Jump to content

Νέο FX σύστημα

Inglor

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Τώρα που ήρθα επιτέλους τοι FX λέω να αλλάξω το παλιό μου σύστημα.

Πείτε καμια γνώμη σχετικά με το παρακάτω σύστημα.

Η παραγγελία θα γίνει από αγγλία online.

Asus Crosshair V Formula AMD 990FX (Socket AM3+) DDR3 Motherboard []

AMD Bulldozer FX-8 Eight Core 8120 Black Edition 3.10Ghz (Socket AM3+) Processor - Retail [FD8120FRGUBOX]

Corsair Professional Series AX750 High Performance 750W Modular '80 Plus Gold' Power Supply (CMPSU-750AXUK) [CMPSU-750AXUK]

Kingston HyperX Genesis Grey 4GB (2x2GB) DDR3 PC3-16000C9 2133MHz Dual Channel Kit (KHX2133C9BD3X2K2/4GX) [KHX2133C9BD3X2K2/4GX]

Επιπλέον δεν ξέρω τι να κάνω με κάρτα γραφικών, θα προτιμούσα NVIDIA αν δεν έχει τόση διαφορά από AMD γιατί έχει καλύτερη υποστήριξη σε linux περιβάλλον.

Και για τις μνήμες δεν ξέρω αν θα είναι καλές.

Γενικά η χρήση θα είναι για stable μηχάνημα χωρίς πολλά πολλά overclocking και μάλλον μόνο τα defualt που θα δίνει η μητρική. Δίσκο δεν θέλω, έχω τον Intel SSD 320 series.

Περιμένω γνώμες! :magic::magic:

Ευχαριστώ

Λεωνίδας

Καλες επιλογες εκανες, αλλα αν δεν κλοκαρεις νομιζω οτι ενας i5 2500 θα ηταν καλυτερος.

Το pc προοριζεται για gaming και αν ναι σε τι αναλυση για να σου προτεινουμε την καταληλη καρτα γραφικων.

Δεν θα το έλεγα για gaming. Μάλλον κάτι πολύ απλό σε games, περισσότερο indie games. Προγραμματισμό και long-term σύστημα. Δεν αλλάζω συχνά συστήματα και δεν θα ήθελα Intel.

Στο linux η υποστήριξη mutli-thread προγραμμάτων είναι πολύ καλύτερη από τα windows και σίγουρα θα αξιοποιήσουν πιο σύντομα τα modules του FX από το να περιμένω τα windows 8.

Υ.Γ. Γνώμη μου φυσικά αυτό για τα linux, windows. Δεν έχω σκοπό να αρχίσω falme-wars.:dance3:

Με τόσα λεφτά που δίνεις για μνήμες, είναι κρίμα να πάρεις 4 gb. Κοίτα κάτι σαν αυτές :

Crucial Ballistix Elite 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-16000C9 2000MHz Dual Channel Kit (BLE463D2001CE1TXO.Y16F94) [bLE463D2001CE1TXO.Y16F94]

Ή αν θες να ρίξεις το κόστος κοίτα και 1600άρες, αφού ελάχιστη διαφορά σε απόδοση έχουν :

Corsair Vengeance Blue 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz Dual Channel Kit (CMZ8GX3M2A1600C9B) [CMZ8GX3M2A1600C9B]

Τέλος αφού δεν θα ασχοληθείς με o/c πάρε μια πιο φτηνή μητρική.

Asus Sabertooth 990FX AMD 990FX (Socket AM3+) DDR3 Motherboard []

Μικρές διαφορές έχει από την Crosshair και η Sabertooth έχει 5 χρόνια εγγύηση. Δεν νομίζω να καταλάβεις καμία διαφορά...

Να σου υπενθυμίσω πως long-term εκτός απο το multithreading αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε IPC και μάλιστα σε γρηγορότερο βαθμό και με ορατότερες συνέπειες,και o FX έχει επιδόσεις 2006 σε αυτόν τον τομέα.

Να σου υπενθυμίσω πως long-term εκτός απο το multithreading αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε IPC και μάλιστα σε γρηγορότερο βαθμό και με ορατότερες συνέπειες,και o FX έχει επιδόσεις 2006 σε αυτόν τον τομέα.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο πράγμα αλλά νομίζω ότι υπερβάλεις λίγο σχετικά με το 2006.

http://en.wikipedia.org/wiki/Instructions_per_second

Σύμφωνα με τον πίνακα δεν είναι και τόσο άσχημα αν τον συγκρίνεις με μοντέλα ίδιας κατηγορίας.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο πράγμα αλλά νομίζω ότι υπερβάλεις λίγο σχετικά με το 2006.

http://en.wikipedia.org/wiki/Instructions_per_second

Σύμφωνα με τον πίνακα δεν είναι και τόσο άσχημα αν τον συγκρίνεις με μοντέλα ίδιας κατηγορίας.

Εννοώ πως έχει χαμηλότερο IPC από Phenom II που έχουν ίδιο IPC με Core 2 Quad,που βγήκαν 2006.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.