pmakr1416003456 Οκτώβριος 30, 2011 Author #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2011 Ναι αλλά μόνο το swap file των windows που αυξομειώνεται μπορεί να σου φάει πολύ χώρο.120 καλά είναι...60 είναι μικρός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasiliss Οκτώβριος 30, 2011 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2011 Ναι αλλά μόνο το swap file των windows που αυξομειώνεται μπορεί να σου φάει πολύ χώρο.120 καλά είναι...60 είναι μικρός.Ευχαριστώ για την πληροφορία φίλε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Οκτώβριος 30, 2011 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2011 Εγώ με 60 είμαι εδώ και κανα δυο χρόνια και είμαι καλυμένος!Και με windows ultimate αλλά και με ένα σωρό bench-προγράματα και άλλα αλλά και updates και υπόλοιπο καμιά 10αριά γίγα!Ομόνος λόγος για να πάρεις μεγαλύτερο ssd για μένα είναι είτε άμα βρεις καμιά τρελή ευκαιρία είτε άμα χρησιμοποιείς προγράμματα των 10gb είτε άμα είναι για να βάλεις μέσα games(δεν το σχολιάζω)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasiliss Οκτώβριος 30, 2011 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2011 Α ωραία venom, τώρα μου ανέβασες το ηθικό... Ούτε εγώ θα έχω πολλά προγράμματα μέσα. Όχι τπτ άλλο, μετά ανεβαίνει αρκετά η τιμή δλδ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 30, 2011 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2011 Ναι αλλά μόνο το swap file των windows που αυξομειώνεται μπορεί να σου φάει πολύ χώρο.120 καλά είναι...60 είναι μικρός.Ειδικα στους SSD το Swap πρεπει να το κανεις συγκεκριμενο.Περα απο αυτο ομως οπως ειπα αν καποιος θελει μονο λειτουργικο και προγραμματακια μικρα και τα 60 φτανουν....Απλα αν αρχισεις και βαζεις Photoshop και αλλες σουιτες προγραμματων η ακομα και αν εχεις Steam και εχεις παιχνιδια φορτωμενα εκει τοτε 60GB δυσκολα θα σου φτασουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iraklisvel Οκτώβριος 31, 2011 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 [MENTION=15239]Vasiliss[/MENTION]μια χαρά είναι και οι 60ρηδες.απλά είναι κομμένοι λίγο σε επιδόσεις.εκεί που οι δίσκοι έχουν τις επιδόσεις που λένε είναι στα 120 και άνω.εννοείται πως μια χαρά είναι απλά αν λέμε και για επιδόσεις ακόμα καλύτερα ο 120άρης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Οκτώβριος 31, 2011 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Για να είμαι ευθυγραμμισμένος με το τίτλο του θέματος, θα ήθελα να θέσω και εγώ μια δυο περισσότερο χαζές ερωτήσεις. Μπορείτε σας παρακαλώ, να μου εξηγήσετε τι "χρήση" μπορώ να κάνω σ' έναν ssd?Είμαι κάτοχος ενός vertex2 60gb, και το για μόνο, που χρησιμοποιείται είναι για το λειτουργικό και για τίποτα άλλο, από τον "φόβο" της έντονης φθοράς, σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, εν ολίγοις μάλλον "τσάμπα" τον αγόρασα. Η χρήση του pc είναι για εργασίες γραφείου. Κυρίως χρησιμοποιώ office και κάποια εμπορολογιστικά προγράμματα, που τρέχουν σε sql 2005, τα οποία όλα είναι εγκατεστημένα σε ένα Raid5 μηχανικών δίσκων. Μπορώ να τα "μεταφέρω" στον ssd προκειμένου να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες ενός ssd ή θα τα παίξει ο vertex, γενικότερα ένας ssd μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο για συνηθισμένη καθημερινή χρήση?Υ.Γ. Είπαμε χαζές ερωτήσεις κάνουμε, οπότε δείξτε κάποια κατανόηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 31, 2011 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για ότι θέλεις τον SSD. Δεν χρειάζεται να τον προσέχεις ως προς την χρήση ούτε ως προς τα δεδομένα που θα γράφεις.Επίσης για όσους δεν το ξέρουν ας το αναφέρουμε κι αυτό μία φορά. ΚΑΝΕΝΑΣ SSD δεν χαλάει όταν διαβάζεις από αυτόν δεδομένα. Το πρόβλημα είναι με τις εγγραφές. Και πάλι όμως πρέπει να γράφεις ΠΟΛΛΑ δεδομένα την ημέρα σε ένα drive για να παρουσιάσει πρόβλημα νωρίς (όταν λέω νωρίς εννοώ σε 2-3 χρόνια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Οκτώβριος 31, 2011 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 [MENTION=9830]iraklisvel[/MENTION]Φίλε μου οι διαφορές είναι εικονικές.Δεν πρόκειται να δει διαφορά από τον 60άρη στον 120άρη μα καμία.Μόνο σε benchο προγράμματα φαίνονται.[MENTION=3287]CROESUS[/MENTION]Οι ssd αντέχουν για ότι χρήση θες και καλύτερα και από τους μηχανικούς.ΔΕΝ είναι προβληματικοί, ΔΕΝ χαλάνε με τη χρήση.Αυτός είναι και ο σκοπός τους!Και ο vertex 2 είναι ένας πολύ καλός ssd,αν μπορούμε να το πο΄λυμε κι έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROESUS Οκτώβριος 31, 2011 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 [MENTION=9875]venom7[/MENTION]Σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Απλά άρχισα να θεωρώ χαζομάρα, να μην μπορώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο, έναν δίσκο, που αγοράστηκε για τις δυνατότητές του, από τον "φόβο" ότι θα μειωθούν οι επιδόσεις του ή δεν ξέρω τι άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Οκτώβριος 31, 2011 Author #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Ειδικα στους SSD το Swap πρεπει να το κανεις συγκεκριμενο.Γιατί;Τρέχω 3dsmax και μπορεί να το σκίσει το swap αναλογα με τις απαιτήσεις. Αν το βάλω συγκεκριμένο θα κρεμάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 31, 2011 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Το οτι δεν χαλανε ειναι σχετικο.......Ασχολουμαι πανω απο 3 χρονια με SSDs και μου εχουν βγει 3 ηδη off......Το κακο βεβαια δεν ειναι οτι χαλανε, το κακο ειναι πως αν χαλασουν ειναι πολυ δυσκολο ως ακατορθωτο να ανακτησεις τα δεδομενα. Γιαυτο καλο ειναι παντα να εχετε ενα backup στην περιπτωση που εχετε σημαντικα αρχεια σε SSD.Το συνεχομενο read/write του Swap File στην περιπτωση που το αφησεις στο Auto δεν ειναι οτι καλυτερο απλα. Καλυτερα να το βαλεις 10GB πχ αν το χρειαζεσαι και ξερεις πως μπορει να φτασει και τοσο παρα να το εχεις στο auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Οκτώβριος 31, 2011 Author #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 E αυτά με χαλάνε. Να δώσω 200 ευρώ και να τα φτύσει σε 1 χρόνο με βαριά χρήση...αστο καλύτερα. Caviar Black προς το παρόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 31, 2011 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 E αυτά με χαλάνε. Να δώσω 200 ευρώ και να τα φτύσει σε 1 χρόνο με βαριά χρήση...αστο καλύτερα. Caviar Black προς το παρόνΔεν εχει να κανει τοσο η βαρια χρηση οσο με το αν ειναι να σου τυχει θα σου τυχει....Εμενα τα εφτυσαν με νορμαλ χρηση, και οι 3 ηταν 120αριδες, και οι 3 high-end....Αλλα πιστευω πως μπορει να ετυχα και σε ελλατωματικη παρτιδα αφου οι 2 ηταν το ιδιο ακριβως μοντελο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Οκτώβριος 31, 2011 #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Servo1980 μην παραπλανείς τον κόσμο λέγοντας και γενικεύοντας αυτό που σου συνέβει.Οι ssd δεν είναι ευπαθής.Πιο εύκολα χαλάνε και βγάζουν προβλήματα οι μηχανικοί παρά οι ssd.Τεσπα.Όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 31, 2011 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Φιλε venom7 εχοντας μιλησει με αρκετους field engineers (οσοι ξερουν καταλαβαινουν) σχεδον απο ολες τις εταιρειες του χωρου εν μερη διαφωνω με αυτο που λες. Μηχανικους χρησιμοποιω πανω απο 20 χρονια, 5 φορες ειχα προβλημα. Μεσα σε 3 χρονια ωστοσο ειχα προβλημα με 3 διαφορετικους SSDs.Απο την αλλη δεν υπαρχει αμφιβολια πως οι SSD προσφερουν απειρως καλυτερες ταχυτητες απο τους μηχανικους σκληρους, ακομα και απο enterprise-class οποτε οπως και να εχει ειναι καλυτεροι. Εν κατακλειδι δεν θα πω τι να προτιμησει ο κοσμος, οχι οταν εχω SSD και στα 4 μηχανηματα μου και σιγουρα οχι με βαση τι μου εχει συμβει (αφου μπορει να επεσα στις εξαιρεσεις), απλα προτεινω οσοι εχουν σοβαρα δεδομενα σε SSD να κανουν συχνα backup, τπτ περισσοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Οκτώβριος 31, 2011 Author #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Όταν λες χάλασαν, εννοείς δεν έβλεπες καθόλου μέσα το δίσκο ή γέμισαν bad sectors (δεν ξέρω πως λέγονται στους SSD , εννοώ τα μέρη που δεν μπορούν να ξαναγραφτούν)Τι μάρκα-μοντέλο ήταν αυτοί που σου χάλασαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 31, 2011 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Δεν θα αναφερω μαρκες γιατι το θεωρω αρκετα λαθος (εξαλλου 7 στις 10 εταιρειες χρησιμοποιουν ιδιους controllers και NAND) αλλα θα πω απλα πως οι δισκοι δεν βλεποντουσαν καν. Προφανως προβλημα του κεντρικου controller αλλα οπως και να εχει τα δεδομενα ηταν unrecoverable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Οκτώβριος 31, 2011 Author #39 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Στείλε μου τις μάρκες-μοντέλα σε pm. Τουλάχιστον να ξέρω τι να προσέξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Οκτώβριος 31, 2011 #40 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2011 Μιλαμε για προηγουμενες γενιες οποτε μην φοβασαι, και να θελεις δεν υπαρχουν τωρα στην αγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.