 6, 2008 Author #49 Ιανουάριος 6, 2008 Μηπως μπορει καποις να μου εξιγησει την διαδικασια πως θετουμε σε δισκους σε RAID 0 ?Η ενα link;Εχω μια ερωτηση, μιας και θα ειναι πρωτη φορα που κανω συνθεση και δεν παιρνω ετοιμο υπολογιστη θα πληρωσω 1800 ευρω για αυτη τη συνθεση μαλλον (αν και δεν ειμαι σιγουρος ακομα κανω αλλαγες απο αυτα που ακουω και μου συμβουλευουν στα forum) και βλεπω στο πλαισιο ενα ετοιμο υπολογιστη με 1200 ευρω -> http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977681&product=868418που εχει καπως τα ιδια χαρακτηριστικα με αυτο που της συνθεσης μου δηλαδη:- Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 gh- 8800 GTS 512 MB- Μητρικη Αsus (μαλλον εδω δεν θα ειναι τοσο καλη οσο αυτη που διαλεξα)- 320 Go σκλιρος δισκος (εκει παλι εβαλα εγω 750)- 2gb DDR 2 (εβαλα εγω 4 και μαλλον καλυτερης ποιοτητας)αλλα τα 3 αυτα πραματα δικαιλογουν 600 ευρω διαφορα στη τιμη;
masxerofkartis143 Ιανουάριος 7, 2008 #50 Ιανουάριος 7, 2008 Χωρις να εννοω τιποτα για το πλαισιο σε ευμβουλεβω να μην παρεις ετιμο υπολογιστη καθως τις πλειστες φορες απλως οτι τους στειλουν πισω ρο βαζουν μεσα ωσο για τη αμπιτ κατην μαξιμους εγω θα επερνα μαξιμους με xfx 8800gt για την ευκολια στον υπερχρονισμο@heatspreader η προταση μου για 74 raptor με ενα 500αρι ειναι κυριως επιδη μπορει να βαλει λογισμικο και μερικα προγραμματα που τρεχει πολυ συχνα και τον αλλο για τα υπολοιπα αντιστοιχα φυσικα δεν διαφωνω στο οτι ενασ 150 θα ηταν πολυ καλητερος@koumle η amd κανει μονο για πεχνιδια τιποτα αλλο ωσο για το quad crossfire νομιζω να πανα γ******ν με το συμπαθειο οι ati ειναι πολυ καλες αλλα 4 σε 1 μητρικη παει πολυ καθως δεν νομιζω να βρεθει καπιος που να παει να κλοκαρει με τετιο συστημα και λιγοι ειναι που εχουν την τρελα να το βαλουν για καθημερινη χρηση πολυ καλη ιδεα αλλα καθολου πρακτικη
koumle Ιανουάριος 7, 2008 #51 Ιανουάριος 7, 2008 @koumle η amd κανει μονο για πεχνιδια τιποτα αλλο ωσο για το quad crossfire νομιζω να πανα γ******ν με το συμπαθειο οι ati ειναι πολυ καλες αλλα 4 σε 1 μητρικη παει πολυ καθως δεν νομιζω να βρεθει καπιος που να παει να κλοκαρει με τετιο συστημα και λιγοι ειναι που εχουν την τρελα να το βαλουν για καθημερινη χρηση πολυ καλη ιδεα αλλα καθολου πρακτικηΕννοείτε πως ούτε για παιχνίδια δεν κάνει η AMD.Ρε παιδιά μη με κάνετε να τα λέω αυτά γιατί την πάω πολύ σαν εταιρία.Δεν θέλω να την θάβω άλλο. Αλλα τί να κάνουμε που είναι έτσι?
Heatspreader Ιανουάριος 7, 2008 #52 Ιανουάριος 7, 2008 Αν κάτι είναι πιο γρήγορο στα bench τότε είναι πιο γρήγορο και στο everyday use. Δεν θα συμφωνήσω εδώ. Για παράδειγμα το τι λέει το 3Dmark, δεν αντιπροσωπεύει πάντα Real Life καταστάσεις. Ακόμα ένα παράδειγμα που μου έρχεται τώρα, είναι με τις RAM. Στα benches βοηθάνε πολύ σε Real Life πουθενά εκτός από Winrar...εγω θα επερνα μαξιμους με xfx 8800gt για την ευκολια στον υπερχρονισμο Κλοκάρει πιο εύκολα και από την Abit? Ρωτάω γιατί εγώ ούτε τάσεις δεν έβαζα καλά καλά.
Newbiz Ιανουάριος 7, 2008 Author #53 Ιανουάριος 7, 2008 Να ρωτησω κατι παιδια;Εχω ακουσει διαφορα για το πλαισιο, καλα και ασχημα, μηπως εχετε ενα μαγαζι στη θεσσαλονικη να πορτεινετε για να συναρμολογισει το pc μου;(Ειτε αγορασω τα hardware απο το πλαισιο ειτε απο κει) Η να πω στο πλαισιο να μου τα συναρμολογισουν αυτοι;
napstor Ιανουάριος 7, 2008 #54 Ιανουάριος 7, 2008 Ρωτα τον unseen που εχει μαγαζι αν μπορει να στο συναρμολογησει ή ακομα καλυτερα να αγορασεις απο εκει το hardware.
Newbiz Ιανουάριος 7, 2008 Author #55 Ιανουάριος 7, 2008 Του εστειλα πρωσοπικα μηνυμα, ευχαριστω πολυ!
napstor Ιανουάριος 7, 2008 #56 Ιανουάριος 7, 2008 Εαν μενεις Αθηνα ελα να στο φτιαξω εγω ή αμα θες να στο παραγγειλω κιολας.
koumle Ιανουάριος 7, 2008 #57 Ιανουάριος 7, 2008 Δεν θα συμφωνήσω εδώ. Για παράδειγμα το τι λέει το 3Dmark, δεν αντιπροσωπεύει πάντα Real Life καταστάσεις. Ακόμα ένα παράδειγμα που μου έρχεται τώρα, είναι με τις RAM. Στα benches βοηθάνε πολύ σε Real Life πουθενά εκτός από Winrar... ???? Για εξήγησέ το μου λίγο καύτερα για να καταλάβω τι λες? Δηλαδή τι θέλεις να πεις? Ότι ένα PC που είναι αργό σε Bench θα είναι το ίδιο σε καθημερινή χρήση με ένα που είναι σφαίρα στα Bench?
Ignatios Ιανουάριος 7, 2008 #58 Ιανουάριος 7, 2008 Θέλει να πει, μάλον, και θα συμφωνήσω οτι κάποιες αλλαγές που επιρεάζουν αρκετά τα bench ελάχιστα επιρεάζουν την καθημερινή χρήση...
Heatspreader Ιανουάριος 7, 2008 #59 Ιανουάριος 7, 2008 ????Για εξήγησέ το μου λίγο καύτερα για να καταλάβω τι λες? Δηλαδή τι θέλεις να πεις? Ότι ένα PC που είναι αργό σε Bench θα είναι το ίδιο σε καθημερινή χρήση με ένα που είναι σφαίρα στα Bench? Ότι τα Bench δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια. Σου είπα και παραδείγματα. Άλλο πράγμα το 3Dmark και άλλο τα παιχνίδια. Σίγουρα υπάρχει μία σχέση, άλλα δεν σημαίνει ότι τα μετράμε όλα με το 3Dmark. Ας πούμε η 8800GT, βγάζει περισσότερους πόντους σε 3Dmark. Η GTX όμως παίζει καλύτερα. Η ATi παίζει πολύ καλά στα 3Dmark, από παιχνίδια όμως.... Το ίδιο επίσης που σου είπα και πριν με τις μνήμες και το οποίο είναι και το πιο τρανταχτό. Ότι μνήμες και να έχεις δεν βλέπεις καμία διαφορά σε Real Life. Ακόμα ένα παράδειγμα πολύ τρανταχτό και αυτό είναι η επίδραση του επεξεργαστή στα 3Dmark. Ο επεξεργαστής δεν παίζει ρόλο στα παιχνίδια, οπότε το παραπάνω Score που βγαίνει, δεν σημαίνει και καλύτερη απόδοση. Τα είπα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα. Ελπίζω να κατάλαβες.
koumle Ιανουάριος 7, 2008 #60 Ιανουάριος 7, 2008 Ο επεξεργαστής δεν παίζει ρόλο στα παιχνίδια, οπότε το παραπάνω Score που βγαίνει, δεν σημαίνει και καλύτερη απόδοση.Τα είπα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα. Ελπίζω να κατάλαβες. Βάλε να παίξεις ένα παιχνίδι με την ίδια κάρτα και ίδια settings, αλλά πρώτα με ΑΜD και μετά με Core2 και μέτρα τα FPS αντίστοιχα και μετά πιστεύω ότι θα έχεις αλλάξει άποψη.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.