Jump to content

Χαζές ερωτήσεις για SSD

pmakr1416003456

Recommended Posts

Μέχρι στιγμής έχω μόνο HDD αλλά σιγά σιγά λέω να περάσω σε ssd για δίσκο συστήματος και βλέπουμε (αναλογα με τις τιμές. Μερικές χαζές ερωτήσεις :

1.Τα κουτια μου (Stacker stc-t01) έχουν 4in3 modules (cages) 4 σκληροί 3.5 σε 3 θέσεις 5.25. Δεν έχουν καμία θέση 2.5. Θα μπορέσω να βάλω δίσκο 2.5 ιντσών σε αυτά τα cage με 2.5 to 3.5 adapters (οι βίδες είναι σε standard θέσεις;)

2.Υπάρχουν SSD 3.5"

3.Σε παλιές μητρικές (sata 1 , sata 2 ) παίζουν οι ssd σαν να βάζεις απλό hdd ή θέλουν bios update;

4.Έχω ακούσει ότι οι OCZ και άλλες μάρκες είναι μάπα. Μόνο οι ιντελ είναι αξιόπιστοι;

αυτά

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Μπα...Για 120άρη θα πάω. Γιατί βάζω μέσα 3d studio, adobe cs5 και γενικά θέλω χώρο για μεγάλο swap file (Περιμένω τους Ivy Bridge να βάλω ssd και 16gb ram)

Κάποιος μου είπε ότι μόνο οι ιντελ 320 (αν δεν κανω λάθος 310 320 κατι τετοιο) είναι αξιόπιστοι

Όλες οι άλλες - μαρκες - μοντελα - έχουν προβλήματα. Ισχύει;

όχι.

αυτός που στο είπε είναι άσχετος.

προβληματικοί δίσκοι ssd βγήκαν πρίν περίπου 3 χρόνια και μιλάμε για μια έκδοση δίσκων που δύσκολα θα βρείς εφόσον πας για νέο δίσκο.

ό,τι σχεδόν και να πάρεις στα 120 και άνω GB θα είναι πάρα πολύ καλό.

ανάλογα τα χρήματά σου, πράξε.

μερικές αξιόπιστες αλλά και κάποιες φτηνές λύσεις ΣΤΑ 120gb ΠΑΝΤΑ:

Ocz Agility3, Ocz Vertex3, Crucial M4, Intel 320, Samsung 470. είναι μοντέλα που θεωρούνται καλά.

απο 160Ε και πάνω περίπου θες. εγώ θα έπαιρνα crucial m4, ή τον vertex3.

Με ενδιαφέρει να είναι όσο ταχύτερος γίνεται και να υποστηρίζει ΤRΙΜ (?) και να έχει πολλά IOPS.

Ποιος τα έχει όλα αυτά; O OCZ ;

κάπου διάβασα (στο myplaisio νομίζω) ότι οι ocz πετάνε μπλε οθόνες και όλα νεα firmware βγάζουν αλλά...

Απο τους παραπανω ο ταχυτερος ειναι ο Vertex 3 και ο αμεσως επομενος σε ταχυτητα ειναι ο Crucial M4.

Με το τελευταιο firmware φαινεται οτι εχουν λυθει πλεον τα περισσοτερα προβληματα του Sandforce controller.

Ολοι οι ssd υποστηριζουν trim.

Σε κανα μηνα το πολυ θα κυκλοφορησει και o καινουριος Samsung 830.

Ε θα περιμένω λίγο. Εξάλλου τον θέλω για το νέο σύστημα με Ivy bridge (ελπίζω να μην κάνει καμια εξυπνάδα πάλι η Intel με τα chipset και αναβάλω την αναβάθμιση). Λογικά για φεβρουάριο με κόβω.

Ο 830 είναι λίγο πιο αργός από τον OCZ;

Έχω 2 OCZ Vertex 2 200GB σε RAID 0 εδώ και περίπου ένα χρόνο. Κανένα πρόβλημα!

Παλιότερα, με τους Vertex Limited Edition, είχα επιστρέψει 6!!! Είχαν πρόβλημα στο firmware και σε εγγραφή από πολλές πηγές παράλληλα γέμιζαν το buffer και έγραφαν πανω από το firmware --> brick.

Μακάρι να μπορούσα να βάλω raid αλλά δεν έχω τόσα χρήματα. Εξάλλου νομίζω θα δω πολύ μεγάλη διαφορά από τον απλό δίσκο. Αν πέσουν οι τιμές (που δεν το βλέπω) το συζητάμε.

ΥΓ.πλέον όλες οι μητρικές υποστηρίζουν raid ή μόνο οι ακριβές;

Δε χρειάζεσαι raid. Το ανέφερα μόνο ως ακόμη πιο πολύπλοκη / δύσκολη εφαρμογή στην οποία οι OCZ έχουν ανταποκριθεί απροβλημάτιστα. Αλλά είναι να μη σου βγει το όνομα.

Δεν υποστηρίζουν όλες οι μητρικές raid. Η τιμή μπορεί να παίζει ρόλο, αλλά όχι ότι μια σχετικά φθηνή αποκλείεται να έχει. Πρέπει να δεις τις προδιαγραφές τις εκάστοτε μητρικής για να είσαι σίγουρος.

Άστο καλύτερα γιατί έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Αυτή που λες όμως, δεν την έχει. Αν π.χ. βγάλεις δίσκους σε raid 0 από μητρική με ICH10R και τους βάλεις σε άλλη μητρική με το ICH10R, αναγνωρίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα, μια και οι πληροφορίες για το raid περιέχονται στους ίδιους τους δίσκους.

Ο 830 είναι λίγο πιο αργός από τον OCZ;

Κάποιες φορές είναι πιο γρήγορος, κάποιες πιο αργός. Πάνω κάτω στα ίδια ειναι.

AnandTech - The Samsung SSD 830 Review

Γνώμη μου είναι ότι αφού και τα 3 drives (Samsung, Crucial και OCZ) έχουν παραπλήσιες επιδόσεις, και διαφορές σε πραγματικές συνθήκες δεν πρόκειται να καταλάβεις, πάρε τον πιο αξιόπιστο, ώστε να έχεις τις λιγότερες πιθανότητες να σου εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.

ο πιο αξιόπιστος από τους 3 ποιος είναι;

Άστο καλύτερα γιατί έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Αυτή που λες όμως, δεν την έχει. Αν π.χ. βγάλεις δίσκους σε raid 0 από μητρική με ICH10R και τους βάλεις σε άλλη μητρική με το ICH10R, αναγνωρίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα, μια και οι πληροφορίες για το raid περιέχονται στους ίδιους τους δίσκους.

Το θέμα είναι ότι τα pc που έχω δεν είναι ίδια. Οπότε το ξεχνάμε.

Τιποτα δεν ειναι σιγουρο και δεδομενο, η Samsung θυσιαζει λιγο ταχυτητα για να ειναι πιο reliable χωρις αυτο φυσικα να σημαινει πως αν παρεις εναν Vertex 3 η εναν Force GT η ακομα και εναν Μ4 οτι θα εχεις θεματα.

όχι.

αυτός που στο είπε είναι άσχετος.

προβληματικοί δίσκοι ssd βγήκαν πρίν περίπου 3 χρόνια και μιλάμε για μια έκδοση δίσκων που δύσκολα θα βρείς εφόσον πας για νέο δίσκο.

ό,τι σχεδόν και να πάρεις στα 120 και άνω GB θα είναι πάρα πολύ καλό.

ανάλογα τα χρήματά σου, πράξε.

μερικές αξιόπιστες αλλά και κάποιες φτηνές λύσεις ΣΤΑ 120gb ΠΑΝΤΑ:

Ocz Agility3, Ocz Vertex3, Crucial M4, Intel 320, Samsung 470. είναι μοντέλα που θεωρούνται καλά.

απο 160Ε και πάνω περίπου θες. εγώ θα έπαιρνα crucial m4, ή τον vertex3.

Στα 40 - 60 GB, δεν ισχύει αυτό??

Δλδ εκεί δεν είναι όλοι οι δίσκοι αξιόπιστοι αλλά μόνο μερικοί??

Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι να στήσω μηχάνημα με μικρό ssd μιας και μου φτάνει, μόνο για το λειτουργικό το θέλω,

Αν βαλεις ΜΟΝΟ το λειτουργικο σου φτανουν και τα 40GB......Αλλα επειδη δεν βαζει ποτε κανεις Μονο λειτουργικο τοτε μην πας κατω απο 120GB.....Οσοι ξερω που πηραν 60GB τους πουλησαν μετα απο λιγο καιρο και πηγαν στα 120GB.....Εγω αμεσως αμεσως μαζι με Photoshop και κατι αλλα προγραμματακια εφαγα 100GB απο τα 240GB του SSD.

Αν βαλεις ΜΟΝΟ το λειτουργικο σου φτανουν και τα 40GB......Αλλα επειδη δεν βαζει ποτε κανεις Μονο λειτουργικο τοτε μην πας κατω απο 120GB.....Οσοι ξερω που πηραν 60GB τους πουλησαν μετα απο λιγο καιρο και πηγαν στα 120GB.....Εγω αμεσως αμεσως μαζι με Photoshop και κατι αλλα προγραμματακια εφαγα 100GB απο τα 240GB του SSD.

Eυχαριστώ για την διευκρίνηση.

Μάλλον για 60 GB λέω, δεν έχω πολλά προγράμματα, απλή χρήση κάνω και μιας και θα στήσω καινούριο χωρίς προοπτική αναβάθμισης στα 3-4 χρόνια, ας βάλω τον ssd για το λειτουργικό και παίρνω έναν hdd για αποθήκη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.