Jump to content

Χαζές ερωτήσεις για SSD

pmakr1416003456

Recommended Posts

Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, είναι πρακτικά αδύνατο να πάρεις SSD νέας γενιάς και να απογοητευθείς.

Επίσης, δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Οι μόνες χαζές ερωτήσεις είναι αυτές που ντρέπεσαι να τις κάνεις και μένεις με τις απορίες και μετά κάνεις λάθη ;)

• 2 weeks later...
  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Παιρνοντας θαρρος απο το τελευταιο σχολιο, ηρθε και η ωρα για τη δικη μου "χαζη" ερωτηση...

Συστημα asus p5p43td pro/core2duo E7500/2x kingston ddr3 2gb 1333mhz hyperx/nvidia geforce 9800gt/WD Caviar Green 500gb.

Σκεφτομαι να περασω τα 7αρια και οχι κατι ιδιαιτερο απο προγραμματα ( subtitle workshop, nero, adobe audition, vlc, τετοια).

Αυτος μου κανει λετε?

OCZ Vertex 2 Series 40GB SSD (2.5", Sata 3Gb/s, OCZSSD2-2VTX40G) στα 89€

Σαν τιμη? Και ειμαι οριακα εκτος budget...

Ο OCZ Agility III 60GB παίζει στα 93 skroutzare γνώμη μου είναι ότι αξίζει σε σχέση με αυτόν που έχεις επιλέξει.

Στην ίδια τιμή περίπου βρίσκεις και τον Vertex II 60 GB αν δεν θες τον Agility, κρίμα είναι να χάσεις 20 GB για 4 €.

Καινούρια χαζή ερώτηση :

Υπάρχει περίπτωση ένας συγκεκριμένος ssd δίσκος να buggarei/χαλάσει (όχι να υπολειτουργεί) σε διαφορετικά pc ?? (συγκεκριμένα σε laptop 6ετίας?)

Είχα γράψει και στο Thread των vertex 2 οτι μου buggare ο vertex 2 60gb και bye bye τα δεδομένα μου (όπως τα ψιλοαναφέρει και o servo1980).

Δεν είμαι τεχνοφοβικός, θα ξαναπάρω εντός ολίγων ημερών ssd. Μάλλον για samsung 830 120gb με κοβω.

Απλά αυξάνω τις πιθανότητες με το "σάπιο" pc για να buggarei οτιδήποτε?

Είναι παλιό το άτιμο αλλά σκυλί. όταν του είχα τον ssd απλά ήταν ένα διαφορετικό μηχάνημα ( το ζορίζω πολύ believe me) και έχω ψηθεί να ξαναβάλω , απλά αυτή τη φορά θα πετάξω το cdrom και θα παντετάρω και κανονικό σκληρό στη θέση του για να μην ξαναχάσω δεδομένα.

Καινούρια χαζή ερώτηση :

Υπάρχει περίπτωση ένας συγκεκριμένος ssd δίσκος να buggarei/χαλάσει (όχι να υπολειτουργεί) σε διαφορετικά pc ?? (συγκεκριμένα σε laptop 6ετίας?)

Είχα γράψει και στο Thread των vertex 2 οτι μου buggare ο vertex 2 60gb και bye bye τα δεδομένα μου (όπως τα ψιλοαναφέρει και o servo1980).

Δεν είμαι τεχνοφοβικός, θα ξαναπάρω εντός ολίγων ημερών ssd. Μάλλον για samsung 830 120gb με κοβω.

Απλά αυξάνω τις πιθανότητες με το "σάπιο" pc για να buggarei οτιδήποτε?

Το να τυχει να χασεις δεδομενα σε οποιονδηποτε δισκο, ειτε μηχανικο ειτε οχι δεν εχει να κανει με το αν το συστημα σου ειναι παλιο η καινουργιο, μεσα σε λογικα πλαισια φυσικα. Συγκεκριμενα εμενα και οι 3 μου βγηκαν off σε τελευταιας τεχνολογιας μηχανημα για εκεινη την εποχη. Απλα ειναι να μην σου τυχει γιατι αν ναι και πεσεις στο ιδιο ακριβως προβλημα που ειχα πεσει εγω τοτε ουτε η ιδια η εταιρεια δεν μπορει να ανακτησει τα δεδομενα. Φυσικα οι επιδοσεις θεωρητικα θα ειναι αρκετα υποδιεστερες και μπορει και να υπαρχουν και αλλα μικρα bug λογο support απο το συστημα, αλλα οχι χασιμο δεδομενων.

Ο OCZ Agility III 60GB παίζει στα 93 skroutzare γνώμη μου είναι ότι αξίζει σε σχέση με αυτόν που έχεις επιλέξει.

Ειναι συμβατος ομως με αυτη τη μητρικη ( λογω sata3)?

ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS P5P43TD PRO

Θα σε συνεφερε ενας sata3 για να μπορεις να τον βαλεις και στο επομενο μηχανακι σου.

Συμφωνώ απόλυτα πρεπει λιγο να προσέχουμε τις αγορές μας να ειναι ok οχι μονο για τα μηχανηματα που εχουμε τωρα αλλα και για μια πιθανη αναβαθμιση.

Σιγουρα ομως να ελέγχουμε συμβατοτητα αν το μηχανημα μας ειναι αρκετα παλιο

Ευχαριστω...αλλα γενικα οι επιδοσεις ενος sata3 σε sata2 mobo θα πεσουν στο μισο πανω κατω δηλαδη?

Εξαρτάται την χρήση και το drive.

Σε Vertex 3 που έχω δει οι διαφορές κυμαίνονται από 20 ως 100%.

η μητρικη αυτη δεν εχει sata3 οποτε πρεπει να παρεις μια καρτα επεκτασης pcie -sata3 εαν θες sata3 ντε και καλα αλλα δεν παιζει να εχεις καλη αποδοση στα διαφιζομενα νουμερα του sata3 ισως να σαι και το ιδιο η και χειροτερα απο sata2. τσιμπα εναν φτηνο sata2 να κανεις την δουλεια σου ημουν και εγω στο ιδιο διλλημα και δοκιμασα και sata 3 δισκους σε sata 2 μητρικη και δεν ειχαν καλη αποδοση και ειχαν καποια bugs οπως απο το πουθενα μπλε οθονες και ετρεχα στα φορουμς να βρω λυση .Τελικα πηγα σε sata2 ssd και ησυχασα .Αν θες plug n play δισκο απρε ενα intel να τελειωνεις πουλανε αρκετα παιδια εδω μεσα μεταχειρισμενους .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.