dpolal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2011 Γειά σε όλους.Έχω στήσει ένα μικρό κατεβαστήρι με ΡΙΙΙ και winXP στο οποίο έχω τοποθετήσει 2 κάρτες δικτύου 100άρες.Χρησιμοποιώ την 1 εκ των δύο μέσω της οποίας έχω συνδέσει το πισί πάνω στο router, κατεβάζω διάφορα tors και παράλληλα μεταφέρω τα ολοκληρωμένα αρχεία στον server όπου διαθέτει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.Θέλω, αν αυτό είναι δυνατό, να κατεβάζω μόνο από την μία κάρτα και τις μεταφορές των αρχείων να τις κάνω από την άλλη κάρτα.Oι 2 κάρτες θα συνδεθούν αναγκαστικά πάνω στο ίδιο router.Είναι εφικτό κάτι τέτοιο και υπάρχει κανένας οδηγός στο νέτ για να διαβάσω σχετικά ;;;
YDinopoulos Οκτώβριος 30, 2011 #2 Οκτώβριος 30, 2011 Αναγκαστικα αν μονο στην μια βαλεις gateway, απο εκει θα βγαινει στο net. Τωρα για το αλλο δεν ξερω...
george1551 Οκτώβριος 30, 2011 #4 Οκτώβριος 30, 2011 με καρφωτές ip λογικά θα μπορείς να κάνεις χρήση της κάρτας που θες , μην βάλεις σε αυτήν όμως gateway και dns αστην μόνο να βλέπει το εσωτερικό σου δίκτυο αλλά στα υπόψιν θα μπουκώνει το δίκτυό σου όταν τραβάς γιατί το switch του ρουτερ σου θα τερματίζει οπότε καλύτερα θα ήταν να βάλεις άλλο ένα switch για να μην πω gigabit
billpeppas Οκτώβριος 30, 2011 #5 Οκτώβριος 30, 2011 Όπως το είπε ο george1551, καρφωτές IP, gateway & DNS μόνο στην κάρτα που θα παίρνει internet, στην άλλη μόνο IP/Subnet και στο άλλο PC πας My Computer -> Add network drive -> \\the.pc.ip.only\sharename
dpolal Οκτώβριος 30, 2011 Author #7 Οκτώβριος 30, 2011 Καταρχήν όλα τα πισί του δικτύου είναι πάνω σε ένα 3com giga switch. Από το modem-router πέρνω ip και έξοδο στο ίντερνετ. Το κατεβαστήρι το έχω χωρίς πληκτρολόγιο/ποντίκι/οθόνη και το δουλεύω μέσω Teamviewer. Το πρόβλημα είναι πως όταν έκανα αντιγγραφή αρχείων στον server δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο στο κατεβαστήρι λόγο του φόρτου επειδή κολλούσε το σύμπαν σε αυτό... Υπέθεσα ότι έφταιγε το γεγονώς πως μέσω μιας 100άρας κάρτας δικτύου ταυτόχρονα δούλευε το bittorrent, το teamviewer και έκανε και αντιγραφή. Το λοιπόν, βάση των όσων μου προτείνατε... Για κάποιον λόγο που δεν τον καταλαβαίνω καρφωτή ip ΔΕΝ κρατάνε οι κάρτες δικτύου... (έσπασα το κεφάλι μου αλλά άκρη δεν έβγαλα) Εκείνο που δοκίμασα τελικά είναι να συνδέσω και τις 2 κάρτες επάνω στο switch. Το router έδωσε κανονικά 2η ip στην 2η κάρτα. Έκανα map network drive με την \\νέα_ip_από_δεύτερη_κάρτα\share_δίσκος. Από την διαχείρηση εργασιών του κατεβαστηριού, στην καρτέλα του δικτύου παρακολουθούσα τα γραφήματα. Από την 1η κάρτα που έτρεχε το bittorrent έβλεπα το traffic. Από την 2η κάρτα που πήρα το share έβαλα να τραβιούνται μερικά gb δεδομένων και έδειχνε και εκεί το αντίστοιχο traffic. Έδειξε να λειτουργεί σωστά. Ο αρχικός σκοπός όμως ΔΕΝ επιτεύχθει. :wall: Δηλαδή ακόμα κολλάει το σύμπαν στο κατεβαστήρι. Θεωρώ πως για αυτό το λόγο υπεύθυνο είναι πλέον όλο το h/w, δηλαδή PIII@733MHz + 512MB sdram... Aν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο εκτός από το να το βάψω μπλέ και να το ρίξω στην θάλασσα είμαι ανοικτός σε προτάσεις. (το άτιμο το μηχανάκι, είναι πραγματικά ΑΘΟΡΥΒΟ όταν λειτουργεί)
billpeppas Οκτώβριος 30, 2011 #8 Οκτώβριος 30, 2011 Το κυρίως πρόβλημα είναι ο σκληρός δίσκος, και κατά δεύτερον η RAM.Αν το πας στα 1GB RAM θα μαζευτεί λίγο.Αλλά με την καμμία δεν θα γίνει "normal".Καλύτερα να του λίγη RAM ακόμα και έναν 2ο μικρό δίσκο και εκεί να βάζεις τα του torrent, ώστε να μην ζορίζεις τον δίσκο του λειτουργικού κατά το copy, ώστε να είναι και το σύστημα πιο αποκρίσιμο στο TV.
dpolal Οκτώβριος 30, 2011 Author #9 Οκτώβριος 30, 2011 1Gb sdram ΔΕΝ παίζει να βρεθεί με την καμμία μιλάμε, το μηχανάκι έχει 2 θέσεις που έβαλα 2χ256ΜΒ που βρήκα με το ζόρι... Αρχικά είχα έναν 20άρι επάνω, αλλά είχα προμηθευτεί 2 80άρηδες και σκεφτόμουν να βάλω μόνο τον έναν από τους 2. Θα δοκιμάσω και με τους 2 δίσκους ρίχνωντας τα tors στον 2ο και βλέπουμε. Ευχαριστώ.
pmakr1416003456 Οκτώβριος 30, 2011 #10 Οκτώβριος 30, 2011 αν βαλεις αγγελία στη ζήτηση όλο και κάποιος θα σου δώσειΕπίσης στο emarket.gr πουλάνε 1.5 gb sdram με καμιά 30αρια euroΕγώ έχω για κατεβαστήρι athlon 1200 με 1.5 gb sdram. Καλά πάει. Μόνο video δεν μπορώ να δω γιατί δεν τα αποκωδικοποιεί καλά ο επεξεργαστής (είναι αργός). Αλλά torrent μια χαρα
billpeppas Οκτώβριος 30, 2011 #11 Οκτώβριος 30, 2011 Μνημούλες πρέπει να έχω κάπου.Δεν θα έχω που να τις δοκιμάσω για να δω αν δουλεύουνε, οπότε στις στέλνω αν είναι και βλέπεις μόνος σου.Πρέπει να έχω αρκετές, νομίζω πως μου είχανε μείνει κάμποσες 512άρες.Θα checkάρω l8r και θα σου πω.
trendy Οκτώβριος 31, 2011 #12 Οκτώβριος 31, 2011 Η προσέγγιση να βάζεις 2 κάρτες δικτύου με IP στο ίδιο subnet είναι λανθασμένη γιατί δημιουργούνται προβλήματα σχετικά με το από ποια μεριά θα φύγουν τα πακέτα. Το bridging είναι εντελώς άχρηστο γιατί θα δημιουργήσει βρόγχο. Προτείνω να έχεις στη μία κάρτα ρυθμίσεις από το modem για πρόσβαση στο internet και στη δεύτερη να βάλεις IP από διαφορετικό subnet (π.χ 192.168.100.1/255.255.255.0), χωρίς default gateway. Σε κάθε μηχάνημα που θέλεις να έχει πρόσβαση στα shared files βάζεις μία επιπλέον IP από το ίδιο subnet (το 192.168.100.Χ).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.